Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerde pnomoni ve akabinde kalp yetmezliği hastalığına yakalandım..?

rigobert36

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.Askerlik görevimi yaptığım esnada soğuk sebebiyle pnomoni hastalığına yakalandım.pnomoniye bağlı olarak dilate kardiyomiyopati ve iskemi hastası oldum.Haydarpaşa GATA'da hastalık için önlem amaçlı icd takılması kararlaştırıldı.Haydarpaşa'da işlemlerin aksaması sonucu beni Ankara GATA'ya sevk ettiler.Ankara'da icd implantasyonu işlemi yapıldı.Hava değişimleri ve kontroller sonrası bana ''askerliğe elverişli değildir'' raporu verildi.Bu durumda benim ne tür haklardan yararlanma imkanım var?Yardımcı olursanız sevinirim.

Ankara'da askeri bir avukata danıştım.hastalığın askerde olduğunu kanıtlaman gerekiyor dedi.gatanın vermiş olduğu raporlarda pnomöni sonucu miyokardit geçirmiş yazıyor.bu yeterli midir sizce?

sanırım yeterli olur çünkü raporu veren askeri hastane ve verildiği tarihte belli o zaman asker olduğunun ispatı olur sanırım

bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

Ben 357. kısa dönem olarakBalıkesir Bakım okulunda askerliğimi yaparken pnömoni oldum ve bu miyokardite çevirdi.İstanbul Haydarpaşa GATA Askeri Hastanesi ve Ankara GATA da tedavi gördüm.dilate kardiyomapati,iskemik,2 derece mitral yetmezliğim olduğum söylendi.ef oranım yüzde 20.icd kalıcı kalp pili takılmasına karar verildi ve takıldı ve sonucunda askerliğe elverişli değildir raporu verildi.bu bilgiler raporlarımda mevcut.

herhangi bir gelirim ve sosyal güvencem de yok.mehmetçik vakfına başvuracağım.ayrıca devlet hastanesinden yüzde 100 engelli raporum var.bu raporuda dosyama koyup mehmetçik vakfına yollarsam ne gibi haklar elde ederim.bilgilendirirseniz sevinirim.

Üst Alt