Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerde psikyatriden çürük aldım. Tazminat alabilir miyim?

X21

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam Herkese

93/4 Olarak Askere Gittim 6 Ay Askerlikten SOnra Pskoloji SOrunlar Yaşadım , İlkinde 2 Defa 10'aR Gün sıhhı istiraah aldım 3üncü gidişimde 21 hava değişimi verdiler .Sorunlarım dewam edince komutanlar tekrar yolladılar ve bu sefer çürüğe çıkardılar ,
Tazmınat Alabilirmiyim ,
Sivildeyken Hastanenın Kapısından Geçmezken Askerde Hastaneden Çıkmadım , 4 Gun Ruh Ve SInirde bile yattım Elazğda, Tuncelide Askerdim.

Bu Konuda Bilgisi Olanlar Lütfen Yardımcı Olsun, Çürük Kagıdımda Not Olarak: İlgili Personelin Ön Raporudur Bu Belge İle Kesın İşlem Yapılmaz.Kat'ı Rapor Oany İşlemleri Tamamlandıktan SOnra Gönderilecektir Yazıyor...

1 Ay Oldu Çürük Almışım.

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım benim bildiğim kadarıyla kurum senin hastalığın dolayısıyla rapor vermiş bu gayet doğal bir şey ancak orda herkesten farklı bazı şeylere muhattap kaldıysan buda şahısları ilgilendirir yani bu durumda biraz zor diyorum ben yani bana göre

Saolasın, Arkadaşım Benım Hastalıgım Yoktu askerde başladı Ve Şuan sivilde ilac kullanmaya devam ediyorum, Gatada Her Kafadan Bır Ses Çıkıyordu Evet Kımı diyordu Tazmınat Verıyorlar kımı diyordu psikyatrıden çürük alanlara tazmınay verılmıyor.

Evet, bu rahatsızlığın nedeni olarak askerlikte çektiğiniz eziyeti tespit ettirebilirseniz, tazminat hakkınız olur. Ama dediğim gibi, bu durumun askerlik esnasında yaşadıklarınızdan kaynaklı olduğunu ıspat etmeniz lazım.

kardes bende askerımde suan bnmde darma dagın oldu ahaytım 4 aydır benı delrttıler yanı ıkıncı kez dız amelıyatı oldum ugrastırylr yuruyemıyrum edemıyrum bakalım ne olcak

bulent abı sıze msj yazdım geldımı

TEORİK OLARAK;

- Askerlikten kaynaklı bir psikolojik sorun yaşadıysanız, örneğin yanınızda mayın patlayıp arkadaşlarınız öldü veya sakat kaldıysa, buna bağlı psikolojiniz bozulduysa tazminat alabilirsiniz.

- Doğrudan askerlikle ilişkisi olmayan şizofreni, majör depresyon, manik-depresif sendrom vs. gibi kronik bir hastalık nedeniyle çürüğe ayrıldıysanız tazminat alamazsınız.

İşin doğrusu; kronik hastalıklar nedeniyle bu hastalık askerlik sırasında ortaya çıksa bile tazminat almayı hakedebilmiş benim bildiğim kimse yok.

evet çünkü her psikolojisi bozulana tazminat vermiyorlar öyle olsa emin olun askerlik yapanların %90 nı nın zaten psikolojisi bozuluyor şimdiki askerlikler hadi gene iyi bundan 20 sene öncesini düşünün bide dayak hakaret herşey serbest şimdi bunlar yapılamıyor

Ben 93/4 tertibim 10 gün önce psikiyatri servisinden çürük aldım sık dık tekrarlayan uyum bozukluğu yazıyor kimileri diyorki maaş bağlicaklar tazminat alıcaksın bazıları yok diyor nasıl olucak bu ya yardım edin paraya ihtiyacımız var

Arkadaşım, büyük olasılıkla bu tanı ile maaş da alamazsınız, tazminat da alamazsınız. Sanıyorum sizin probleminiz askere gitmeden de mevcuttur.

Ben askerligimi surgun karakolunda yaptim, butun sakatlar, hapcilar, aykolikler bir aradaydi, hepside ama oyle ama soyle bitirdi.tazminat alani duymadim, ama donunu ,ayakkabisini askerde kaptirani cok duydum.askerlik boyle bisey, kendini topla genc adamsin askerde kafayi yedi diye kendini millete dedirtme.benim kardesim doguda jiple mayinin ustune basti arabanin yarisi uctu, arkadaslari yaralandi, arabanin parasini kardesime odettiler., vatan sag olsun ne diyelim.

faruk34 öncelikle geçmiş olsun ama devlet böyle bir durumda nasıl para talep edebilir şaştım doğrusu

OturanBoğa;
Askere gitmeden önce ruh sağlıgım normaldi ama tunceli gibi bir yere düşünce ve orda çektiğin acılar ve rezillikleri düşüne düşüne ruh sağlıgım çok bozuldu gece yatamıyordum RDM Görüşmesine gittim kaçkez kutu kutu ilaçlar kullandım Ama Sadece Sakınleşiyordum ilaçlarım bittiği zaman çok kötü oluyordum yerımde duramıyordum duvarlar üzerime gelıyordu sankı.

