Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aşırı aktif mesane sorunundan dolayı botoks yaptıran var mı?

ahmuhsin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar

ben uzun süredir aşırı aktif mesaneye sahibim. ürolojik testlerde bir hastalık belirtisi görünmüyor ama ben sürekli tuvaletim varmış gibi hissediyorum. birçok ürolojik ilaç kullandım ama işe yaramadı. ayrıca psikiyatri servisi bana obsesif kompulsif bozukluk tanısı koydu. yıllarca antidepresan vb tedavisi aldım ama sonuç alınamadı.

çok sık tuvalet hissimin olması ürologlara göre aşırı aktif mesane , psikiyatristlere göere obsesyon.

sorum şu: yeni olarak botoks enjeksiyonu diye bir tedavi duydum. bir ürolog bu tedavinin yüzde 4 riskle mesanede kalıcı bir felce yol açabileceğini ve ömür boyu sonda kullanmam gerekebileceğini söyledi. bu tedaviyi olan ya da bu konuda bilgisi olan bir arkadaş bu riskler hakkında yazabilir mi

Bu tür riskler her, ama neredeyse her tedavi yöntemi için geçerlidir. Botoks yöntemi geçici bir rahatlama sağladığı için çok tercih edilen bir şey değil diye gözlemliyorum. Ama varolan durumunuz iyice canınızı sıkıyorsa, bence denenebilir.

Üst Alt