Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücretle çalışan ne kadar vergi iadesi alır?

weled

Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar ;
ben bugün özel hastanede işe başladım.
asgari ücret vereceklermiş.
%40 oranında raporum var.
acaba vergi iadesinde ne miktarda yararlanabilirim ???

bu arada 06.11.2009 tarihli raporum var
eski raporların vergi iadesinde kabul edilmediğini duydum
doğruluk payı nedir ???

Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim ...

Yeni işiniz hayırlı olsun...
Vergi iadesi yok vergi ind. hakkı var ..
Vergi ind. hakkı alırsan 2011 yılı itibari ile maaşına 25.50 tl yansır..
Bazen maliye yeni rapor diye diretiyor ama elinizdeki raporu kabul etmek zorundalar velev ki yenide yeni rapor aldığınızda %40 ve üstü olacağına inanıyorsanız yeni rapor almanızı öneririm.

Ücretlerdeki vergi indiriminden doğan vergi iadesi hakkı yürürlükten kaldırılarak 01.01.2008 tarihinde yerini Asgari Geçim İndirimine bırakmıştır. Medeni durumunuza , eşinizin çalışıp çalışmadığına ve çocuk sayısına göre değişiyor hesaplanması.
Asgari Geçim İndirimi

Merhabalar ;
4 ay kadar önce vergi indirimi için başvuruda bulunmuştum,
Raporda solunum testi eksik dediler , onuda yaptırıp gönderdim
ve bugün duydum geri dönüş yapılmış evraklar çalıştığım şirkete teslim edilmiş .
başlangıç olarak iyi bi haber oldu benim için ...

Bekleyen diğer arkadaşlar için hayırlı haberler gelmesi dileğiyle ...

Aldığım maaş doğru mu ?

Merhabalar,
ben özel bi hastenede 5 aydır Bilgi İşlem Teknikeri olarak çalışıyorum. işe başlarken asgari ücret üzerinden maaş alacağımı söylediler.
vergi indirimine başvurdum , ama bugüne kadar her ay 630 TL maaş aldım. Bildiğim kadarıyla angellilerden hiç bir kesinti olmuyor. ama neden böyle oluyor. acaba daha ne yapmam nerelerle görüşmem lazım gerekiyor.
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

asgari ücret şu an 18 yaşından büyükler için 658 tl.

vergi indirimi hariç.vergi indirimi ile 658 den daha fazla almanız lazım.

Bana 630.73 TL yatırılıyor ... Vergi indirimini bu aydan sonra eklenecek galiba ... birde ssk yı devletmi yoksa şirket mi karşılıyor ... onun kesintisi oluyor mu ???

630,73 tl.haziran 2011 maaşınız olabilir.bu maaşa %4 zam geldi.658 tl.oldu.

temmuz zammı

ama benim aklıma takılıyor hala ... SSK için ödemeyi devlet yapıyor diye duydum ... yoksa şirket mi yapıyor ???

SSK ödemelerini devlet de yapsa,şirket de yapsa,senin maaşına bir etki yapmaz.SSK ödemelerini devletin yapması demek,özel şirketlerin, özürlü personel-işçi alımlarını teşvik etmek içindir.Eğer özürlü çalıştırırsa,şirket,ssk prim ödeme yükünden kurtulmuş oluyor.

Yani ,devlet, özel şirkete,özürlü personel çalıştırırsan,senin ödemen gereken SSK primini ben ödeyeceğim,seni (şirketi),bu masraftan kurtaracağım diyor.Yani özürlü personel alımını teşvik ediyor.

welede sen lise mezunumusnda o kadar düşük ücret veriyorlar sana girerken bi süre sonra artar demediler mi maaşın için

kamanlı Evet ben (DÜZ) lise mezunuyum. Zamanla artacağını söylediler ama işe başladığım ay genel zam yapılmıştı. Yağılan zamlara baktığımda 5 seneye kadar 1000 TL üstüne çıkar ancak ... ama yinede devlete girene kadar ekmek kapım burası ...

Üst Alt