Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asker kaçağı görünüyorum. %50 engelli raporum ile ne yapmalıyım?

*FURKANBEY*

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar

Doğuştan gelen kronik Biküspit Aort Kapak Orta İleri Aort Yetmezliğinden devlet hastanesi sağlık kurulu raporuyla %50 engelli raporu aldım.

95 doğumluyum, önümüzdeki ay 24 olacağım.

Şimdiye kadar hastalığım sebebiyle doktorlarımdan askere gitmeyeceğim konusunda bilgi aldım. Bu yüzden askerlik konusunun pek üstünde durmadım.

Geçtiğimiz gün e devletten askerliğime baktığımda kaçak durumunda olduğumu gördüm. Biraz araştırdım ve devlet hastanesi sağlık kurulundan askerliğe elverişli değildir, raporu almam ve bulunduğumuz ilçenin askeri şubeyesine teslim etmem gerektiğini öğrendim.

Bunu öğrendikten sonra sırasıyla e devletten doldurmam gereken bilgileri hallettim, ardından aile hekimine gittim ve beni en yakın devlet hastanesine Ü. Eğitim ve Araştirma Hastanesine gönderdi.

Hastaneye daha önceden engelli raporum olduğunu kalp kapakçık rahatsızlığım olduğunu söyledim ve askerliğe elverişli değildir sağlık kurulu raporu almak için geldim dedim. Beni kardiyolojiye gönderdiler, EKG ve EKO istediler ikisinide hallettim.

EKO'daki doktorum sağlık kuruluna sevki uygundur yazan bir kağıt verdi. Bununla sağlık kurulluna girmek üzere önümüzdeki pazartesiye gün verdiler.

Bu zamana kadar kaçak olduğum süre boyunca tek bir polis çevirmesine ve başka birşeye takılmadım. Üstelik 3 kez şubeye gittim ve sen asker kaçağısın bile demediler. Öğrendiğime göre bunun cezası varmış

Kronik, süreğen, doğuştan kalp kapakçık hastalığım var. Yinede ceza alırmıyım bunu merak ediyorum? Ceza alırsam ne yapmam gerekiyor? Sağlık kurlu ilede %50 engelli raporum var. Nerelere müracaat etmeliyim?

Hastanede yalnızca kardiyolojide kontrolümü oldum. Başka hiç bir rahatsızlığım yok ancak psikiyatri, KBB, Nöroloji ve diğer bölümlerde de kontrol yaptırmam gerekiyormu? Bunları yapmamla ilgili hiç birşey söylemediler.

Şimdiden verdiğin cevaplar için teşekkür ederim.

Normal heyete girer gibi giriyorsun bütün bölümlere işte nöroloji, kbb psikiyatri hepsine görünmen lazım en son seni tekrardan kardiyoloji doktoruna heyet sevk eder doktor hastalığını detaylı olarak yazar ve orada yanlış hatırlamıyorsam yönetmelikte 42. maddenini B yada D bendi gereğince muafiyet alıyorsun ben de kalp hastasıyım bu şekilde aldım muafiyeti. Ceza alır mısın bilmiyorum yada aldığında nasıl itiraz edersin bilgim yok.

aktass27

Hastanede doğru şekilde çalışan kimse yokki. Biri oraya git der, Diğeri başka tarafa git der. Ağızların lafı zorla alıyorsun. Demiyorlar ki bütün hepsini tamamladıktan sonra sağlık kuruluna gireceksin. Bende kardiyoloji bölümü kalp rahatsızlığı dışında başka hastalık yok. Ondan sebep diğerlerine girmeyeceğimi düşündüm. Öyle görünüyor ki randevu aldığım tarihde diğerlerinede girmem gerekecek.

Ceza konusunuda son 2 gündür araştırıyorum. Engelli olup ceza alan insanların olduğunu öğrendim. Ceza alsam bile mahkemeye başvurarak engelli olduğumu beyan ederek cezayı kaldırabiliyormuşum

Arkadaşlar bugün sağlık kurulundan askere elverişli değildir raporunu aldım.

Raporu şubeye teslim ettim. Şubede konuştuğum görevliye bu konuda geciktiğimi ve şuanda asker kaçağı olduğumu söyledim. Ancak %50 engelli raporum olduğunu ve bu zamana kadar da buna güvenerek bu işleri kovalamadığımı söyledim.

Dilekçe benzeri bir kağıt doldurdum, Şubedeki görevli kağıda sağlık engelim olduğunu ve cezanın iptalini arz ederim şeklinde bir yazdırdı. Yanımda engelli raporumda vardı. Engelli raporumun fotokopisinide aldı.

1 ay kadar sonra kütüğüne kayıtlı olduğun ilin askeri şubesini ara ve durumunu anlat dedi. Hastalığın doğuştan olduğunu ve engelli raporun olduğunu söyle dedi. 6 aya kadarda sistem askerden muaf gözükeceğimi söyledi.

Ceza ödemeyeceğimi düşünüyorum. Sonuçta engelim doğuştan ve tedavisi olsa dahi engelli raporum geçerli olmaya devam edecek. Hal böyleyken ceza çıkacağını sanmıyorum.

*FURKANBEY* mrb geçmiş olsun
Ben 6 yıl 7 yıl kadar bakaye olarak gezdim
Benim de engelli raporum oldugu için kalp rahatsızlığından
Biraz umursamadım daha sonra askerliğe elverişli değildir raporu aldum doğuştan olduğu için hiç bir ceza gelmedi
Ama doğuştan değilde sonradan olsaydı ceza kesiliyor.

umut2135

Anlamadığım nokta memleketim rize fakat doğma, büyüme istanbulda ikamet ediyorum. Bulunduğum semtin askei şubesinde işimi halledebilmem gerekmiyormu? Bana 1 ay sonra rizedeki şubeyi ara rahatsızlığını, raporunuN olduğunu ve cezanın iptalini iste dedi. Bunu verdikleri kağıda da yazdım zaten.

Yani bilmiyorum, sadece bu değil sağlık raporu alırken dahil gitmeme gerek olmadığı halde doktordan, doktora gönderdiler, Sonra boşuna gönderdiniz diye sitem edincede birbirlerine suç atıyorlar.

İşleri gereksizce uzatıyorlar bakalım sonunda ne olacak.

Merak ettiğim diğer bi konu teslim ettiğim evraklar rizeye mi gidecek? Yoksa genel kurmaya mı?

Siz bu süreçte nasıl yol izlediniz

*FURKANBEY* mrb süreç şu şekilde ilerliyor
Askerliğe elverişli değildir raporu önce ankara msb gönderiliyor burada onaylanıp sizin bağlı bulubduğunuz rizedeki askerlik şubesine gider ordanda sizin ev adresinize gònderilir rapor işlemler 6 ay ile 1 yıl sürmekte.
Benim sunuç elime 1 yıl sonunda gecti.

umut2135 doğru söylüyor. Arkadaşımın eline geçmesi 11 ay sürdü. O da senin gibi asker kaçağı görünüyordu. Bu başvurusu sürecinde asker kaçağı durumu düşürüldü. Askerlik şuben ile görüş istersen.

Askerlik şubesinden işlemler başlayınca ve askerliğe elverişli değildir hastaneden verilen ön raporla kaçak durumunuz ortadan kalkıyor gbt bildiriliyor zaten kati rapor prosüdür gereği inceleniyor bir sıkıntı yok ise onaylıyor msb

Üst Alt