Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aşırı aktif mesane hastasıyım. Bu konuda yardımcı olur musunuz?

mami1995

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Sitenize yeni üye oldum bende aşırı aktif mesane hastasıyım . Sormak istediğim bir kaç soru var. Yanıtlarsanız memnun olurum.

İLki tak ne için kullanılır ve tuvalete gitme süresini uzatırmı ?

İkincisi mesane için botoksu sgk karşılıyormu

Ve son özel hastanelerde botoks işleminin maliyeti nedir .

Cevaplarsanız memnun kalırım

TAK, kendi başına işeyemeyen ya da mesaneyi tam olarak boşaltamayan kişilerin, sonda yardımıyla 4-6 saatte bir mesaneyi boşaltması işlemidir.

Siz çişinizi yaptığınızda mesanenin tam boşalıp boşalmadığını ölçtürdünüz mü? Mesane kapasitesi az ve mesaneyi de tam boşaltamadığınız için sık idrara çıkma gibi bir durum olabilir mi?
Kültür testi yaptırdınız mı, enfeksiyon olmadığından emin misiniz?
Mesane iç basıncını azaltıvı bir ilaç kullanıyor musunuz?
Doktorunuz size dair nasıl bir tedavi uyguluytor?

Botoks geçici bir çözüm olarak kullanılıyor. Bazısında 1 ay etkili oluyor bazısında 1 yıl.
En son bildiğim, SGK mesanede botoksu karşılamıyordu. Ama güncel bir bilgim yok.
Özel hastanede kaça yapıldığı ile ilgili olarak da bilgim yok maalesef. Bence bir özel hastaneye girip sorabilirsin.

ürodinami yaptırdım ve hipersensetif normokomplian mesane çıktı sena hanım siz hangi ilacı kullanmıstınız.

Aşırı aktif mesane soruları için çözüm önerileri..?

Aşırı atif mesan hastasıyım kullanıp değiştirdiğim ilaçlar.

Toviaz 7.5

üropan 5

detrositol 4

Spasmex ve 2 3 ilaç daha

hiç birinden fayda göremedim . TAvsiye ettiğiniz ilaç varmı ?

Bide Desmopressin: Noktüride kullanılır

Baclofen: İntra tekal kullanılır
• Capsaicin: İntra vezikal uygulanır
• Resinferatoxin
Bu tedaviler hakkında bilgisi olan varmı .İlgimi çeken Capsaicin.

Lierosal almayı düşünüyorum faydası olurmu?

durumunun ne oldugunu bılmıyorum ama ben bır omuılık felclı olup bu sorunu yasadım ve soyle anlatayım
eger ıdrar yollarında bakteri uremıs veya enfeksıyon bulasmıssa mesane kasılması omurılık felçlılerınde
kacınılmaz bende yaklasık 5 ay hastanede ıkı defa urodınamı ve bır kac ılac kullandırttılar olur normaldır
dedıler doktorlar ama bır gun baska bır hastaneye gıttım allah razı olsun doktor ıdrar kulturu yaptırdı tahlıl
degıl dıkkatınızı cekım detaylı kultur yapıldı mesanede bakterı uredıgını soyledı.15 gun kullanmam ıcın bır ılac verdı
ılactan sonra cok sukur aradan tam 3 ay gectı hıc sorun yasamadım yanı oncelıkle ıdrar

idrar kültürü yaptırmadım ama bende yanma yok doktor yanma varsa yaptır dedi.öğrencesiyim bende yeni mesane hastalığına yakalandım okulda işim zor.. mesaneme botoks yaptırmayı düşünüyorum su capsaicin tedavisini bi öğrenebilsek. :)

Yukarıda andığın iki yöntem de sanırım mesane yüzeyine zerk edilen ilaçla mesane kaslarının gevşetilmesi gibi bir şey. Aşağıya küçük bir parçasını alıntıladığım bir makale gördüm.

Ben Mictonorm kullanıyorum mesane basıncını azaltmak için. Bunu da bir ay kadar dene bence (günde iki adet olmak üzere)

Botoks tedavisini SGK karşılıyor madem, bence ilk önce onu deneyebilirsin. Bir zararı olmayacaktır...

2010'da yayınlanan Aşırı Aktif Mesane Tedavisinde İntravezikal Uygulamalar, Kombinasyon Tedavileri ve Yeni Ajanlar isimli bir makaleden:

Sonuç
Aşırı aktif mesane tedavisinde intravezikal uygulamalar, aralıklı kateterizasyon uygulayan hastalar için çok uygun bir tedavi seçeneği gibi gözükse de, sıkışma ve/veya sıkışma tipi kaçırma ile başvuran ve boşaltım sorunu olmayan AAM’li hastalarda için daha kolay uygulanabilir yöntemlere ihtiyaç vardır.(19) Kombine edilmiş farmakolojik veya konservatif tedavilerin AAM tanılı hastalarda klinik gelişme sağlayıp sağlamadığının belirlenmesi için iyi dizayn edilmiş çalışmalar gerekmektedir. Şu anda AAM tedavisinde odaklanılan yeni hedef moleküller, mesane kontraktilitesini azaltan periferal etkili ajanlardır. Mesanenin kimyasal ve fiziksel özellikleri hakkındaki bilgilerimiz arttıkça yeni ilaç ve uygulama yöntemleri ile ilgili gelişmeler de hızlanacaktır.

