Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aşırı kilo için rapora ne kadar oran eklenecek?

Shiftman

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
4
Merhaba geçen sene aldığım engelli raporumda tip 2 diyabetim ve günlük hipoglesemi atakları geçiriyorum. %20 buradan oran verdiler.
Hipertansiyon klas 1 ve orta derece ritim bozukluğum var buradan %10 verdiler.

Takipli anksiyete bozukluğum olmasına rağmen doktor bir yıl daha gel demişti ve oran vermemişti.

Bu sene yenilemeye girdim ve yukarda belirttiğim oranları aynen kağıda yazdılar ama anksiyete bozukluğundan yine seneye gel dedi yani direniyor vermemek için.

Boyum 1.84 kilom 125 dahiliye doktoru ek olarak bu sene obezite yazdı. ve %20 de buradan alırsın dedi ? Ben bu obezite işini anlamadım. Kimi boyun son iki hanesinden 40 kilo fazlan olacak yazmış kimi boy kitle indeksin %40 olacak demiş.

Bu işin doğrusu nedir ?

OturanBoğa

Engelli oranı için kullanacağım iş yerine vermek için devlet memuruyum.

Engelsiz olarak atandım ama hastalıklarım atandıktan sonra çıktı.

Shiftman

Erken emeklilik içinse, bu rapor bir işine yaramaz. Erken emeklilik için SGK Hastalık Listesi'ne göre tek bir hastalıktan en az Hafif tanısı alman lazım. Bugünden alacağın rapor emekliliğin açısından hiç bir anlam ifade etmez.

OturanBoğa
Bülent bey erken emeklilik gibi bir derdim yok sadece engelli oranımı tamamlayıp tekrardan ekpss girmeyi düşünüyorum. Zaten normal kpss'den atandım. Sadece bu obezitenin heyette nasıl ölçüldüğünü anlayamadım bir de neden bu psikiyatri bana oran vermekten kaçınıyor..

net bilgi vereyim. komisyona girdim. terazi ve otomatik boy ölçere çıkarttılar.
vki 39 geldi ve obeziteden oran vermedi.

Shiftman bulunduğun ilin il sağlık kurulu müdürlüğüne itiraz et.Raporu alalı 1ayı gecmediyse bir ay içinde itiraz hakkın var.Farkli hastanede tekrar heyete girersin Anksiyeteden %20 oran hakkın. tanı varsa 1 yıldır ilac kullanıyorsan Sürekli muayene oldugun doktordan durum bildirir raporu al il sağlık müdürlüğüne git rapora itiraz et farklı hastaneye gönderirler orada Pisikiyatri dokturuna durum bildirim raporunu göster.Heyet için verilen dosyaya fotokopisini ekle hakkın Olan oranı alırsın.bazı hastanelerde anksiyeteye oran vermek istemiyorlar.Ama yönetmelikte oran verilmesi gerekir. 5 yıl geçmeden girdiğin hastanede oran alman zor görünüyor .

fenerliyizz

takipli doktorum başka hastanedeydi. ilk raporumu bu hastaneden aldığım için yenilemeye yine bu hastanede girmiştim. Psikiyatır bana bi gel git bakalım dedi.

erken emeklilik ile ilgili şimdi 20 tip2 diyabet, 10 hipertansiyon, 40 okb aldım. E-devlete düşmesini bekliyorum. Erken emeklilik için ne yapmam gerek ?

@Shiftman

Engelli raporu oranınız %57 oluyor. Şu an çalışıyor musunuz işe giriş tarihi toplam prim gününüz ne kadar. Ekim 2008 öncesi Sgk başlangıcı var ise raporunuz çıktıktan sonra vergi indirimine başvuracaksınız. Vergi indirimi onaylandıktan sonra bu belge ile SGK'ya başvuracaksınız.

@BnymnYldz,
01/03/2008 ilk defa sgk girişim 4a. 28/05/2014 memuriyete girişim. 3948 gün primim var. Yeterli olur mu Bünyamin bey ?

@Shiftman,

Memur olarak elinizdeki raporla erken emekli olamazsınız. Onun için ilk mesajınızda size rapor alma amacını sormuştum.

4c'den emekli olacaksınız ve günü geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli düzeyde tanı almanız şart. Tek bir hastalıktan en az Hafif düzeyde tanı almalısınız ki engelli statüsünde emekli olabilin.

@Shiftman

Ben sizin 4A olarak çalıştığınızı düşünerek vergi indirimi ile ilgili cevap verdim. 4C için kaç gün prim gerekiyor tam bilmiyorum ama kamu görevlisi olduğunuz için @OturanBoğa dediği gibi tekrar sevk ile rapor almanız gerekmektedir. Şu an aldığınız raporu da ücretsiz ulaşım, indirimli su aboneliği, internet, telefon hattı gibi indirimler için ve diğer engelli haklarından faydalanmak için kullanabilirsiniz.

@OturanBoğa,
Açıklamanız için teşekkürler ama ben listeyi çok anlamadım.

Okb, tip2 diyabet ht class1 hastasıyım ama liste tibbi geldi bana hiç birini anlamadım.

Üst Alt