Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücretle çalışıyorum. 4 yaşında %94 özürlü çocuğuma 2022 bağlatamıyorum!?

isakaynak

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
120 tl olması gerek diyorlar kişi başına düşen gelir...ozaman 360 tl kim veriyor bu devirde 3 kişiyiz askari ücrete bölünce olmuyor nasıl olacak 2000 tl alan bir kişi alırken ben nasıl kızımı engelli maaşına bağlatamıyorum.

kardeşim asgeri ücretle calışıyorum demişsin.. asgeri ücret aldına göre sigortalı calışıyorsun sanırım eger sigortan varsa 2022 maaşından yararlanamazsın.. şayet evde bakım için baş vurabilirsin ozaman sana maaş baglanır ve üç ayda bir maaş alacagına evde bakımdan her ay maaş alırsın...

İsa kaynak sorun anlaşılmıyorki cevap verelim.
Sen eğer asgari ücretle çaılılşıyorasan gelirin 800 tl dir.
Yaklaşık kişi başı düşen gelir 266 tl bu rakam hükümetin belirlediği muhtaçlık sınırın ın üstündedir ve maaş alamassınız.

Ya kardeşim konuya yabancı olduğunuz öyle belliki bakın intibak yasası çıkardılar amaç belli ve rayiç bedelle desteklediler amaç belli ve öyle bir muhtaçlık bedeli beirledilerki hatta bu gün geçerli olan açlık sınırı altında yani sürün ses çıkarma engelli bir ailen varsa baka biliyorsan bak bakamıyorsan sus durum budur aksini söyleyebilecek biri varsada buyursun.

artik öyle birduruma geldikki heram maaşlarimiz kesilecek korkusu sardi piskolojik olarak bittik yani eskiden 3 ayin gelmesini umutla beklerdik şimdi beklemeyi geçtik artik kesildimi kesilmedimi korkusu yaşıyoruz hergün ve ne yazikki o içimizi kemiren korku birden çıkı veriyor karşımısa başımızdan aşağı soğuk duş gibi iliklerimize işliyor düşünün bir devletki engellilere bu zülmü yapıyor keyfine göre mağdur ediyor engellileri

İsakaynak, çocuğunuz 4 yaşında. Yani 18 yaşın altında. Onun adına siz başvuracaksınız. Bu durumda başvuran siz olduğunuz için doğrudan sizin geliirne bakılacak önce. Siz sigortalı çalışan olduğunuz için bu durumda 18 yaş altı 2022 engelli aylığı baglanmaz size. Hanedeki kişi sayısına vs bakılmaz yani.

Ama eşinizin geliri yoksa eşiniz başvursun. Eşiniz başvurursa eşinizin geliri olmadığı için hane bazlı hesap yapılacak bu durumda. Eğer hanenin toplam geliri (3 kişi için) 730,29 liranın altında çıkarsa aylık baglanır. Aksi durumda zor.

saolun ilginize.evde bakım maaşı alıyor eşim ama bu ay sosyal yardımlaşmaya işe girdiğim için bordromu maaş 880tl ve kızım adına aldığımız 2.el aracın ruhsat fotokobisini yolladım binek arabamı satıp öyle aldık.çünkü kızımın tekerlekli sandalyesini taşıyamıyorduk ve binip inmek zordu ondan aldık kızım üzerine.bundan dolayı evde bakım maaşı kesilirmi eşimin saygılar...

Öncelikle aldığınız aracı Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğüne bildirmediyseniz bildirmeniz gerekecek.

Onlar beyan ettiğiniz ve kendilerinin tesppit ettiği gelirlerinize bakacak. o parayla o aracı alabiliyorsanız ve gelirleriniz hanede kişi başına düşen aylık sınırı geçmiyorsa aylığınız kesilmez.
Lakin beyan ettiğiniz gelirle, araç alınan para arasında kuşku uyandıracak bir fark varsa gelirlerinizi didik didik ederler. beyan etmediğiniz bir gelir tespit ettiklerinde ve sınırı aşan bir gelir durumu tespit edildiğinde aylığı keserler.
Ama siz anladığım kadarıyla zaten bir aracınız varmış. Bunu beyan etmişsiniz. BU aracı satıp yeni araç almışsınız. Ben boyle anladım yazdıgınızdan. Yanlış anladıysam düzeltin lütfen...
yine aynı şey. Eger bir arac alınmışsa bunu Kurum'a bildireceksiniz yine. Onlar inceleyecekler ve gelir durumunuzda sınırı aşan bir durum yoksa sorun etmeyeceklerdir. Olay bu sadece.
ama kesinlikle bildiriminizi yapın.

İsakaynak, çok özür diliyorum 2022 Sayılı Kanun'u yeniden okudum ve ben bir hata yapmışım...
Sizi yanlış bilgilendirmişim.
Önceki Kanun'da bu yönde bir açık kapı guya buluyorduk lakin yapılan değişiklikle artık bu mümkün değil.
Yani eşiniz sigortalı değil ve sadece sizin sağlık guvencenizden yararlansa bile eşiniz başvurdugunda ona da baglanmaz engelli aylıgı.
Artık Kanun bu konuda çok net.
18 yaş altı engelli çocuğun annesi ve babasından biri bile sigortalı çalışansa engelli aylığı baglanamaz.
Yukarıda size eşiniz başvursun dedim ama eşiniz de başvursa eşinize de engelli yakını aylığı baglanamaz.

Üst Alt