Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerde travma geçirdim. Malülen emekli olabilir miyim?

dua20

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
sayın adminlerin üyeler bana yardımcı olun askerde travma gecirdim beynimin solunda bilinc altında tahribat var şuan hastanede pisikatrist yatıyorum 7 sene oldu askerde işkence zulum gördüm travma dolayı calışamıyorum bilinc altım sık sık ateş cıkıyor calışamıyorum malulen emekli olabilirmiyim tşkler 04 09 1985

Askerlikten önce,18 yaşınızdan sonra sigorta girişiniz varsa sigorta müdürlüğüne gidip oradan verilecek matbu bir dilekçe ile malulen emekliliğe başvurduğunuzda onlar hastaneye sevk ederler... maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde olduğunuz ve % 60 ve üzeri oranında iş gücü kaybınızın olduğu tespit edilirse + en az 1800 gün prim + en az 10 yıllık sigortalılık süresi varsa (Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık varsa 10 yıl şartı aranmaz) olabilirsiniz.

Eğer maluliyet cetveli'ne göre sgk tarafından malul sayılmıyor ve/fakat sakatlık oranı cetveli'ne göre % 60 ve üzeri işgücü kaybı varsa, bu durumda mahkeme süreci ile maluliyet tespiti yaptırmak mümkün:Birden fazla hastalık/sakatlıktan malul sayılma. Oranın artması ile malulen emeklilik

sayın kelebek ben askerden geldim geleli SSK GİRİŞİM YOK CALIŞAMADIM KASABADA KALDIGIM İCİN KÖYDE YAŞADIM SSK YOK

Perşembe günü pisikatrist doktoru heyete koycanı söyledi beni travma ve benzeri hastalıktan dolayı

Ama anne babanın geliri yok zati babam besanede calışıyor 500 milyon alıyor o 500 milyonlanda 4 kişi geciniyor

SİGORTASI YOK SADECE annemin girişi var ne kadar bilmiyorum

Malulen emekli olamazsınız, siz 2022 için başvuru yapın sağlık raporu aldığınızda. Kurum gelir tespitini yapar, söylediğiniz gibiysede bağlanır.. Rapor oranınız % 40 - % 69 arasında olursa yaklaşık 730 tl, %70 ve % 100 arasında olursa yaklaşık 1095 TL alırsınız 3 ayda bir..

oh şükür valla icim rahatladı allah razı olsun sizden doktorumla bu durumu konuşacam bu foruma acıldıgı icin cok tşklerimi sunarım kalbindeki duanız makbul olsun cok tşkler

sayın admınım doktor bugun şizofreni tanı koydu F20 maaş baglanırmı 2022 den emekli olmak icin ocak ayına kadar bekle dedi galiba doktorum birikinti para geliyor ilk başlarda yada doktorda gecirdigim gün sayısıncamı para alıcam inş

bire kafamı karıştıran annemin ssk girişi var ama şuan cok uzun zaman gecti babamda calışıyor ama ssk girşi yok soun cıkarmı

% 40 ve üzeri raporunuz varsa bağlanır, rahatsızlığınızın ne olduğunun önemi yok. 2022 den emekli olunması söz konusu değildir, yalnızca çalışmadığınız sürece alırsınız bu maaşı muhtaçlıktan çıkmadıkça. Doktoruzun Ocak ayına kadar bekle demesinin sebebi neymiş sorun öğrenin.. 2022 için toplu para doktorda geçirdiğiniz gün sayısınca değil, başvuru yaptığınızda dosyalarınız onaylandıktan sonra birikmeye başlar. Başvuru formunun kurum kayıtlarına geçmesi gerekir.
sigorta girişinin olması ve babanızın çalışıyor olması sorun çıkarmaz. zaten kurum gerekli incelemeleri yapar gelir tespitine dair..

