Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücretle ve % 80 vergi indirimi ile çalışan ne kadar vergi indirimi alabilir?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
633
Reaksiyonlar
363
Asgari ücretle çalışanım.
% 80 vergi indirimim var.
BEN NE KADAR VERGİ İNDİRİMİ TUTARI ALABİLİRİM.

Vergi indirimi tutarının neti/brütü diye birşey varmıdır?

ALINTIDIR 2017 YILINA AİT GÜNCEL OLAN
1. Derece Engelli Vergi İndirimi

Birinci derece engelli biri için 900-TL vergi matrahı üzerinden gidersek.

93,32-TL

1. derece engellinin maaşına yansıyacaktır.

BİR BEN BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM VERGİ İNDİRİMİ İÇİN NEREYE BAŞVURMAMIZ GEREKİYOR VE BAŞVURDUĞUMUZDA YETKİLER BİZİ HASTANELERE SEVK EDİYORLARMIŞ HASTANE RAPOR SONUCUNDA DA RAPORUN YÜZDESİ DÜŞÜYORMUŞ DOĞRUMU BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIMCI OLABİLİR Mİ?
ÇÜNKÜ RAPORUMUN YÜZDESİNİN DÜŞÜRÜLMESİNİ İSTEMİYORUM...

Yıllık gelirine göre hesaplanıyor o

2017 yılında Asari ücret ile çalışan 1.derece engelli BEKAR bir kişi 93,32 TL vergi indirimi alır.
Alacağınız vergi indirimi + Agi,gelir vergisi tutarınızı geçemez.
Asgari ücretli BEKAR bir çalışanın aylık gelir vergisi tutarı 226,63 TL,AGİ tutarı ise 133,27 TL.
Bu nedenle maksimum olarak maaşa yansıyacak vergi indirimi tutarı 93,32 TL'dir.

Bir ben birşey sormak istiyorum vergi indirimi için nereye başvurmamız gerekiyor ve başvurduğumuzda yetkiler bizi hastanelere sevk ediyorlarmış hastane rapor sonucunda da raporun yüzdesi düşüyormuş doğrumu bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
çünkü raporumun yüzdesinin düşürülmesini istemiyorum...

Elinizde 30 Mart 2013 tarihinden sonra alınmış yeni rapor varsa,işyerinizden almış olduğunuz çalıştığınıza dair alacağınız belge,nüfus cüzdanı ve 1 ad.fotoğrafla ile beraber vergi dairesine başvurmanız gerekiyor.
Raporunuz yoksa işyerinizden çalıştığınıza dair alacağınız belge,nüus cüzdanı ve 2 adet fotoğrala beraber vergi dairesine başvurmanız gerekiyor.
Onlar sizi hastaneye yönlendirecektir.
Verilecek oranlar cetvele uygunsa,tahlillerde vs eksiklik yoksa oranınız düşmez.

Üst Alt