Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerde engelli durumuna gelenin askerlik borçlanmasını devlet yapmalı.

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
660
Reaksiyonlar
423
Askerlik vazifesinden önce engelli olmayıp,
askerlik Görevini yerine getirirken,
engelli durumuna gelenin,
ASKERLİK BORÇLANMASINI
DEVLET YAPMALI.

Sizlerinde görüşlerini bekliyorum.

Askere gitmis bi birey degilim ama makul bi istek daha fazlasini yapmali devlet benden aldigi vergileri buralara kullansin.

Benimde nacizane baska bi istegim var engelli calisandan aldigi vergileri yine engelli bireyler icin kullansin.
Bi fonda biriksin engelleri kaldirmak icin kullanilsin.

Bence askerlik yapan her türk vatandasinin primlerinin devlet tarafından ödenmesi gerekir.

Konuyu sürekli güncelleyerek bu konuda bir mucize olacağını mı düşünüyorsunuz bilmiyorum.

Askerlik borçlanması engellilikle ilgili bir konu değil. Zorunlu bir hizmet olması sebebiyle devlet bu döneme ilişkin tüm vatandaşların primini yatırmalı. Askerlik sırasında engelli olanın farklı tutulmasının bir anlamı yok. Eğer bu engel askerlik görevi nedeniyle oluşmuşsa bu ayrıca tazmin edilir ve maaş bağlanır.

Milli Savunma Bakanlığı 2012 yılında bu konuda bir teklif hazırlamıştı ancak yıllık maliyeti 1 milyar lirayı bulduğu için rafa kaldırıldı.

Öyle bir sindirdiler ki. Zor gibi geliyor. Bende askerde engelli oldum.

MeTePe tamamen katılıyorum. Devlet bütün askerlik yapanların primlerini yatırmalı.

Sigorta primi başlangıç tarihim 16.10.2000 bu tarihte işe başlayanlar 19 yıl hizmet süresi istiyor emeklilik için. Askerliğimi yaptım. Pirim askerden sonra başlıyor. Askerlik ödemesi yapabilirmiyim. 18 ay askerlik ödemesini yaparsam işe giriş tarihimi 16.04.1999 olarak değişir mi? 1999 tarihinde işe başlayanlar için 18 yıl istiyor hizmet süresi. Yani 16.04.2017 tarihinde emekli olabilir miyim? Kafam çok karıştı. Yardımlarınızı bekliyorum.

AYDINYAVUZ
Gerçekten güzel bir konuya değinmişsin fakat şoyle bir durum var,askerde engelli olan biri zaten gazi olarak terhis ediliyor ve kendisine zaten bir maaş baglanıyor.

Üst Alt