doktorun ocak ayına kadar bekle demesini sordum kelebek adminmim galiba başvuru ben ilk hastaneye yatınca yani annem maaş bagayabilirmiyiz dedi tamam baglarız dedi bugun taburcu oldum doktor bey dedim maaş icin ne zaman baglanır dedim orası bilmiyorum dedi perşembe yani yarın heyete girilcekmiş benim heyete girmeme gerek kalmadıgını söyledi heyetten aldıgım raporlar ben hemen başvursam başvurunca günden kurumun kayıtlarına göre toplu para gecicek galiba inşaALLAH raporları alınca hemen başlasam olur degilmi doktor 2022 maaş icin ocak ayını bekle dedigi galiba maaş icin oyalıyor olabilirmi adminim

Ercan hastaneye yattıgında annene ne maaşı baglanacagını soyledi doktor? Annen ona hangi maaşı sordu? Sen hangi hastanede yatıyorsun?

ilac tedavisi filan demişti bana bugun dedi ayın kacı dedi 28 oldugunu söylemedim sonra kendisi baktı 28 ayın dendi ilac tedavisi filan demişti ilac tedavisine demiştir doktorda ayakta detavi olcamı söyledi ilac bitince tekrar kontrola gelin dedi inşaALLAH ALIRIM RAPORU SAYGILAR COK TŞKLER

ABLAM BEN ısparta devlet hastanesinde yattım bugun taburcu oldum annem benim icin maaş baglayalım dedi doktora calışamıyordedi teşisi koydu şizofren cıktı bende annem doktora söyledi benim icin

normal maaş icin dedi tamam dedi maaş baglayalım dedi abla

Bahsettiğiniz alacağınız rapor ilaç raporu mu? Sağlık raporu mu?
İlaç raporuysa, o raporla 2022 aylığı için başvuramazsınız,
http://www.engelliler.biz/forum/sag...tek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce.html başlığındaki dilekçeyle ayrıca sağlık raporu almak istediğinize dair başvuru yapmalısınız.
Sağlık raporuysa heyete girip alacağınız, oranı belirtilecektir % 40 ve üzeri olursa başvuru yapabilirsiniz 2022 aylığı için.

ablam doktor 2022 maaşı baglayamaz ki:) Onun böyle bir yetkisi yok. O senin tedavinle ilgilenebilir ancak.

ABLA doktor heyete benim girmeme gerek olmayacagını söyledi gerek yok dedi ama maaş icin rapormu alıcam

Alacağınız rapor, kullanacağın ilaçlar için raporsa, evet 2022 için ayrıca sağlık raporu almanız gerekiyor.

peki sagolun saglık raporu alayım düşünüyorum ikisi bir andamı vercek doktorda ilac raporu doktor raporu heyet böyle birşey verebiliyormu kelebek adminim

ama doktora sordugum 2022 icin ocak ayını bekle dedi bana neden demiş olabilir acaba

Doktorunuz 2022 aylığı müracatı için doktor bilmez hem de işi değil zaten, yanlış anlaşılma olabilir.. Sizin gelmenize gerek yok demişse muhtemelen ilaç raporudur o. Doktorunuza raporu almak için gittiğinizde sorarsınız. Gitmişken sağlık raporu almak istediğinize dair dilekçenizide götürün yanınızda, doktorunuzla görüştükten sonra sizi yönlendirir hastaneye verirsiniz dilekçeyi ve size heyet gününü söylerler o gün gider heyete girer sağlık raporunuzu alırsınız.

tamam adminim sagolun saglık raporu icin gidince sorarım allah razı olsun

cok soru soruyorum cok özür dilerim % 40 alırsam üc ayda bir maaşa 730 milyondanmı başlar birikim parası yoksa masraf parasımı kac ay sürer toplan olarak 6 aymı 1 ay 15 m

sayın adminim kac ay sürer işlemler doktorla görüştüm ocakla şubat arasında emekli icin baglancakmış yani 2 ay ayakta detavi olucamışım 730 olursa zati agır rapor vercekmiş doktor bu birikmiş para neyin parası

Üst Alt