Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücretle çalışsam ve gelir kriterleri tutsa evde bakım maaşı devam eder mi?

karli19

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba lütfen bana bir konuda yardımcı olurmusunuz! ben yatalak hastaya bakıyorum ve bakım maaşı alıyorum.
çalışmıyorum fakat hesaplamalarıma göre asgari ücretle işe girip çalışmış olsam kişi başına gelir kriterini gene geçmiyor gelirim.

sorum işe girip çalışsam sorun olur mu?

bu konuda lütfen bana bilgi veriniz. teşekkür ederim.

karlı19,
alacagınız maaş, evet, kişi başına düşen aylık gelir 510,45 liraya eşit ya da üstünde değilse gelir kriterleri açısından sorun yok

ama siz bakıcısınız ve size 7 gün 24 saat bakım hizmetinizin karşılığı olarak bakıcı aylığı ödeniyor. çalışmaya başladığınız takdirde bunu aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne en geç 1 ay içinde bildirmek zorundasınız.
bakım hizmetleri degerlendirme heyeti baktıgınız hastaya bakacak kimse yoksa ve siz çalışırken de bakım hizmetini aksatmayacagınız yönünde ikna olur ve olumlu kanaat bildirirse aylıgoınız devam eder. aksi takdirde aylığınız kesilir.
Bunun kararı tamamen heyetin inisiyatifindedir. ayrıca heyet gelir açısından da inceleme yapar.
Bu durumu aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne danışmadan ve olabilirliği hakkında bir fikir almadan çalışmayın.
Çalışmaya başlayacaksanız da başka bakıcı olsun.
Bu durumda yani bakıcı değişikliği oldugunda aylıgınız kesilir. ve diğer bakıcının bakıcılığı il müdürlüğü tarafından onaylandıktan sonraki 1 aylık bakım hizmetini takip eden aydan itibaren deme başlar. bu arada odenmeyen aylıkların ödemesi yapılmaz.
karar sizin.
Uyarı: Çalışmaya başladıktan sonra en geç 1 ay içinde aile bakanlığı il müdürlüğüne çalıştıgınızı bildirmek zorundasınız. Aksi takdirde hakkınızda hukuki işlem yapılır. bilginize.

teşekkür ederim gayet net açıklama yapışsınız. :) bu arada 2022 maaşları ile ilgili farklar doğrumu? yani ocak ve subat farkları herkes için marttamı alınacak

Evet, doğru:)
Aralık ayı döönem maaşını peşin almıştınız ve içinde Ocak ve şubat ayları da vardı. oysa 1 ocak itibariyle 2022 aylıkları değişti. dolayısıyla o 2 ayın farkını mart'ta alacaksınız. miktarları da o sordugunuz yerde yazılı:)

biraz karışıkmış :) gene teşekkür ederim size iyiki varsınız iyikide burdayım...

Üst Alt