Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerde hastalığım ortaya çıktı ve %60 rapor aldım. Emekli olabilir miyim? [Hukuk]

engelliasker

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
hepinize böyle bir internet sayfası açtıgınız için sonsuz şükranlarımı sunuyorum. öncelikle ben 2005 yılında her türk evladının yapmakla zorunlu oldugu vatan borcumu ödemek üzere askere gittim. acemi birligim malatya ulş er e.a.kom lıgıydı. acemi birligimi bitirdim, usta birligim istanbulda 7 aylık askerligimi yaptım. yavaş yavaş ilerleyen bir rahatsızlıga yaklandım; omurilik iltahaplanması diyor doktorlar. transwers miyelits paraparazik spastikal.
hastanede yattım envai çeşit igne ilaçlar fayda etmedi. şu anda koluma girilmeden yürüyemiyorum. askeriye beni hiç bir türlü maaşa baglamadı. devlet hastanesinden %60 özürlü raporum var. nereye başvurduysam kabul edilmedi. askeriye ile alakalı bir rahatsızlık degil deyip başlarındanmı savdılar. artık o sizin takdiriniz.
ben şimdi siz büyüklerimden yardım istiyorum. ne yapmalıyım? geç mi kaldım? 2022 maaşına başvurdum, sonuç daha gelmedi. askeriye bana bir şey baglayabilirdi, ama ne maaş ne saglık yardımı, hiç bir türlü yardım etmedi? böyle olması sizce dogru mu? karar dogru mu?
evliyim ve maddi durumum çok kötü. lütfen bana bilgi verin arkadaşlar.
hepinize sevgiler saygılar

seni malülen emekli etmek zorundalardı diye düşünüyorum askerlikle alakası olsun olmasın .

Hastalığının askerdeyken ortaya çıkması yasal olarak ne sonuçlar doğurur bilemiyorum. Bir bilgiye ulaşırsam mutlaka yazarım buraya...

Askerden önce sigortalı oldun mu? İlk sigortalı olma tarihin nedir? Kaç yıl pirimin var?

askeren önce başlatılmış bir sigortam yok ama beni malülen emekli yapabilirlerdi en azından arkadaşımın söyledigi gibi neden böyle bir karar verdiler hala bir anlam veremedim ilgilenirseniz çok sevinirim şu anda magdur durumdayım sizinde gördügünüz gibi anlattıgım herşey aynen anlattıgım gibi gelişti vee hiç bir maaş baglamadılar yardım edin lütfen hangi yolları takip etmeliyim ne yapmalıyım hiç bir bilgim yok devletin işlerinden hiç anlamıyorum olaya nasıl yaklaşmalıyım bu tür olaylarda bir bilgim yok sizden bilgi istiyorum

sayın oturan boga başlıgı açdıgımda farklıydı deyiştirilmiş bu konuya bir açıklık getireyim benim askere gitmeden önce hiçbir saglık sorunum yoktu askerde başladı 7 aylık asker olduktan sonra yani rahatsızlıgım askerde ortaya çıkması deyil askerde sakatlandım soguklardan ve aşırı egitimin zorlugundan sonuçta heyetden geçim askere alınmadan önce ve acemi birligimde bilginize agbi bu şekilde hiçbir hak idda edemiyormuyum yinede birşey ögrenemedinizmi benim olayımla ilgili? zaman aşımı varmı ?bu tür olayların bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum !

hayır zaman aşımı var veya yok sonuçta olması gereken bir prosedür var tabi ki bir çok şey çaktırmadan örtbas ediliyor çünki bizlerde kurumlara karşı bir korku var kişilik hak ve hürriyetlerimizi 30 yaşına gelince anlıyoruz e zatende kolluyan kurum ve kuruluş yok denetleme organları kendini denetleyemez olmuş o yüzden tanıdık birilerini bul yani askeriyede sivil memurlardan ama tanıdık olacakki seni aydınlatıp iç hizmet yönetmeliği hakkında hakların hakkında bilği verecek .

söylediklerinizde yerden göge kadar haklısınız bülent agbi haklarımz gerçekten suıstımal ediliyor lanet olsun böyle düzene çok saol agbi bilgilendirdigine sapasaglam git askere sonra %60 özürlü olarak çürük raporu ile evine dön zaten o insanın dünyası yıkılmış birde hiçbir türlü yardımda bulunmasınlar ne kadar ucuzmuş bir insan hayatı insan başına gelmeden bilemiyor ALLAH düşmanıma vermesin böyle bir olayı olan garibana oluyor yiyen yiyor neyse agbi kafa şişirdim yine kusuruma bakmayın bilgisi olan varsa lütfen bilgi versin ne tür bir yol izlemeliyim hepinize saygılar acil şifalar diliyorum.

Bence iyi bir avukata danışmalısın. Başka da bir şey gelmiyor aklıma...

Mehaba asker
öncelikle gecmiş olsun
durumunu okudum askarde iken malül olanlara malülen emeklilik aylığı bağlanır ancak bu özrün askerde ve askerlik görevini ifa ederken meydana gelmesi şart. Yani hastalıklarla ilgili olan durumlarda hastalığın askerlikden önce vardı gibi safsatalar ileri sürüyorlar.
Malülen emeklilik konusuna gelince sen 1800 günde emekli olabilirsin. ancak malüliyetinin şu anki yasaya gore % 67 olması gerekir. eğer 5510 sayılı yasa yürürlüğe girerse artık malülen emekli olamayacaksın gibi bir durum söz konusu olacak. bence bir an önce bir sigorta başlangıcı yap. bir sigorta numaran olsun. Benim durumumda seninle aynı benimde özür derecem %60 idi ve emeklilik durumumuz tehlikede konuyla ilgili http://www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=31782 bu lingi tıklayabilirsin başarılar

teşekkür ederim ilgilerinizden dolayı ALLAHTAN hepimize acil şifalar diliyorum keşke saglıgımız yerinde olsada hiç bunlarlla ugraşmasak hayırlısı olsun kardeşim iyi geceler diliyorum

mehmetcikvakfını ara bu tarz durumlarda yardımcı oluyorlar

Üst Alt