Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücret ne kadar, aile yardımı maaşa ne kadar yansır?

nofear

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
asgari ücret ne kadar oldu aile yardımı ile beklediğim ücreti alamadım bir yanlışlıkmı oldu merak ettim

Çıplak asgari ücret net 700 tl dir.
Aşağıda ise ücretlinin aile durumuna göre agi tatarları bulunmaktadır.Kendine uygun olanı çıplak net asgari ücrete ekle eline geçmesi gereken net tutarı bulmuş olursun.

ÜCRETLİNİN MEDENİ
DURUMU
AYLIK TUTAR
BEKAR
73,40 TL
EVLİ EŞİ ÇALIŞAN
73,40 TL
EVLİ EŞİ ÇALIŞAN 1 ÇOCUKLU
84,40 TL
EVLİ EŞİ ÇALIŞAN 2 ÇOCUKLU
95,41 TL
EVLİ EŞİ ÇALIŞAN 3 ÇOCUKLU
102,75 TL
EVLİ EŞİ ÇALIŞAN 4 ÇOCUKLU
110,09 TL

EVLİ EŞİ ÇALIŞMAYAN
88,07 TL
EVLİ EŞİ ÇALIŞMAYAN 1 ÇOCUKLU
99,08 TL
EVLİ EŞİ Ç ALIŞMAYAN 2 ÇOCUKLU
110,09 TL
EVLİ EŞİ ÇALIŞMAYAN 3 ÇOCUKLU
117,43 TL
EVLİ EŞİ ÇALIŞMAYAN 4 ÇOCUKLU
124,77 TL

net maaşım 1100 tl eşim çalışmıyor artı 2 çocuk: 1100+110:1210 mu oluyor?

1.100 tl agi hariç çıplak netr maaşınızsa evet 1.210 olur.

Ufukalp;
peki ufukalp benim brütüm 1205 tl 3. dereceden vergi indirimim var maaşıma yansıyor 3 çocugum var ve eşim çalışmıyor benim ne kadar maaşım olması lazım net olarak

Buzluçay;
117 tl AGİ ve 3.derece vergi indirimi dahil net ele geçen tutarınız 1.007 tl olmalıdır.

Ufuk Bey bir ricam olacak
2. derece engeli olan eşi çalişmayan bir çocuğu olan kişi nekadar aldığını gösteren resmi bir belge nerden bulurum.
Bunu yukarda açıklamışsınız ama benim muhasebecime anlatamıyorum.

Ayşe Hanım;
Ben yukarda asgari ücreti ve 2013 yılı agi tutarlarını belirttim.
Bir de buzluçay arkadaşın verdiği brüt üzerinden net ele gececek miktarını hesapladım.
Siz onunla kıyaslama yapmanız için aynı brüt ücreti alıyor olmanız lazım,elinize geçmesi gereken tutar, brüt ücretinize göre farklılık gösterir.
Yok agi tutarlarını kastediyorsanız ona karsı cıkacak muhasebeci tahayyül edemiyorum bile.

Üst Alt