Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Aşırı Hayal Kurma Problemi (Maladaptive Hayal Kurma)
Bunun çözümü yok. hayal kurmakla da mutluyum açıkcası fakat bazen çok fazla düşünce insanı yiyip bitirebilior. azaltmak için tek seçenek var o da hoşlandığın bir hobi ile uğraşmak.
Hayaller beni az bi sure icin mutlu ediyor sonra kendime kiziyorum,uzuluyorum,bu hayaller ben istemeden aklima geliyor,sanki kendimi hayal kurmak zorunda hiss ediyorum,dalgin oluyorum,yapmam gereken isleri dalginlikdan yapamiyorum
Bende 6 senedir var ama istediğim zaman durdurabiliyorum eskisi kadar sıkıntılı olmuyor. önceden evin içinde yürüyüp saatlerce hayal kuruyordum, şimdi kendime uğraş bulduğum için kurmuyorum.
Özellikle psikolojik olarak sıkıntılı durumların etkisiyle oluştuğunu düşünüyorum.
İnsanın elinden bir şey gelmediğinde onu hayalinde çözüme kavuşturması şeklinde açıklayabilirim. Aşırıya kaçtığı zamanlarda gerçeklik algısını yitirebilir insan.
Bu bende de var. Diğerlerinden farkım şu; hayallerin hayal olduğunun farkındayım. Yani hayal ve gerçeği ayırt edebiliyorum. Kendimi bildim bileli sıkıntı yaşadım ve yaşıyorum. O yüzden hayal dünyama sığınıyorum..