Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücretle çalışıyorum. Evde bakım aylığı alabilir miyim?

Konular
15
Reaksiyonlar
2
Merhaba.. Ağır Özürlü raporu aldım..t4 paraplejiyim. Yalnız Özürlüler Dairesi Başkanlığına gittiğimizde çalıştıgın için bu parayı alamazssın boşa uğraşma dediler..Asgari ücretle çalışıyorum..Eşimle birlikte iki kişi yaşıyorum.. Bu durumda ne yapalım boşa uğraşmayalımmı? Bunla ilgili yasa ne diyor tam olarak..İlla yatalak olmam gerekiyormuş..İlacımı felan kendim içemiyo olmam gerekiyormuş bu maaştan faydalanmak için..

Hanede kişi başına düşen gelirin 2011 yılı ilk altı ayı itibariyle 380 TL'yi geçmemesi gerekir kesinlikle..

Ve evet bakıma muhtaçlık kriterlerinden en az birinden tamamen yada ikisinden kısmen muaf olmanız gerekir.
Yani ihtiyaçlarınızı tek başınıza karşılayamıyor olmanız gerekiyor..

Tabi %50 ve üzeri ' ağır özürlü ' raporu da varsa..

ama çelişki var çalışıyorum diyorsun bakım aylığı alabilmen için çalışamaman gerekir erken emekli olmaya çalış hiç olmasa böyle bi hakkında var.

veya işten ayrıl bakım aylığını bağla daha sonra sigortanı dışardan yine öde 10yıl içinde hem emekli olursun hemde bakım aylığını yine alırsın on yıl diiyorum ama daha önceden yatmış sigortan varsa daha erkende emekli olablirsin saygılar

Bana bakan kişinin herhangi bir kazancı yok.. Şu ana kadarda 3500 sigorta günüm var..Kafam karıştı açıkçası..Bi kısım olur diyor bir kısım olmaz diyor...

Üst Alt