TAK yapmamak mesanede biriken idrarın basınçla böbreklere geri kaçmasına nedne olabilir. Bu da böbreklere büyük zarar verir. Kaldı ki 400 cc mesane kapasitesi gayet iyidir.

Mesaneme botoks yaptirdim.ve sadece botoks ilaci icin 600 milyon verdm sormak istedoginiz soru olursa yardimci olurum

12 yıldır daimi sonda kullanıyorum botox yaptırsam ne gibi faydası olur

mesane ameliyatı olsam malatayada yapılıyor mu?

Malatyadaki.devlet.hastanesi yapiyodur 600 tl ilac parasi denenebilur

Mesanemin kasilmasi azaldi dusunuyorumda belkide asiri aktif mesane degilumdir raporlarda hipersensitif mesane ckmisti botojs denenebilir ssansini dene herkezde ayni etkiyi yapmiyor bwnde.pek.ise yaramadi tibin ilerlemesni bekliyorum benim icin tek sorun botoks enjeksiyonundan sonra dobda takilmasiydi sobda canimi cok yakti daimi sonda kullaniyisaniz pek acimaz yardimci olabildiysem.ne.mutlu ban

Faydasi sonda kullanmAyi biraqkirsnz rahat tuvaletw cikarsiniz ve az tuvaletw gidersiniz

Bi pil varmis idrar kaciraanlar ve aktif mesane icin bele takiliyomus bilen varmi

arkadaşlar botoxsu bence hiç yaptırmayın bir anlamı olmayan şeyi neden yaptıracaksınki en uzun süresi 6 ay ee sonra yine herşey aynı bence doğal yoldan mesanenizi terbiye etmeye bakın yani bol su tüketip ama en azından hemen mesaneyi boşaltmayarak mesanenin genişleyip içerisinde idrar barındırma kapasitesini artırmasını sağlamaya çalışın bence bende de öyle bir sorun bir aralar olmuştu dediklerimi uyguladım allaha şükür şuanda mesanem ile hiçbir sorunum yok hatta biz omurilik felçlileri yani tak sonda kullananlarımızda enfeksiyon olması kaçınılmaz bende enfeksyonda olsa kaçamak olmuyor sizede tavsiye ederim faydasını bence görürsünüz mesane kapasitesi az olunca idrar kaçamağı kaçınılmaz oluyor veya olmadık yerde lawabo ihtiyacımız oluyor bu durumda çoğumuzu zor durumda bırakıyor

Junior, sabit sonda kullananlarda botoksun bir etkisi olmayacaktır. Sabit sondanın idrar akışını kesip-açacak mandallısını kullan. İdrar sürekli akmasın yani. Sıkıştığında ya da zamanı geldiğinde mandalı aç, mesane boşalsın, sonra yine kapat, idrar mesanede biriksin ve böylece mesane kapasitesi azalmasın.

Aktif mesanede pile dair şurada bir arkadaşımız yazmış: http://www.engelliler.biz/forum/sag...ilebilir-bir-hastalik-midir-2.html#post948006

Anlami var hemde cok anlamli yuzde 20 kalici 6ay buyuk bi sure cekmektense daha mantikli

mami1995;

400cc çok normal benim mesane hacmi 110cc ayrıca dr um küçülen mesanenin tekrar büyümesi veya eski haline gelmesinin mümkün olmadığını söyledi bu konuda farklı bilgisi olan varmı acaba??

Bu forumda okudugum kadariyla daimi sonda mesane kapasitesibi arttirabiliyor kimilerinde azaltabiliyor. dusundugum sey kalin bagirsaklardan mesane yapip eskisinin yerine koymak buyuk bi ihtimalle kasilmaz

mesane genişletme ameliyatını malatya olsam nasıl olur önerir misiniz kalın bağırsaktan parça alıp genişletiyorlarmış

tılafsınlı;

bu ameliyatı düşündüğün için merak ettim sende mesane hacmi kaç?

Sakral nöromödülasyon diye bir pil varmis sadece hacettepede takiliyomus rapor cikartilmiyo diye biliyorum 10 20kusur milyar maliyeti var bide benim dusundugum mesaneyi aldirip yerine kalinbagirsajtan mesane yaptirmak ozaman mesane kasilmaz çisede cikmazsnz bnm yasim.kucuk oldugu icn doktorum bana yapmiyor ben olsam boyle yaptiririmki yaptiricamda. bide mesaneye parca eklenmeside bildigim kadariyla kasilmalari azaltiyomus

ysmnky;
benim mesane kapasitesini ölçemediler bilmiyorum kaç cc olduğunu ne olursa olsun tek çare parça alınarak mesane yapmak onun içinde malatyaya gideceğim.

Doktorum.bana yeni.mesane yapmayi kabul.etmedi sakral noromodulasyon yaptir diyi hacettepede anliyicagnz basindan sagiyo bende bu persembe cerrahpasaya gidicem. tavsiye ettiginiz uroloji doktoru varmi

????????

Üst Alt