Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerde silahla yaralandım. Ne gibi haklardan yararlanabilirim?

hayata

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
askerlık görevimi yaparken boluk komutanı emrınde 5 asker egitim alanındakı plarformları degiştırmek üzere gorevlendırılık. görev esnasında biz calışma yaparken ara istahratda dinlenirken bizim üs bolgede nöbet tutan asker silahını ateşlemesi sonucu ben yaralndım kursun sırtımdan gırdı karnından cıktı. sonra tekrar ayagımın ust kısmından girip diz altından cıktı tekrar girip asgıdan cıktı
ayagımda kısalma var karnımda büyuk amelyat izlerı var
15 ay gata tedavi gordum yaklaşık 1 yılı gectı emeklı sandıgına dılekce verelı ama bir sonuc yok

saglık karnende yok acıv ızdırap cekıyorum

hakkımda ne gibi hakalarım var neler yapabılllırm bana allah rızasi icin yardımcı olursanız sevinirım

Emekli sandığı nasıl dilekçenize yanıt vermez anlamadım. BİMER kanalıyla durumu öğrenmeye çalışın bence. Mutlaka gelir bağlanmalı diye düşünüyorum

abi 1 yılı gectı dilekce vereli ama cevap yok baska ne haklar var bizm biraz bilgi veririsen sevinirim bu BİMER kanalı dedin ne oluyor abi

BİMER İnternet Başvuru Formu'nu doldurarak..

ya da

bimerlogo.jpg

no'lu hattan ulaşıp bilgi alabilirsin..

sagol kardes bilgisi olan yardımcı olsun hakalrım nelerdır

Dilekçe kaybolmuş olmasın. 150 numaralı telefonu arayıp konuya dair şikaytte bulunun ve bilgi edinmeye çalışın. Size maaş bağlanmalı ve sağlık güvenceniz olmalı.

emeklı sandıgını arıyorum bana sicil numarası verdıler ve o numara ile birkac yere baglandım net cevap alamadım bu emeklı sandıgı sicil no ne işe yarıyor

Bunu ancak emekli sandığındna öğrenebilirsiniz...

SAYIN HAYATA. KONU İLE İLGİLİ BİLGİLERİ DERNEĞİMİZİN SİTESİNDE Trkiye Harp Mall Gaziler , ehit Dul ve Yetimleri Dernei Manisa ubesi

SAYIN HAYATA. KONU İLE İLGİLİ BİLGİLERİ DERNEĞİMİZİN SİTESİNDE TÜrkiye Harp Mall Gaziler , ehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesinde bulabilirsin. KISACASI ŞUNA CEVAP VER. 1 YILIN SONUNDA SANA "ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR İBARELİ" SAĞLIK KURULU RAPORU VERİLDİMİ. VERİLDİ İSE BİR FOTOKOPİSİ ÇEK VE SGK MUNA APS İLE GÖNDER. EVRAK ORAYA GİTTİKTEN SONRA BAĞLI OLDUĞUN ASKERLİK ŞUBESİNDEN SENİNLE İLGİLİ BÜTÜN EVRAKLARI İSTEYECEKLER. SANADA BU KONU HAKKINDA BİLGİ VERİLECEKTİR. SKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR RAPORU VERMEDİLER İSE İŞİM ÇOK UZUN. HEMEN KONU HAKKINDA pİYADE İSEN GENELKURMAYBAŞKANLIĞI KARAKUVVETLERİ KOMUTANLIĞI, jANDARMA İSEN JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞINA YAZI YAZIP ASKERLİK ŞUBESİNDE SEVK KAĞIDI İSTENECEKTİR. YUKARIDAKİ KURUMLAR SANA İZİN VERMEZSE HİÇ BİR ZAMAN SEVK ALAMSSIN. SEVK ALDIKTAN SONRA TAM TEŞEKKÜLLÜ ASKER HASTANESİNDEN

Askerliğe elverişli değildir raporu alınacak... Ve evraklar sgk muna gönderilecektir. Not:raporu sadece asker hastanesinde alacaksın. Kafana takılan soru olursa dernek sitemizin mailinden yaz. Elimden geleni yaparım.

slm engin kardeş evet gata bana tedavilerin sonunda askerlıge elverişli degildir diye rapor verdi genel cerrahıde ortapedıde ben bu raporları emeklı sandıgına gonderdım biı yıla gectı cvp yok daha başka yapmam gerekenler varsa yardımcı olun

