Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücretten maaş alanlara ne kadar emekli aylığı bağlanır?

betemam2

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Aklıma takılan birşey var askeri ücret ile çalışıyorum 15 sene sonra emekli oldugumda ne kadar maaş baglanır bilgisi olan varmı.

betemam2

bunun hakkında birşey söylemek yanlış olur. şuanki aylık bağlama oranı çok düşük. fazla bir şey beklemeyin.ama 15 yıl içinde bir kanun çıkar abo yükselir bilemeyiz.

@ozgurmeric74 Ancak şu bir gerçek ki, zor günler geliyor. düzen böyle devam ederse çok düşük olacak aylıklar. Bugünün parasıyla 600 TL'yi asla geçmez diye tahmin ediyorum.
betemam2

@hozgul

üstad ben şu düşünceyi benimsiyorum. eskiden yaş sınırı olmadan 5500 gün ile emekli olunuyordu. abo 60-70 lerdeydi.maaşlar (asgari ücretlinin bile 1500-1600 tl arasında.)

şuan yaş sınırı geldi. abo yine 60 larda 70 lerde olsa 15 yıl sonraki emekli maaşları korkunç yüksek olacak. çünkü insanlar hemen hemen 10.000 ile 12.000 günden emekli olacaklar. hükümet abo oranını 30-35 lere çekti ki yine maaşlar 15 yıl sonra bugünün 1500-1600 sınırında olsun diye. doğrumu düşünüyorum sence?

ozgurmeric74

10-12 bin pirim ödeyene çok rastlamak zor gibi. Bir de asgari ücretten gösteriliyor. Bugün için 1600 TL asgari ücrette, 10 bin gün olsa ne kadar olur ki? Sanırım çok olmaz gibi. 1200'ü geçer miydi? Valla bilemedim doğrusu. Bildiğim tek şey 2008'de emekçiye giren kolay kolay çıkmaz.

Üst Alt