Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aşırı aktif mesaneden kurtulmanın bir yolu var mıdır?

barancem5962

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Meraba arkadaşlar bende de sanırım aşırı aktif mesane var
iki defa devlet hastanesine bir defa da özel hastaneye gittim toviaz ,vesicare, ürispas ve mictonorm gibi ilaçlar kullandım bazılarından iyi fayda gördüm bazılarından hiç göremedim en son detrustiol 4mg kullandım en faydalı o oldu
günde 1-1,5 lt sıvı alıyodum ve 4-5 bazen 3 defa filan gidiyodum ama şöyle bi sorunum var ki detrusitol pek feyda etmedi ona karnıma bastırınca sıkışıyo gibi oluyorum bişeyler içtğimde o sıvının mesanemde biriktiğini hissediyorum adeta. Hareketlliğim kısıtlanıyo

şu anda detrustiolu bıraktım ilaç kullanmıyorum günde 10-11 kez gidiyorum ilaç kullansam da kullanmasam da gece kalkıyorum bir kez bazen ise kalkmıyorum hiç. İdrar kaçırma hiç olmadı bazen hapşırınca öksürünce tıksırınca geliyo ama kaçırma hiç yok ve bunun dışında penisimin ucunda sürekli bişey varmış hissi var
çok rahatsız ediyo depresyona girdim çok kötü hissediyorum üniversite okuyorum yaklaşık 1 yıldır bu sorunlarla uğraşıyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum
daha önce bi kaç kere doktora gittiğimde b12 eksikliği var demişti ondan olabilir mi acaba diye düşünüyorum sinirlerle ilgili olduğu için.Asitli içeceklerin arttırdıını biliyorum ama bazen kola içince hiç gelmiyor onu da anlayamadım açıkçası

botox veya yapay mesane gibi yöntemler işe yarıyor mu eski halime konforuma geri dönebilir miyim bilmiyorum
tavsiyelerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler herkese...

ben 16 yıldır omurilik felçlisiyim, 10 yıldır tak yapıyorum mesane kapasitem 254cc, çok sık enfeksiyon geçiriyordum, sık sıkışma istekleri, soğukta, acıkınca, heyecan streste hemen sıkışıyordum, doktorum başkent hastanesinden Cem Aygün, mesane genişletme ameliyatı önerdi seçenek olarak ama ben yaptırmadım ve bunun üzerine hocam botoksta yapabiliriz istersen dedi, çünkü böyle gidersek böbrekler ve mesane duvarı hasar görebilir dedi ve 3 ay önce botoks uygulattım.. Doktorum, üretra da darlık olduğunu ve onu açtığını ama bunun tekrarlayabileceğini söyledi, uygulamadan sonra 1 hafta sıkıntılıydı ama sonrası çok rahatladım.. 6 saatte bir veya daha fazla da olsa aşırı sıkışmalar , idrar varmış hissi hepsi gitti.. sabah uyandığımda 600-700cc sıkışmış oluyorum kaçak vs hiç bir şey olmuyo.. aşırı sıkışmanın zararı olup olmadığını doktoruma sordum bi sakıncası yok dedi.. yalnız bu darlık olayı tekrarlıyor sanırım çünkü ilk haftalar takı çok rahat yüzük kullanmadan yapıyordum ama bugünlerde yine yüzük ihtiyacı duyuyorum.. kısacası botoks uygulamasını doktorunuza bi danışın derim..

jonjon teşekkür ederim cevabın için
ben omurilikle ilgili bi rahatsızlık yaşamadım hiç ama bu aktif mesaneyle yaklaışık 1yıl 2 aydır filan uğraşıyorum botoks kalıcı bi etksii oluyo mu kaç ayda tekrarlamak gerekiyor ve gittikçe etkisi azalıyo mu ayrıca mesane genişletme ameliyatını niye olmadın riskli mi eğer botoks geçici de olsa işe yarıyorsa denildiği gibi ben de denerim çünkü başka şansımız yok anlaşılan bi de botoksu yaptıktan sonra günde kaç kez gidiyosun tuvalete ayrıca bu üretra darlığı nedir belirtileri nelerdir belki bende de vardır cevabın için teşekkürler...

üretra darlığı idrar kanalının darlığı oluyor, ameliyat riskli uzun süren bir ameliyat olduğu için olmadım, olupta memnun kalanlarda var, botokstan sonra çok rahatladım sıvı alımına göre değişiyor tak yapmam ama öyle eskisi gibi sık sıkışmalar falan yok, dr botoksun ilk uygulamada 3 ay sonraki uygulamalarda 6 ay etkisi olacağını söyledi, ben yılda 1 kez yaptırmayı düşünüyorum, bu konuyu tecrübeli bir üroloji doktoruyla konuş bence..

Üst Alt