Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aşırı derecede alıngan olmaya başladım. Ne yapabilirim?

fluo

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Çok alınganım herkes bana ters konusuyomus gibi geliyo o yüzden herkesle kavga ediyorum ve olumsuz ne olursa olsun herseyi erkek arkadasımdan cıkarıyorum ve sürekli kavga ediyoruz hersey üstüme geliyor sanki.

Alınganlık için antipsikotikler işe yaramıyor sanırım..

Bir şey için binlerce sebep bulunabilir ama insan nedense tek bir sebebe odaklanıyor: kendisi.
Bence durumunun farkındasın. Biraz daha geç cevap ver birisine. Önce düşün sebebi kendinde arama sonra cevap ver.

fluo

allah sevgiline sabır versin psikyatiriye git bence

Alınganlık sadece vücutta hormon veya vitamin eksikliginden, psikiyatrik sorunlardan olmuyor. Eger sebep bunlar olsa ilacini alırsın geçer, psikolojikse de terapi alman gerekir hic doktorun önerdi mi?
Mizacında da alınganlık olabilir ama bunu aşmak senin elinde. Sen "ben alinganim insanlar anlayis göstermiyor" ya da "sevgilim azicik idare etsin" diye düşünüyorsan yaniliyorsun.
Kendini torpulemen lazim. Terapi iyi gelebilir. Aşmak istiyorsan bunu elbette başarabilirsin.
Kitaplar okuyabilirsin, youtubeda bir cok video var. Beyhan Budak videolarini tavsiye ederim.
Bir de alınganlık yani herseyi üstüne alınmak bana ne katıyor diye düşün. Mesela birileri bir sey konuşur benim.hakkimda mi konuşuyor diye düşünürsün. Senin hakkında olsa ne olmasa ne? Başkalarının bizim hakkimizda konuştuklari şeyler "yapıcı eleştiri " olmadığı sürece ve bize bir sey katmiyorsa önemli olmamalı. Elbette insaniz belki benim de taktigim seyler vardır hic olmamali demiyorum ama bunu aşabilme becerimiz olmalı. Bence asilabilecek bir sey. Kendi kendine yapamazsan uzman desteğini düşün derim.

Üst Alt