Seyit kardeşim,anlaşılan cevaplarım sizi, tatmin etmemiş ki bir yıl sonra aynı soruyu gündeme getirmişsiniz.
Şu kadarını söyleyeyim; değişen birşey yok.Şu an asgari ücrete tahakkuk eden gelir vergisi 153 tl ve eşi çalışmayan 3 çocuklu çalışanın agisi 144 tl.
Sizin agiden sonra alacağınız rakam hepi topu aradaki fark olan 9 tl dir.
Diyorsunuz ki; maliye önce o tutarı hesaplayıp ödemesi gerekiyor dedi diyorsunuz.
Eee bu kez de 880 tl vergi indirimi olarak aylık gelir vergisi matrahınızdan düşecek (Rapor % 80 dediğinizden 1.derece vergi indiriminiz olduğunu farz ediyorum) Bu matrahtan kesilmeyecek olan % 15 gelir vergisi size 132 tl olarak ödenecek.
Peki bu durumda agi ne olacak bunu da düşündünüz mü? Aylık gelir vergisi tahakkuku olan 153 tl den vergi indiri,mi olarak ödenen 132 tl çıkarılacak ve sadece kalan 21 tl size agi olarak ödenecektir.
Peki değişen birşey oldu mu? Hayır...
Çünkü agi ve sakatlık indirimi toplamı tahakkuk eden aylık gelir vergisini aşamaz.
İşlemi ha o taraftan ha bu taraftan yapın farketmez,sonuç aynıdır.
Size kısa anlatmak istediğimden bu dolambaçlı yolları anlatmadım.Fakat siz ikna olmadınız.
Bu durumda amann ne yaparsan yap mantığı yerine daha detaylı anlatmaya çalıştım.
Buna da inanmazsanız artık sizin bileceğiniz iş
Kal sağlıcakla.