Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücretle çalışıyorum. CP'li 3 yaşındaki kızıma bakım ücreti alabilir miyim?

sevval1

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar sitenize yeni üye oldum. 3 yaşında şevval adında cp li kızım var. özür derecesi %70 . bakım ücreti için başvurmak istiyorum. üzerimize eşimimde benimde herhan gi bir mal yok. ama ben asgari ücret ile çalışıyorum. buna rağmen bu imkandan yararlanabilir miyim?

Cevaplarsanız sevinirim saygılar

evet faydalanırsınız ailenize giren gelirlerin toplamı ailenizdeki kişi sayısına bölününce kişi başına düşen gelir 318ytl yi geçmiyorsa faydalanırsınız

sayın efecan yani benim çalışan olmam yani maaşımın olması sorun çıkarmazmı.cevabınız için teşekkürler

hayır ailenize giren gelirlerin toplamının kişi başına bölünmüş hali 318ytl yi geçmediği sürece bi sorun olmaz

bakım ücreti

merhabalar 3 yaşında cp li kızım var .özür derecesi %75 ben asgari ücretle ssk lı olarak çalışıyorum.4 kişilk bir aileyiz eve giren maaş 1100 tl.üzerimizde herhangi bir mALIMIZDA YOK. BU DURUMDA BAKIM ÜCRETİ ALABİLİRMİYİM

1100:4=275tl
evet alabilirsiniz...318tl yi geçmediğiniz sürece alabilirsiniz.

ama şu düzeltmeyi yapayım çalışıyorsanız eger kızınıza nasıl bakacaksınız diye sorar size kurum bakıcı hastasının yanında olması gerekir siz çalışıyorsanız bakıcı olamazsınız.

Üst Alt