Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asd ameliyatı ve bir kulak duymama durumunda hangi oranda rapor verilir?

atoommm

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba. 26yaşındayım 8yaşında asd açık kalp ameliyatı oldum askerlikten b/42 f6 askerliğe elverişli degildir raporum var.
12yaşında geçirdiğim kabakulaktan dolayı sağ kulağımdaki kılcal damarların kuruması sonucu duymuyor . sol kulagım %20 duymuyor bunun bi sorun teşkil etmediğini söylemişti doktor. % 40 üstünde rapor alma şansım var mı?

Ameliyat kagıdımı kaybettim hastaneden yeniden alıcam ama askeri sağlık rapor kagıdımda : aort kökü:33mm, LA:35mm, EF %62, LVÇd/s:55/37mm , 1.derece TY, ringe ait ekonije saptanmış, median sternotomi insizyon skarı mevcut yazıyor

Arkadaşlar bugün heyete çıktım sag kulak 130db sol kulak 30db %16 rapor verdi
asd ameliyatı için muayene doktoru doguştan kalp hastalıgı 1-b %10 vermiş heyetteki doktora ameliyat raporumu gösterdim itiraz etti tekrar başka doktora git dedi oda cor triatriatum kalp hastalıkları %10 + doğuştan kalp hastalığı 1-b %10 yazdı
hafif hipertansiyonumu yazmamış tekrar gidiyim mi doktora bide doktor
nefes darlığın var dedi gidiyim mi muayeneye

solunum %20
kalp %19
kulak %16
toplam %46 olarak rapor almış durumdayım 2yıl geçerlidir yazıyor bi sorun teşkil eder mi

Kalp hastalığı raporu çok düşük

7 yaşında cor triatriatum-asd secundum-pulmoner hipertansiyon tanıları ile kardioplejik arrest ve açık pulmoner by-pass operasyonu geçirdim.
Açık kalp ameliyatım var rapor için başvuruyum dedim
doğuştan kalp kapak hastalıkları klass 1-B %10 kalp için rapor verdiler
Benim anlamadığım operasyon geçirdim-hipertansiyonum var-taşikardi- aritmik ritim bozukluğu var- agır efor gerektiren güneşte çalışamaz raporum var nasıl %10 veriliyor anlamıyorum benimle dalga mı geçiyorlar.

Gögüs hastalıkları doktoru açık kalp ameliyatı olduğumdan dolayı hafif restriktif solunum fonksiyon kaybı(kardiyak patolojiye seconder) %20 verdi
üstüne iştitme kaybı eklenince engelli raporunu zor aldım.
Bu kadar önemsiz olamaz 2-3.kata merdivenden çıkamıyorum-güneşte 1saatten fazla duramıyorum.koşmak 7yaşından beri yasak-efor testlerinde 3-4.dk dan sonra ritim bozuklukları başlıyor.üstüne hipertansiyon bayılmaları da eklenince ben işin içinden çıkamadım nasıl %10

Üst Alt