Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aşırı hassasiyeti olan var mı?

Mustafa788

Üye
Konular
49
Reaksiyonlar
19
Aranızda benim gibi asiri hassas olanlar varmı mesela ince dusuyup sık eleyen sizce bu olumsuz birşey mi bununla nasıl başa cikilir

Anksiyetem sebebiyle kafamda bin tilki dolanır. Her şeyin tek tek hesabını yaparım. Ama tabii ki her şey planladığım gibi olmuyor. Hattâ planladıklarımın çoğu küçük bir detay yüzünden bile çöp olabiliyor. Sırf bunu kabul etmek bile bununla baş etmemi kolaylaştırıyor.

Ayy resmen kisiligimin bir parçası ama artık çok yorucu oluyor yaş aldıkça....bunu yaptigimi anladığım an durduruyorum kendimi...mola verip tekrar değerlendiriyorum herşeyi....

Bende çok hassasım sizin dediginiz gibi en ince ayrıntıya kadar düşünüyorum. İşyerinde olsun sosyal yaşantımda olsun bir şeyin daima dört dörtlük olmasını istiyorum.daginikligi sevmiyorum

Örneğin vereyim size mesela odamda 4 işlem yaparım bunları hepsi olmazsa olmazımdur. BU ODADA 4 İŞLEM VARDİR. +ODAM TOPLANAMAZ. _ EŞYAM CİKARTİLAMAZ. :UYKUM BOLUNEMEZ. * KAPİ ÇARPİLAMAZ

Son düzenleme:
@Mustafa788,
Bence bununla mücadele etmek yerine kullanmayı öğrenmelisin, herkeste yoktur bu özellik, yönlendirmeyi öğrenirsen ufuk açıcıdır fayda sağlar hayatını güzelleştirir. Savaşmak yerine kabul edip yaşamayı öğrenmelisin diye düşünüyorum.

@Mustafa788 rahatsızlıgınızın ne oldugunu bilmiyorum. Belki bedensel engelli siniz yada psikolojik içinde bulunduğunuz durumdan kaynaklı olabilir. Ailenizden çevrenizden öyle ögrenmişsinizdir. Bu durum engelli oluşunuzla ilgili yada çokda baş edilmesi gereken bir durum degil. Saglıklı olupda aşırı hassas olup ince düşünen insanlar vardır. Aşırı hassas olmak demişsiniz. Ne gibi hassaslıklarınız var. Bilmiyorum. Tavsiyem herşeyi kişisel algılamayın. Aşırı düşünmek sizi rahatsiz ediyorsa. Düşünürken buldugunuzda kendinizi dikkatinizi başka bir şeylere yöneltin. Kitap okuyun. Sevdiginiz birşey yapın. Ve kendinize bir süre verin o şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüp o süre dolunca başka birşey yapın. Faydalı olacaktır diye düşünüyorum..

Zihin boş kalırsa, herhangi bir meşguliyet olmazsa sürekli evham ve takıntı üretir. Geçmişi eşeler durur ; bunun neticesinde "negatif" denilen belirtilerde alevlenme olur. Ben işe gidip çalışarak kafa dağıtıyorum. Terapi etkisi yapıyor. Sürekli evde zaman geçirenlere tavsiyem, kendinize meşgale edininiz.

@Descartes
ben dışarı bile çıkamıyorum geçen izin vermedik geri dön dediler görüntüler dönmedim hasta ettiler

@Ahmet T,
O zaman bir hobi edinin. Resim çizin, yazı yazın, kitap okuyun, alabilecek durumunuz varsa müzik aleti çalın. Muhakkak kendini meşgul edebileceğin bir aktivite vardır.

@berke26, konuyla alakasız ama benim deneyimim şöyle oldu. Kitap okurken kitaptan kendime mesaj çıkarıyordum. Resim çizerken Allah belamı vermesin diye korka korka kasıla kasıla çiziyordum. Aynı anda televizyona da bakıyordum ki Allah'ın bu konuda ne düşündüğünü anlayabileyim. Televizyonda yemek yarışmasında "güzel ama ne anlattığı belli değil" demişti mesela, buna göre resmime dikkat ediyordum.

arkadaşlar merhaba
bence psikoz aşırı hassasiyet olarak tarif edilebilir.Çünkü kırılgan bir yapıya sahip olmak hastalığa daha yatkın hale gelmektir.bu sebeble psikoz yaşayan kişiler daha naif ve kırılgan olduğundan hastalığa karşı daha dayanıksızdır.Şahsen ben böyle düşünüyorum sizi fikriniz nedir ?

Bende yok o ince eleyip sık dokumak ama ilaçtan önce ataklar vardı benim dikkatimi çeken mesela halüsinasyon olmadan psikoz olanlar birer düşünce bozukluğu ve davranış bozukluğu mesela hastada sesler yok görselde görmüyor ama olmadık şekilde sınırlı bazı şeylere...

Üst Alt