Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerde ödenen aylıkla annemin aldığı sosyal yardım 2022 hesabına dahil edilir mi?

mucahit2121

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben engelli aylığı için başvuru yapacağım fakat bir şey sormak istiyorum. Benim kardeşim askerde ve sanırım orada aylık 450 gibi bir para veriyorlar ve anneme de 2 ayda bir 500 TL veriliyor kardeşim askerde olduğu için. Kişi başı aylık Gelir hesaplanırken bunları da katacaklar mı acaba?

Lenovo A2010-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mucahit2121 askerdeki kardeşinin son ikameti sizin ev olduğu için sizin ikamette sayılır ve gelir hesabına dahil edilir. annenin vakıftan 2 ayda bir aldığı aylık da gelire dahil edilir. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 Tl altında çıkarsa 2022 aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz. annenin aylığı 2 ayda bir olduğu için aylık ortalaması dikkate alınır. eviniz kiraysa "emsal kira bedeli" hanenin toplam aylık gelirinden düşülür ve ondan sonra hanedeki kişi başına düşen aylık gelir hesaplanır.

Üst Alt