Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerde psikolojim bozuldu. Ne yapabilirim?

Orhanyalcin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Şuan kısa dönem askerlik yapmaktayım . Usta birliğimi yapıyorum .
Bulunduğum yerden komutanların baskısından , gördüğüm muameleden , kız arkadasımla olan sorunlarımdan kafayı yemek üzereyim . Beynim sürekli dolu . Ortalığı dağıtmak bazen yeter deyip intihar bile etmeyi düsünüyorum . Uyku uyuyamıyorum ve istahım hic yok kilo kaybediyorum . Kaçıp kurtulmak istiyorum burdan .
Psikolojik bir hastalığım olabilirmi sizce ? Askerlikten muaf olabilir miyim

Orhanyalcin

ben askerden muaf oldum askerlik yaparken..psikolojik sorunlar yüzünden.önce yapman gereken askeri hastane psikyatri servisine sevk almak..sonra doktora durumu anlat.gereğini yapacaktır.en kötü hava değişimi alırsın

Kısa dönemim . Hava değişimi demek askerliğimin uzaması demek . Hem buraya geri dönmeyi hic istemiyorum . Konyadayım bide düşünün . Bu problemler yeterlimi sizce elverissiz olmaya .

Orhanyalcin bi düşün bakalım sadece sen misin o durumda olan her sevgilisinden ayrılan muaf olsa komutanı kötü olan muaf olsa ne olur ? doğuda çatışan diken üzerinde uyuyan asker ne yapsın konyadaymışsın bide ne baskı gördün en fazla 9 saat nöbet tutuyosun onu da tut bi zahmet

Ahmedkilicc psikolojinin bozukluğunun üstüne birde komutanların tarafından insan yerine koyulmamak nedir biliyomusun ? Yanlız çaresiz hissetmekten gece uyku uyuyamıyosun . Aklında sadece kötü seyleri düsüne düsüne aksam etmek . Paranoyamı denir ne denir . Kafam hic bos değil . Kurtulmak istiyorum bundan . Yerimi değiştirselerde razıyım. Konu burdan ayrılmam

Orhanyalcin aynı senin gibi birisi vardı askerdeyken deli rolü yaptı nişanlısını görmek için gataya sevk ettiler gerçekten deli olanların arasında 2 gün kaldı ben akıllıymışım diye geldi geri hastaneden insan olanı her yerde insan yerine koyarlar

Ne olur yardım edin 97/1 askerim psikolojik sıkıntılarım acemi birliğinde başladı her geçen gün daha kötü oluyor ailemi özledim ama çok sık tartışıyoruz bana destek olmuyorlar nişanlıyım sürekli arkamdan iş çevirecek korkusu içindeyim kimseyle konuşmak istemiyorum insan gördüğümde sesini duyduğumda sinirlerim bozuluyor sürekli ağlama isteği var her fırsatta ağlıyorum bu çok kötü birşey içim soldu yemin ederim temek yiyemiyorum aç olduğumu hissettiğim halde sigara şu bazen biraz çorba büyük tuvaletine günlerce çıkamıyorum banyo yapamıyorum bunlar temel ihtiyaç ama be hikmetse yok olmuyor artık allahım canımı al diye dua etmeye başladın ne olur yardım edin komutana gittim güldü ciddiye almadı konuşurken yüzüme bakmadı bile rdm doktoru gelsin konuşur dedi ne yapmam lazım allah rızası için yardım edin

Siverekli16

Doktora çıkıp bir süre hava değişimi alabilirsin. Belki bir ilaç başlar doktor. Hava değişimi sonrasında doktor yeniden değerlendirir...

Bölük komutanına durumunu anlattı o seni bölük doktoruna yönlendirsin hava değişimi al ilaç kullan yataklı tedavi zor bunu isteme hava değişiminden sonra tekrar kontrollle çık bölük doktoruna ilaçların yeterince iyileşme sağlamadığını söyle ondan sonra muhtemelen tezkere verirler geçmiş olsun sana ilaçlarla iyileşmek bi noktaya kadar ondan sonrası insanın kendine nasıl davrandığına bağlı mesela benim arkadaşım ilaçlarla iyi olmadığını söylüyor o bipolar hastası hastalığın negatif ve pozitif belirtileri var ilaçlar asadexe pozitif belirtileri YÖK ediyor geriye karamsar ve sıkıntılı ruh hali kalıyor tıpta çözümü Yok geçmiş olsun saygımla

Benim arkadaşım senin durumundaydı asrçtsubaya silah çekti hemen doktora Şevket'ler bunu yap demiyorum ama bölük komutanının insafına kalmışsın Allah yardınm etsin sana

aslında zorunlu askerligin kalkması lazım ne bu insanların çektigi hiç bir insan elini vicdanına koysa askerligin güzel birşey olmadıgını söyler
bazı şiirden gazel okuyanlar hariç insani olarak insan hakları olarak askerlik insanın tabiatına ters bişey avrupada zorunlu askerlik yok mesela paralı askerlik var profesyonel orduya geçmek lazım en kısa zamanda türkiyede askere alınıyorsun kafayı yiyen çok askerde yazık degilmi bu insanlara insanın hayatı gidiyor hastalanıyor sapasaglam olmak varken hastalanıyorlar
herşey oyuncak olmuş ülkede insan hayatı çok ucuz

kardeşim işin çok zor. ben de kısa dönemdim ve benim de psikolojim çok bozuktu. bırak tezkereyi hava değişimi bile vermediler. inanmıyorlar çünkü. eğer sivilde tedavi falan görmüşsen dosyalarını askeri hastaneye, asker doktorlara gösterebilirsin. belki bir işe yarayabilir. gerisi zor. dişini sık biraz. Allah yardımcın olsun.

Selam abi ben az önce komutanla konuştum sıkıntılarımı anlattım sağolsun dinledi bunalım stres ölme isteği yemek yiyememe tuvalete çıkamama asabiyet uykusuzluk daha birsürü sıkıntı var hepsini anlattım yazdı kağıda karakol komutanına söyleyeceğim dedi pazartesi hastaneye gidersin dedi durum ne olur abi askerlik yapmam mümkün değil dayanamıyorum ne yaparlar bana kendime zarar vermekten korkuyorum ne olur yardım edin muaf olur muyum?

Üst Alt