Sn hayata, öncelikle geçmiş olsun diyorum. Emekli sandığı elinden gelse kimseye maaş bağlamak istemiyor sizin yapacağınız en kısa süre içinde iyi bir avukat tutup (avukat için şehit ve gazi derneklerinden faydalanabilirsiniz) SGK,nu mahkemeye verip ORDU VAZİFE MALÜLLÜĞÜ maşınızı bağlatmanızdır.vurulduktan sonraki tutanaklar ve askerliğe elverişli değil raporlarınızı iyi saklayın SGK BİNASI YER DEĞİŞTİRDİĞİNDEN ADRESLERDE DE DEĞİŞİKLİK OLMUŞTUR.
Aşağıda yazılan adres Er ve Erbaşlar içindir.
T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığına
Tuna Cd. No:7 KIZILAY -ANKARA

sayın hayata o rapordan elinde yok ise askerlşik şubesinden temin edin. ve en kısa zamanda tekrar gönderin ama bu sefer aps ile gönderin ki aps numarasında takip edip, hesap sorabilesiniz. cevap geldikten sonra lütfen bana bilgi verin...

hepınızden allah razı olsun mehmetcık vakfı 4. dereceden gazi malul yardımı verdi malül yardımı yapacanı yazan kagıt gondediler emeklı sandıgından birses cıkmadı saglık güvencemde yok ben ondan araştırma yapayım dedim varsa muracat edilecek yerler yapayım

tum evraklarım var gatanın verdı raporlar olay yerı tutunakları var olayla ilgili tum kusurları nobetcıye vermışler ben 100 de 100 kusursuzum ayagımda kısalık var 3.5cm karnımda karın kaslarım arasında plastık var hıs kaybım var bagarsaklarımın buyuk bir kısmı alındı karaciger diyafram tamırlerı yapıldı

arkadaşlar 5 aralıkta cıkan askerde yaralana 36 ay veya emeklı maası baglanıncaya kadar maaaş alacak diye bu yasa ile ilgılı blgısı olan varmı varsa nerelere müracat etmek gerekıyor

arkadaşlar mehmetcik vakfı malülüyet derecesini 4 olarak belırledı emeklı sandıgında kac olur biligiis olan yardımcı olsun

Bu konuda Mehmetçik Vakfı web sitesinde şu bilgi var: Mehmetçik Vakfı
Gazi ve Engelli Mehmetçiklerin Maluliyet Dereceleri nasıl belirleniyor?
Askerlik görevi esnasında hastalık ve yaralanmalar nedeniyle “Askerliğe Elverişli Değildir” kararlı Sağlık Raporları ile yardım için Vakfımıza müracaat eden erbaş ve erlerin Sağlık Raporlarının değerlendirilmesi ve maluliyet derecelerinin tespiti MSB Sağ. D.Bşk.lığı tarafından yapılmakta, Vakfımızın bu konuda herhangi bir tasarrufu ve yetkisi bulunmamaktadır.

MSB Sağ. D. Bşk.lığı tarafından maluliyet dereceleri ile Sağlık Raporu alınmasına neden olan hastalık ve yaralanmanın askerlik süresi içerisinde oluştuğu bildirilen terhisli erbaş ve erlere maluliyet derecelerine göre yardım yapılmaktadır.

Ayrıca; nadiren de olsa T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sosyal Sigortalar Gn. Md.lüğü Kamu Görevlileri Emeklilik İşlemleri Dairesi Bşk.lığınca tespit edilen maluliyet derecelerinde farklılıklar oluştuğunda 01 Temmuz 2005 tarihinden itibaren TSK Mehmetçik Vakfı Yönetmeliğinin madde 86.f‘si (T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sosyal Sigortalar Gn. Md.lüğü Kamu Görevlileri Emeklilik İşlemleri Dairesi Bşk.lığınca tespit edilen Maluliyet Derecesi esas alınır.) gereğince gerekli düzeltme yapılmaktadır.
Ek olarak: TSK Mehmetçik Vakfının 2011 Yılı (01 Ocak - 30 Haziran Dönemi) Yardım Planı aşağıdadır
tsk_mehmetcikvakfi_yardimlar.png

şimdi anlamak istedim benın mehmecik vakfı ile emekli sandıgı ayrı ayrı derece belirliyormuş mehmetcik vakfı 4 derece belirledı emeklı sandıgında bu derece kac olur

Konuya dair bildiklerim yukarıdakilerle sınırlıdır...

hayata

Ferhat Kardeşim geçmiş olsun. Durumun üzerinden çok yıl geçmiş ama son durumu merak ettim. Haklarını alabildinmi? Eğer alamadıysan yıllar geçtiği için değişen lehte durumlar var. yol haritası konusunda yardımcı olmak isterim. Malul, engelli, terör mağduru bir büyüğün olarak. saygılar.

Üst Alt