Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aşık olmanın Şizofreni ve Bipolar Bozukluk üzerindeki etkisi..?

omeranadolulu

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar.
Bir problem üzerine değinmek istiyorum. Şizofreni ya da Bipolar Bozukluk sahibi arkadaşlar aşık olduğunda ne yapıyorlar. Benim mani tetikleniyor. İşitsel Halüsinasyonlar ile perişan ediyor. Hele aşk acısı çekmek tam bir psikoza varan durumlara getiriyor.

Örneğin; bundan 2 yıl kadar önce bir karşı cinsten arkadaşıma karşı bu duyguları beslediğimi farkettim. Ama sanrı mı gerçekmi ayrımına varamadığım için acele etmedim. Sonrasında kanka olduktan sonra açıldım. Tutarsızlık ile suçlanıp reddedildim.

Bu arada teşhisim; Bipolar bozukluk raporumda öyle ama şizofreni ilaçları kullanıyorum ve halüsinasyonlarda var.

Var mı deneyimlerini paylaşacak olanlar?

Benim de başıma geldi bu tarz bir şey bilinç altında vardır o insana karşı bir şeyler ortaya çıkmıştır o durumda benim ki öyle oldu .

Başlık yanlış olmuş "aşık olmanın şizofren/bipolar olma üzerindeki etkisi" değil de "şizofren/bipolar olmanın aşık olduğunu zannetme sanrısı/duygusu üzerindeki etkisi" olmasının daha doğru olacağı kanaatindeyim.

ekonomist79
O kadar değil yahu duygu bizdede sadece sanrılarımızı tetikliyor. Bunun çözümü olarak ne yapabiliriz bakıyorum birazda...

omeranadolulu

Şizofreni ve bipolar bozuklukta çok kolaylıkla duygular/düşünceler karışır birbirine girer, hiç hoşlanmadığın birinden hoşlandığını düşünebilirsin hatta saplantı haline getirebilirsin bu çoğu aman aşk değil saplantı yani sanrıdır ama tabiki bu gerçekten aşık olamayacağın anlamına da gelmez.

Duyguların saplantılı bir hal alması olabilir belki de.:confused:

Son düzenleme:
Bipolar birini ilk tanıştığımızda anlama ihtimalimiz var mı :cool:

selda*
Kendi söylemezse pek kolay anlayamazsınız ama anlamanın bir yöntemi var
gerçi sadece bipolar için değil tüm psikiyatrik ilaç kullananlar için geçerli bu
gözlerine bakınız gözleri donuk/sabit ise büyük olasılıkla hastadır.

"göz bebekleri hareket etmez" "bakışlar donuk/sabittir".

Aşk güzeldir tabi doğru kişiyse.....
Herşeye rağmen aşk güzeldir sevdiğiniz değerse....
Aşkı bilmeyene kalbi verirsen insan olur perişan....
Aşık olmadan önce bir tanıyın önce dost olun sonra aşık...

selda* hanım hayırdır her konu hakkında yorum yapmaktan da kaçınmıyorsunuz size ne insanların ne tür problemleri olduğunu olduğu gibi kabul etsenizde sorunlar çözülse ya

bence aşk ve cinsellik çok abartılmış şeyler.şöyle bir etrafınıza baktıgınızda herkes bunun peşinde bütün diziler şarkılar bunun üzerine.saglıklı saglıksız her ınsan, bütün zaferlerini bunun üzerine kurmuş.bumudur yanibizim insan olarak en büyük zaferimiz hormonlarımızın peşinden gitmekmi ? evlenmekmidir ? çocuk yapmak çok ayrı birşey bunu diğerlerinden ayırıyorum.belkide 5 yıl önce bu hastalığa yakalanmasaydım belkı suan onunla bi çocugumuz vardı.okuldan alacağı eğitimin ve benim vericeğim ilgi ve eğitimin dışında bir vasfı olmıcak ,herkes gibi olan doğup,istemediği işlerde çalışıp,biriyle evlenip,yaşlanıp ölcek bi çocuk.belkide farklı biri.. o günlere dönüp bişeyleri değiştirebilmeyi bu dünyada herşeyden çok isterdim.yeni insanlarla tanışmanın , kendimi birine sevdirmenin , sevdiğimle beraber olmamın, sevmediğim birini üzmemim , hatta yaptığım saçma bir espriye birinin gülmesinin bile beni tatmin ettiği o yıllara.beni artık bunların hiçbiri tatmin etmicek artık hiçbirzaman.sebebi 1.si bunlar sosyal şeyler ve bu tür hastalıklar bizim sosyal olarak bir sıfır geride bırakıyor.şanslıyımki yanimda ailem var ve birkaç arkadaşım.

