Alınganlık sadece vücutta hormon veya vitamin eksikliginden, psikiyatrik sorunlardan olmuyor. Eger sebep bunlar olsa ilacini alırsın geçer, psikolojikse de terapi alman gerekir hic doktorun önerdi mi?
Mizacında da alınganlık olabilir ama bunu aşmak senin elinde. Sen "ben alinganim insanlar anlayis göstermiyor" ya da "sevgilim azicik idare etsin" diye düşünüyorsan yaniliyorsun.
Kendini torpulemen lazim. Terapi iyi gelebilir. Aşmak istiyorsan bunu elbette başarabilirsin.
Kitaplar okuyabilirsin, youtubeda bir cok video var. Beyhan Budak videolarini tavsiye ederim.
Bir de alınganlık yani herseyi üstüne alınmak bana ne katıyor diye düşün. Mesela birileri bir sey konuşur benim.hakkimda mi konuşuyor diye düşünürsün. Senin hakkında olsa ne olmasa ne? Başkalarının bizim hakkimizda konuştuklari şeyler "yapıcı eleştiri " olmadığı sürece ve bize bir sey katmiyorsa önemli olmamalı. Elbette insaniz belki benim de taktigim seyler vardır hic olmamali demiyorum ama bunu aşabilme becerimiz olmalı. Bence asilabilecek bir sey. Kendi kendine yapamazsan uzman desteğini düşün derim.