Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücrette 2. dereceden vergi indirimi maaşta ne kadar fark ettirir?

candaş

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, Ben Özel bir şirket in özürlü kadrosunda asgari ücret ile çalışan bir vatandaşım..

Ben işe girdikten sonra vergi indirimi için gerekli yerlere başvurdum ve 5 ay sonra başvurum onaylandı. Bu 5 ay geçiktiği için 5 ay ın geri dönüşümü oluyor mu.?

Bi de %71 raporum var vergi indirimi 80 ytl çıktı 2.dereceden asgari ücrt ile çalışan kişi ne kadar alır vergi indiriminden?

Vergi indiriminden yararlanan özürlü kişiler asgari geçimden yararlanabilir mi.? Ben normalde vergi indirimi olmadan önce bana 45 ytl asgari geçim veriliyodu şimdi vergi indirimi olunca vermediler , vergi indiriminden yararlananlar asgari geçim alamazlar dendi bana bu doğrumu.?

Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim...

vergı indırımme başvurduğun tarıh önemlı vergı indırım belgesı onaylandıktan sonra onay tarıhıyle başvurduğun tarıh arasındakı gecen zaman aylık tutar kaclıraysa arada gecen zamanı hesaplarlar toplam olarak sıze odenır ondan sanrakı dönemlerde her ay maaşınla birlıkte sana ödenır // dıyer soruna gelince ben asgarı ucretle calışmadığım için asgarı gecım indırımı ve vergı ındırımını ikisınıde birlıkte alıyorum

Bu geçen 5 ayın geri dönüşümünü bana vermediler ne yapmalıyım.?

muhasebeyi uyar 5 aylık vergi indiriminden birirkmiş ücretini ya elden yada maaşına eklesinler vermek zorundalar onlar için bi kayıp degil zaten maliyeden senin adına alacaklar zaten asgari geçim almaya devam edersin onu da kesemezler

Arkadaşım sizin rapor almak için hastaneye başvurduğunuz tarihten itibaren vergi indirminiz başlar. (Tabi onaylanıp da gelmek kaydıyla) Vergi indirimiiniz ile ilgili yazı işveren ulaştığı takdirde, zaten size hangi tarihten itibarren geri ödeme yapılacağı yazmaktadır. İşveren bunu hesaplar size öder.

Malesef geriye dönük vergi indirimi almak biraz zor.Bu indirimi alabilmek için işyerinin 5 aylık muhtasar beynnameleri düzeltme beyannamesi vererek engelli derecene göre yeniden düzenlemesi gerekmektedir.Sonrasında bir yazıyla vergi dairesinden (işyerinden parayı alamazsınız) geçmişe dönük bu iadeyi istemeniz gerekmektedir.Bu işlemler malsef çok uzun sürebilmektedir.Malumunuz devletten para almak deveye hendek atlatmak kadar zor.Bürokrasi çok uzun sürüyor malsef.(5-6 ay bekledikten sonra bu iadeyi alabilirsiniz) İşverenler bu duruma soğuk bakmaktadırlar.İkna etmek zor.

Başvuru tarihinden itibaren geriye dönük vergi miktarını alabilirsiniz.2.derece sakatlığın maaşınıza net olarak yansıması 49,50-TL dir.Asgari ücretin denk gelen vergi matrahını çıkardıktan sonra geriye kalan kısım üzerinden Asgari geçim indiriminden faydalanabilirsiniz.

666,00

4,00 damga vergisi
99,90 ssk işçi + işsizlik
330,00 2.derece sakatlık indirimi

236,10 aylık vergi matrahı

35,42 gelir vergisi ( asgari geçim indirimine sayılarak 0 sayılacak)

net kazanç : 562,10

hesaba göre 2.derece sakatlık indirimi yapıldıktan sonra asgari geçim indirimi için 35,42 tl kalıyor.
Sadece 49,50 yerine 35,42 yararlanıyorsun.

Bordro bilen arkadaşlar kontrol etsin lütfen...

666*14/100 ssk işçi:93,24
666*1/100 ssk işçi işsizlik:6,66
666-93,24-6,66-330(sakatlık indirimi)=236,10(Asgari geçim indirimi için yararlanması gereken tutar
yararlanması gereken sakatlık indirim tutarı:49,50+236,10 vergi üzerinden asgari geçim indirimi Dolayısıyla 49,50TL sakatlık indiriminden+236,10 vergi üzerinden asgari geçimden faydalanacak.

Üst Alt