Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerde sağ femur kırığı oluştu. Maaş ve tazminat hakkım var mı?

burhan14

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam ıyı gunler
ben subat 23 de egırdırde acemılık yaptım usta bırlıgı kıbrısa cıktı 7/23de de bacagım uzun atlamada kırıldı platın ve 3 tane vida takıldı gecen ay vıdalar cıkarıldı vıdanın yarısı ıcerde kaldı
bu hava degısımı bıttıgınde toplam 6 ay hava degısımı olcak
merak ettıgım konu bana curuk verırlerse maas alabılır mıyım maas baglansa yada baglanmasa bıle tazmınat alabılır mıyım
lutfen yardımcı olun

Görev sırasında rahatsızlandıgınız için bu konuda tazminat hakkınız var tabi ki. Çürüğe ayrıldıgınız takdirde maaş baglanır. Türk Silahlı Kuvvetleri bu konuda tüm haklarınızı temin eder.

teşekkür ederim cevap verdıgınız ıcın hayatım mahvoldu mahvolacagı kadar en azından bır karsılıgı olmus olur

peki birde birşey daha soracagım bu sakatlıgın bir yuzdesı varmı mesala %50 sakatlık raporu alırsam maas veya tazmınat verılır dıye bır kosul varmı

Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri olmalı ki sakat statüsünde sayılın ve o minvalde (2022 maaşı vb.) haklardan yararlanın.
Kırık sonucu vida takılmış olması size %40 ve üzeri rapor sağlamaz. Çünkü hareket açısından "kayda değer" bir kısıtlılığa neden olmaz...

Üst Alt