2.si bu hastalıkların temelimi diyim en büyük belirtisimi diyim her ne ise mutsuzluk.eskisi gibi bi espri yapınca mutlu olmuyorum en basit örnekle.daha elle tutulur şeylerden mutluluk duyuyorum.malesef bu şartlar altında sosyal hayatta normal ve iyi bir insan olmaya çabalamaktan başka bi çarem kalmadı.son iki üç senede kendimi sosyal ortamdada gözlemledim ailemin yanındada ,sevdiğim bir işle meşgul olurkende vs vs çoğu şartta gözlemledim ve beni neyin mutlu ettiğini anladım,hayatımda kararlar aldım.ömrümün sonuna kadar evlenmicem mutsuzluğumu kimseyle ömür boyu paylaşmıcam, bana katlanan insanlarla mutlu olmaya devam edicem gittiği yere kadar.herkesi sevmeye çalışıcam asla nefret etmicem veya aklımdan birini üzecek bir düşünce geçirmicem.ve kendime acıyarak söylüyorum 5 sene önce hayalini kurduğum şimdiyse kabullendiğim asla bir çocuğum olmicak.asla kızımın büyüyüşünü izleyemicem.çünkü evlensem ve çocugum olsa bile asla ona yeterince baba olamicam.belki benden aldığı genler ve hayatın olumsuzluklarından etkilenip hasta olucak.

bu yüzden bu kararları aldım.acıda olsa bazı şeyleri kabullenmek gerek.e ben nasıl hayata tutuncam ? farklı hayaller kurarak.kendimi gerçekleştirmeye birşeyler üretmeye çabalayarak.benim en mutlu olduğum an ürettiğim birşeyi insanlara sergileyip beğenmelerini sağlamak.ailemi sevmek vakit geçirmek.belki benimle benzer hedefleri olan insanlarla tanışıp daha üretken olmak.düşüncelerim depresif gelebilir ama içinde bulundugum durumun vahametini göz önünde bulundurursak gayet normalve gerçekçi.

ne alaka ya insan sevgisi ? problemler varsa neden çözmekten yana değilde klasikleşmiş cümleler kurmak ya çok komiksininz selda hanım

Soyle soyliyeyim benim bi arkadasim bipolardi. Yollari kesiyordu.Tehdit bile vardi.

oldboy2

Arkadaşım insani vasıfları az olan insanlar hayvani içgüdüleri ile hareket eder. En temel hayvani içgüdü de üremedir. Bu şekilde davranan insanlar için eşinin kim olduğu baba ya da anne olabilecek yapıda olup olmadığı önemli değildir onlar anlık yaşarlar geleceği umursamazlar ve son hep hüsran sefalet olur bunlar ne çocuğunu düşünür ne de onun geleceğini hesaplar. Kedi köpek gibi ürerler.

oldboy2 panpa bu kadar depresif duygular içine girmen gerekmiyor. Ayşe olmazda Fatma olur kızın olmazda oğlun olur :) Değil tüm insanlar hayvanlar gelecek geçmiş tüm kuşaklar bile bunun mücadelesinde. İktidar mücadelesi bir nevi öylede denebilir. Mesele şu aşık olduğumuz zaman ne yapabiliriz. Evet kelebekler uçuşuyor. Bizdeki kelebekler at büyüklüğünde sadece :D Bunun çözümü nedir yani ne yapabilirize bakmak lazım birazda :)

omeranadolulu depresif değil gerçekçi bence.basarılı insanlar bunun pesinde değil benım hayatını okudugum ılham aldıgım ınsanlar.

ekonomist79 insani vasıftan ziyade eğitimle doğrudan alakalı bu bana göre.okulda verilen eğitimden bahsetmiyorum.yine onları kedi kopek diye tasvir etmeye ayırmaya gerek yok.sadece ailesinden devletinden vs yeterli eğitimi bilinci alamamış insanlar demek daha doğru

Bipolar birini ilk tanıştığımızda anlama ihtimalimiz var mı :cool:
eğer aşıksan anlaşılmaz canım tanıdıkca zamanla anlarsın ancak oda ilişkiniz ciddiye binerse işler sarpa sarınca anlamaya başlarsın ama yine toz kondurmazsın aşıksınya;öyle olan birinin bunu saklaması çok yanlış bence,söylenirse eğer her iiki taraf için daha güzel şeyler olabilir partneri ona karşı daha hassas daha ılımlı davranır diye düşünüyorum.

Sevgilisi veya eşi olmayan psikiyatrik hastaların psikolojileri sürekli bozuk mudur?

Benim sürekli bozuk oluyor.
Beni bu şekilde kim kabul edecek onuda bilmiyorum.
DOĞRUSU ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU.
BU KONU İNSANLARIN BAYA DİKKATİNİ ÇEKER.

İNSANIN BİR YARISI EKSİK OLUYOR BE.
BİR DE YARASI OLUYOR BE

Son düzenleme:
Bu konuda şöyle bir düşüncem var. Zaten bir birey için sevgilinini olması veya evli olması , sevginin kıymetini ve eşsiz güzel duygulara vesile olduğunu bilen birisi için mutluluk kaynağıdır. Bu mutluluk kaynağı zaten birçok hatta bütün psikiyatrik hastalıklarda var olan beyindeki SEROTONİN eksikliğini gideren bir etkendir. Sevmek , sevilmek insanı tedavi edici en büyük ilaçtır. İnsan mutlu olunca ne anskiyetesi kalır ne okb si kalır ne de bipoları kalır. ALLAH herkesin karşısına iyileri çıkartsın.

mesela benim yok ve kendimi çok gereksiz görüyorum amaçsız evli olsan çocuk o bu derken bir hayat yaşanır

yani sevmek diyince illa insan olmak zorunda değlsiniz ki kedi sev kus sev illa aşk olması mı gerekiyor kısmetse kaderinde varsa evlrnirsn sevgilin olur bu sebebe baglamayın bence..

Edacano
şimdi diyeceksinki insan ölmüyormu ama ben hayvan besliyemiyorum bir kere kuşum öldü evde yas tuttuk çok üzüldük o günden sonra beslememe kararı aldım

CİNSELLİK BİR İHTİYAÇ VE SERATONİN SALGILar beyin komik değil bilimsel

Üst Alt