Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari geçim indirimim net maaşın içinde gösteriliyor..?

falim

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
çaıştıgım işyeri asgari geçim indirimini asgari ücretin içinde veriyor yani ikisini ayrı ayrı vermiyor buda ücret düşüklügüne sebeb yaptıgı dogrumu

Murat;
durumu net açıklamamışsın ne kadar bir ücret veriliyor bilmiyorum ama konuyla ilgili açıklama yapayım sen oradan çıkarırsın.
Ücret ve agi aynı bordroda ayrı kalemlerde gösterilir ve toplamı tek seferde net ele geçen olarak ödenir.
Yeni artışları göz önüne almadan Aralık ayına göre değerlendirecek olursak:
544 tl net asgari ücret + 82 tl agi (evli eşi çalışmayan 2 çocuklu olarak biliyorum sizi) = 626 tl ödeniyor ise doğrudur.
Yok sadece 544 tl ödenip agi içinde deniyorsa tamamen yanlış ve yasal olmayan bir uygulamadır.(vergi indirimi uygulanmadığını varsayıyorum)

Asgari ücrete yapılan zam ve yeni agi tutarlarına göre ise net ele geçen şu şekilde olacaktır:
570 tl net asgari ücret + 89 tl agi = 659 tl

Umarım açıklayıcı olmuştur.

teşekür ederim bekleyip görecegiz

aylıksigorta primi işçi his 57.10 gelir indirimi 160 bürüt üc 761.28 sigorta prim matrahı 761.28 gelir vergisi matrahı 544.18 gelir vergisi matrah toplamı 544.18 gelir vergisi kesintisi 81.63 damga vergisi 5.02 agi net ödenen 81.63 net ödenen 619.16 buna göre vergi indirim tutarına mahsuben 24.50 kuruşun ödeneip öden medigi nerden anlaşılır

Üst Alt