Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerde Torakolomber Skolyoz tanısı konuldu. Hangi oranda rapor alabilirim?

seninle89

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Meraba

21 yaşındayım vatani görevimi yaparken sırt ağrılarımdan dolayı hastaneye gittim. şikayetim ayakta yaklaşık 10-15 dak durduktan sonra skolyozun eğilme kısmında yanma hissi hafiften sızlamadan dolayı hastaneye gittim. burada askere elverişsiz raporu verdiler. 10 aylık askerim. raporu elime verip gönderdiler. ç
evremdekiler iş için heyete cık % raporu al dediler bunun için neler gerekli ve bu kadar askerlik yaptıktan sonra da gönderilmesi bana yasal bi kanun çerçevesine giriyor muyum
yasal haklarım var mı

yardımcı olursanız sevinirim.

Askerden önce bu sorun var mıydı?

Yoksa sadece askerde mi ortaya çıktı?

rapordan önce sağlığını düşün bir uzman doktora git ve tedavi konusunda fikir al!!! raporu ikinci planda tut hem ameliyat olabilirsin
bende skolyoz hastasıyım askeriyeden almış olduğun raporun sivilde hiç bir değeri yok

askerden önce 19 yaşında işe girmiştim o zmn ciğer filminde hiç bi sıkıntı yoktu. ama belimi çıtlatarak rahatlamam gerekiyordu.. askerde yemekhaneye görevlendirdiler portör muanesine gittiğimde ciğer filminde fark edildi. onuda tesadüfen fark edilme meselesi oraya görevlendirilmeseydim hala şu anda askerliğe devam ediyor olucaktım

aynı bendeki gibi bende belimi çıtlatarak rahatlatıyordum ama bendeki eğrilik oranı birazdaha fazla olduğu için bellide oluyodu! amaa sende istemeseydin yollamazlardı:) aynı sorunları bende yaşadım askerde üstelik 10 aylık olmuşsun
neyse önemli olan bu değil senin sağlığın eğer sana skolyoz tanısı konduysa sivilde bir uzman doktora başvur eğrilik oranını öğren eğer maeliyat olman gerekiyorsa muhakkak ol!!! daha yaşın genç ilerde eğriliğin artarsa pisikolojikmende seni etkiler atıyorum denize gidersin vucudunu eğrilik var diye açamazsın!! günden güne eğrilmene sebep olur bu hastalık ama çok şükürki tedavisi var şimdiki ameliyatlar daha başarılı yeni teknikler gelişmiş durumda!!! sakın ihmal etmee gençsin yolun başındasın ameliyat olursan ameliyattan sonra ilk 3,4 gün için sakın kulaklarımı çınlatma:):) ağrılı ameliyat acılı olabiliyoo ama murat abim dedi dersin:) ama dediğim gibi şimdi daha farklı ameliyat teknikleri eskiden daha zordu ben buyüzden çok acılar çektim...... ama şimdi ameliyat olanlarla konuştuğumda çok daha farklı cevaplar alıyorum... heee ayrıca şunuda söylim rapor almaya başvursanda istediğin seviyede yüzde 40 üstünde alamazsın... ama ameliyat olup platinler takıldıktan sonra olabilirr!!! yani askeriye veriyoo ama sivilde vermiyorlar benimde başıma geldi... hadi kal sağlıcakla

Üst Alt