Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücrete yapılan zam 1300 TL'nin üzerinde çalışanları etkileyecek mi?

metehan222

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
merhaba özel bir yerde 1350 tl ye çalışıyom şimdi asgari ücret 1300 lira olacak net acaba bizede zam yapılacakmı yapılacaksa ne kadar yapılır bilgisi olan varmı

Maaşınızda ikramiye varmı? Yani 1000 TL asgeri Ücret 350 TL ikramiye 1350 gibi.
Eğer yok ise mevcut maaşınız asgeri ücretin zamlı halinden bile yüksek olduğu için isterse %0 zam verebilir. Bu tamamen işvereninizin insiyatifine kalmış bir konu.

Ümit bey ikramiye yok sadece net maaş 1350 lira alıyom ama şimdi asgari ücrete zam yapıldığında 1300 lira olacak ve benimle aynı maaş alınıcak buda haksızlık yapılıyo eğer bir zam yapılıcaksa bizede yapılması lazım bakalım

Bürüt artınca AGİ de artacak
Maaşınızda AGİ'nin artışı olacak.
BEKAR 91 lira alıyorken
2016'da bekar 124lira alacak
- EVLİ EŞİ ÇALIŞMAYAN 108ken
2016'da 148 olacak

Plumeria
peki emekli olmadım olmak istediğimdeki katsayıyı etkileyecekmi
mesela asgari ücrete zam gelmeden 2000 tl emekli maaşı alacakken asgari ücret zammı geldiğinde emeki olmak istediğimde emekli maaşı etkilenirmiki artarmı

Asgari ücretin önceden aylık alan kişiler asgari ücret ilk defa bu kadar iyi zam yapılırken neden buna göre hesap yapıp haksızlık değilmi diye soruyorlar ben ömrümün 20 yılını asgari ücretle çalıştım hep asgari ücret üstünde alanlara hi. Kıyas yapmadan işveren uygun görür ister %1 zam yapar ister %40 zam yapar

hilal72

arkadaşım düşünsene bi bir fabrikadasın örneğin 1300 tl ye usta başı olarak çalışıyon ve diğer personeller asgari ücrete çalışıyor ve zam yapılıyo asgari ücrete 1300 tl oluyor ne oldu usta başı ve personel aynı maaşı alıyor sence bu adeletmi yani birde böyle düşün kendini onların yerine koy ben isterimki asgari ücrete çalışanlar 2000 lira alsınlar

Asgeri ücret açıklandı ve AGİ içine sokuldu.
Herkeze geçmiş olsun.

[FONT=Arial]2016 YILINDAKİ ASGARİ ÜCRET[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]-Yeni yılda asgari ücret bin 300 lira olarak belirlendi. [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]-3 çocuklu bir ailenin alacağı asgari ücret 1387,45 kuruş, bir çocuklu aile için 1344,22 kuruş, çocuğu olmayanlar için 1300,69 kuruş.

http://www.milliyet.com.tr/asgari-ucret-aciklaniyor/siyaset/detay/2171881/default.htm[/FONT]

ya işte kafamı karıştırıyor anlamadım ben şimdi kurumsal bir firmada çalışıyom bizde belli bir zam yapılacakmı

Ümit Kurtuluş

Hem Agi dahil edildi diyorsun hem çocuklular için 1344 - 1387 tl diyorsun zaten net 1000 lira iken de böyle idi. Agi dahil olsa en yüksek 4 çocuklu 1300 alırdı. Bir asgari ücretli çalışanı ve bir işveren kardeşi olarak sonuçtan memnunum. Gönül ister ki herkes daha iyi kazansın. Ancak %30 luk zam iyi oldu.

Metehan arkadaş, artık bu zam oranlarına göre şirketler düşünsün ve orta yolu çalışanları ile konuşarak bulsunlar. Usta başı, personel farkı her zaman olmalı. Sorumlu personeller diğer personeller ile eşit alırsa sorumluluğu bırakıp normal personel olur.

GMARS

Sİzi bilmiyorum ama benim çevremde asgeri ücret + AGİ vardı. Bende asgeri ücrete çalışıyorum + AGİ alıyordum. Eşim çalımıyor tek çocuk 124 AGİ alıyordum. Asgeri Ücretin içine sokmasalardı 1300+ zamlı Agi 154 TL alıcaktım. yani maaşım 1454 TL olucaktı. Şimdiki düzene göre 1344 alıcam.

Bu arada bunu ben demiyorum arkadaşım Milliyet gazatesinde yazıyor. Kendi kafamdan uydurmuyorum lnkte verdim.

