Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aşırı Hayal Kurma Problemi (Maladaptive Hayal Kurma)

Nafe

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Salam.Internetde bununla ilgili bir arasdirma yapdim,

boyle bir sorunu olanlar varmi?

Bunun çözümü yok. hayal kurmakla da mutluyum açıkcası fakat bazen çok fazla düşünce insanı yiyip bitirebilior. azaltmak için tek seçenek var o da hoşlandığın bir hobi ile uğraşmak.

aşırı mı hayal kuruyorsunuz herkes hayal kurabilir ama hastalık derecesinde ilk duydum

İron arkadaşın dediği gibi bizi ayakta tutan hayallerimiz. Ama keşke hayallerimiz elimizden alınmasa...

Hayaller beni az bi sure icin mutlu ediyor sonra kendime kiziyorum,uzuluyorum,bu hayaller ben istemeden aklima geliyor,sanki kendimi hayal kurmak zorunda hiss ediyorum,dalgin oluyorum,yapmam gereken isleri dalginlikdan yapamiyorum

Bende 6 senedir var ama istediğim zaman durdurabiliyorum eskisi kadar sıkıntılı olmuyor. önceden evin içinde yürüyüp saatlerce hayal kuruyordum, şimdi kendime uğraş bulduğum için kurmuyorum.

Arkadaşlar bu aşırı hayal kurmanın sebebi arkasındaki başka psikiyatrik durumlar veya hadtalıklar. Bir psikiyatriye gitmeniz tavsiye ederim.

bende hayal kurmayı cok severım ama bunun yuksek derece hastalık tanısında degıl suan sasırdım cıdden

rabia_55

Özellikle psikolojik olarak sıkıntılı durumların etkisiyle oluştuğunu düşünüyorum.

İnsanın elinden bir şey gelmediğinde onu hayalinde çözüme kavuşturması şeklinde açıklayabilirim. Aşırıya kaçtığı zamanlarda gerçeklik algısını yitirebilir insan.

Bu bende de var. Diğerlerinden farkım şu; hayallerin hayal olduğunun farkındayım. Yani hayal ve gerçeği ayırt edebiliyorum. Kendimi bildim bileli sıkıntı yaşadım ve yaşıyorum. O yüzden hayal dünyama sığınıyorum..

Hayal kurmuyorum ancak mani atağı geçirince bilinçaltımda ne varsa artık hayalini dahi kuramayacağım birine dönüşüyorum .:)

Üst Alt