Bu Dediğini Nasıl Kanıtlıyacam kı şuan elımde sadece GATAdan Aldıgım çürük raporu var buda ön dosyamı ne bi dosya daha gelıcek denıldı.

Artı ben nereye başvurmam lazım bunlar için sonuç almam için.

MeTePe;
Hayır Öyle birşey olmadı çok şükür Dedımya orda çektiğimiz eziyet ve kötü davranışlar yzünden oldu herşey , 5 Kişi bir yatakta yatırılmı yemekleri çöp poşetine koyup önümeze atılıyordu Karda kışta dışarda kalıyorduk KTMDe yer olmadıgından dolayı,

Arkadaşım, büyük olasılıkla bu tanı ile maaş da alamazsınız, tazminat da alamazsınız. Sanıyorum sizin probleminiz askere gitmeden de mevcuttur.

Dedıgım gibi askere gitmeden önce hiç böyle olmamıştım , Kaç Kere Bunalıma Girip Kendıme Jilet bıle attim. o derece ruh sağlığım bozulmuştu.

İnan bilemiyorum Recep. Bunun ıspatı o kadar zor ki. Muaf olmana temel olan rapordaki tanı ve yanı sıra askerliği beraber yaptığın, o günler için sana tanıklık edecek birkaç arkadaşın da etkili olabilir. Olası dava sürecinde bu yolla hakimi ikna edebilmen lazım.

ne kadar çok tazminat almaya çalışan var tamam para güzel şey ama biraz mantıklı düşünün birliğinizde sadece sizin ruh sağlığınız bozulmuş ise bunu koşullara bağlamak akıl işimidir aynı ortam diğerlerini neden etkilemiyorda sadece sizi hasta ediyor ruhsal sorunlardan dolayı çürüğü ayrılanlar hiçbir şekilde tazminat alamaz sadece çatışma esnasında akli dengesini kaybedenlere gazi maaşı bağlanır kendini öldüren askerin sarf ettiği merminin parası ailesinden istenirken çürük alan adama tazminat öderlermi

tsk sağlık yönetmeliğini açıp bakın size yapılanlar bu yönerge dışında ise hak talep edebilirsiniz türk ceza kanununu baz alarak yorumda bulunmayın tüm yasa ve kanunlar anayasaya aykırı olamaz maddesi tsk için geçerli değildir örneğin bir insan işe gitmedi diye hapse atamazsınız yada idam edemezsiniz yada memura ilk amiri oda hapsi veremez bu nedenle askerlikle ilgili dava açacaksanız avukatlık yapan emekli askeri savcı yada hakim bulmalısınız her söze aldanıp dava açmaya kalkışmayın yoksa eldeki bulgurdan olursunuz

Arkadaşlar ben askere alınmadan 3 ay önce Cezaevi'nden çıktım ve askerde iken Tunceli'de komutanımın göndermiş olduğu rapor doğrultusunda ileri derece anti sosyal kişilik bozukluğundan çürük aldım ve şuanda para yardımı vb bir yardım alabiliyormuyum konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen irtibata geçin

BulutCKR

kardeşlerim benimde Askerde psikolojim bozuldu 9 Aylık Askerlikten sonra en Az 40 gün 50 gün pisikiyatride yattım sivildende yüzde seksen sürekli Ağır engelli şizofreni hastası raporum var sivilde hiç bir rahatsızlığım yoktu eğer tazminat ve maaş Alacak biri olsaydı ilk ben Alırdım çok uğraştım vazife malülü olarak emekli olmayı lakin emekliliğime red geldi mehmetçik vakfındanda red geldi neymiş
efendim rahatsızlığım Askerde değil önceden varmış yani hiç uğraşmayın Aylarca beklersiniz sonunda Alamazsınız ne maaş ne tazminat şuanda bir tek üç Aydan üç Aya engelli maaşı Alıyorum başka bir gelirim yok saygılar.

X21

eğer askerden önce hiç psikiyatri tedavisi görmediysen,sivilde kayıt kuyut yoksa mehmetcik vakfına başvur..mail at..ben alıcaktım o vakıftan ama ben sivildede tedavi gördüğüm için alamadım

Üst Alt