Arkadaşım asgari ücret 1000 tl iken ne kadar alıyordun 1124 tl mi? Bizim kurumda asgari ücret eşi çalışmayan 1 çocuklu 25 tl civarı alıyor. Yani 1025 tl. Şimdiki zamla 1344 tl alacak. Yani asgari geçim indirimi eşi çalışmayan 1 çocuklu için net 44 tl olarak maaşa eklenmiş olacak.

Ümit Kurtuluş
Asgari ücret 1000 tl iken de bekar için belirlenmiş olan agi bu rakama dahildi, evli olup çocuk sayısı arttıkça agiden dolayı asgari ücret miktarları da bu duruma göre artıyordu bunun sizin çevreniz bizim çevremizi yok bu geneldir.
Şu anda açıklanan net asgari ücret olan 1300 tl ye de bekar için belirlenmiş olan 124 tl agi dahildir. Evli olanların asgari ücreti ise eşinin çalışıp çalışmadığına ve çocuk sayısına bağlı olarak bir miktar fazla olacaktır.

Selamün aleyküm arkadaşlar soruma cavap arıyorum lütfen bilginiz varsa yazınız annem doğuştan 100 100 görme engelli fakat biz anneme 13 04 2011 tarihide rapor çıkarttık raporda 100de ağır engelli olarak kabul edildi faka anneme o tarihten itibaren %50 maaşı aldı sadece annem 2015 tarihinde 2 dönem doğru maaş aldı geçen 4 yıl hep eksik yatırılmış bu büyük bi haksızlık hesapladım 6 binlira ekdik yatırılmış bu geçen yılların yatmayan paraları verirlermi başvursam annemin ilk raporu %100 dü başka raporu yoktu

metehan222

eee yani o bir ustayı işveren düşünür tabiki zaten devlet %40 karşılayacak

% 40 raporun var raporda vergi indiminden faydalanıyor yazıyor araba alabilirmiyim

Ümit Kurtuluş
Eğer Sizin kurum veya şirket 1124 vermişse muhasebeye söyleyin şimdi de 1300 + 148 =1448 TL net maaş versinler bunun hesaplamasını sizin kurum veya şirket yanlış yapmış bugüne kadar.

hilal72
Devetin desteği 1 yıllık olacakmış. Haberde öyle diyordu. Artık Asgari ücret üzerinde alan işçilerin maaşı daha çok işverenin vicdanına kalmış.

Bu arada SNÇ arkadaş selam vermişsiniz Aleykümselam diyelim. sizin konunuz arada kaynamış. Sizin konuyla ilgili bilgim yok maalesef. İsterseniz yeni konu açabilirsiniz. Belki daha iyi görülerek bilenler cevaplayabilir.

vergi indirimi ayrı ötv indirimi ayrı alamazsın

ayrıca 40 puanla ötv işaretli olacak h sınıfı ve özel donanımlı işaretli olacak birde özel donanımın ne olduğu belirtilecek araba o şekilde alınabilir.

GMARS

arkadaşım işveren deyince içimden a dan başlayıp z ye kadar bildiğim ve bilmediğim ama yeni kelimeler ürettiğim saydırma biçimlerini saydırıyorum veryansın edip duruyorlar zarar etcez zarar etcez diye ya milletin bir damla alım gücü çopalsa piyasaya etki eder aylık okadar kar ederken bini kırk yardılar biri kalkar ada alır biri kalkar en son lüks arabalar alırlar zarar işveren yok küçük çaplı işyerleri var onların bir çoğuda kendi aile şirketleri yada işyerleri bir mağaza var orda diyelimki 8 tane bayan çalışıyor bu bayanların olsa olsa 3 tanesi sigortalı hele yazlık kesimlerde olan mağazalar sabahın 8 den gecenin 10 kadar ayakta çalıştırıyorlar verdikleri üç kuruş onuda zamanında vermezler ona alırlar 100 e satalrlar sezon bitti deyip işçiyi çıkartırlar sigortasız olan kişiye ne ihtar tazminatı nede kıdem tazminatı ödemezler sonrada kalkıp zarar ediyoruz ama her biri kıbrısdaki kumar salonlarından çıkmazlar gene çok konuştummmm

:eek: :) Hilal Hanım yine döktürmüşsünüz. İşverenlerin büyük kesimi dediğiniz gibi. İşçi hakkını yemeyen sayılır işverenler var. Ayrıca haksızlık yapanlar sadece bayanlar olmuyor. Erkekler aynı durumdan muzdarip.

Her zaman işçi işinin hakkını vermeli, İşveren de işçinin hakkını vermeli...

Üst Alt