Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerde uyum bozukluğu teşhisi nedir? Askerliğe uyum sağlayamamak mıdır?

ertugrul06

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
3
Sayın Admin Lütfen bu konuyu başka bir yere taşımamanızı sizden rica ederim.

Askerlikten Uyum Bozukluğu teşhisi alan arkadaşlar, Askerlikten Uyum Bozukluğu teşhisi almak için uğraşan arkadaşlar, sizlere sorularım var.

Askerlikten uyum bozukluğu teşhisi kimlere veriliyor ? Askerlikten uyum bozukluğu tam olarak askerliğe uyum sağlayamanlara mı veriliyor ? Askerlik çok disiplinli, çok kuralları olan bir yer olduğu için mi bazı insanlar askerde uyum bozukluğu teşhisi alıyor ? Askere gidenlerin çoğu askerliğin disiplinli hayatına uyum sağlayamıyor mu ? Sorularıma birileri cevap verirse çok memnun olurum.

Son düzenleme:
Aşağıdaki görüşler birt subayın görüşüdür;
Uyum bozukluğu teşhisi genellikle yükümlü erbaş/erlere veriliyor. Uyum bozukluğu kavramı genel bir kavram. Kalabalık koğuşlara alışamama, kalabalık ortamda utangaçlık hissedilmesi, askeri görevlerin zor olduğu düşüncesi, verilen emirleri anlamama ve en önemlisi de kendine zarar verme isteği veya teşebbüsleri uyum bozukluğu olarak adlandırılıyor. Askere gidenlerin ezici çoğunluğu bulunduğu ortama uyum sağlıyor. RDM'den (Rehberlik ve Danışma Merkezi) aldığım bilgiye göre yaklaşık %80 oranında uyum sağlanıyor. Askeri birliklere göre bu oran değişebilir tabi. Mesela Doğuda uyum sağlama oranı biraz daha azdır.

Uyum bozukluğundan hava değimi alındıktan sonra sürec ne olur bilen var mı ?

F43.2 uyum bozukluğu
C/17 kodu

Cahitkisisel
Özelden sormuşsunuz buradan yazalım.

Uyum bozukluğu tanısıyla hava değişimi almışsınız, tedavi başlanmıştır,hava değişimi (smk)kontrol şartlı değilse,hava değişimi bitiminde birliğine dönmelisin, şikayetler devam ediyorsa,birlik amirine söyleyip tekrar hastaneye sevk alacaksın, muhtemel tekrar hava değişimi verilecek,sonrası muafiyettir.

Konu açmayı tam olarak bilemediy'sen heran'gi bir başlığa aç.ilgili başlığa taşınacaktır...

smk ibaresi yok ben burdan usta birliğine gidicem orada nasıl komutanlarla karşılaşacağımı bilmiyorum kıta kanaat formunu olumlu doldururlarsa süreç ne olur doktor yine hava değişimi verebilir mi ?

Arkadaşlar ben 2 defa 30 gün hava değişimi aldım bu rapor e devlette görünür mü ben bulamadım. eğer görünüyorsa nasıl bakabiliriz yardımcı olabilir misiniz ?

Merhaba arkadaşlar ben psikiyatriden elverişli değildir raporu aldım bu rapor milli savunma bakanlığı tarafından onay sürecine giriyormuş bu raporun onaylanmama ihtimali nedir ? Bilen varsa yardımcı olabilir mi ?
OğuzHan112

hocam red gelme ihtimali de varmı milli savunma bakanlığından ? yani milli savunma bakanlığı neyi değerlendiriyor acaba bunu merak ediyorum tam sivil hayatıma adapte oluyorken bi anda tekrar askerliğe çağırırlar mı ? ( Psikiyatrist elverişsiz raporu verdi ) OğuzHan112

E devlete düşmesi de mi bu süre içerisinde gerçekleşir hâlâ e devlette görünmüyor biçok arkadaşın 15 gün içinde geçmiş e devlete. Sağlık kurulu raporu yoktur diyor hâlâ

Hocam elverişsiz ön raporum hâlâ e devlete düşmedi is yoğunluguna göre 3.4 sürebilir demiştiniz de bu süre e devlete düşmesi için de mi geçerli yoksa asıl raporun gelme süresi mi e devlete bu kadar süre düşmemesi normalmi ön raporu alalı 1 ayı geçti OğuzHan112

Muaf olduysanız acele etmeyin,sisteme düşmesin de gecikmeler olabilir,sorun yok endişelenmeyin.
Cahitkisisel

Hocam psikiyatriden elverişli raporu aldım normalde e devlette muaf görülmesi gerekirken 28.01.2023 tarihine kadar askerlikle ilişkisi yoktur yazıyor. Muaf olamamış mıyım ? OğuzHan112

Hocam muafiyete rağmen tecilli görünüyorum ve 15 gün kaldı tecil bitmesine ben şehir dışındayım şuan bu tecil bitiminde ne olcak askerlik şubesine git der mi bana sistem. Yoksa bidaha mı tecil atar ya da bu tecil sonunda muaf mı görünürüm. Sizce süreç ne olur şuan bu durumdan emin olamadan hiçbişey yapamıyorum geri çağırılma ihtimali sivil hayata adapte olmamı engelliyor sizce bu tecil sonunda ne olur ? OğuzHan112

Cahitkisisel tecilli görünmen raporunun ankarada onay sürecinde olduğunu gösteriyor işlemler bitince muaf yazacak eğer tecil süresi bitene kadar yetişmezse işlemler daha ileri yeni bir tecil tarihi yazar sorun yok yani her şey yolunda geri çağırılma ihtimali sıfıra yakın hiç duymadın raporu onaylanmayan en fazla raporda teknik bir yanlışlık yapılmıştır onu hastahaneden düzelttirin diye rapor zeyil olmuştur yazar oda çok nadir olan bir şey o durumda bile muafiyet iptal olmaz d0zeltir hastahane.

Sonuçta kaygı bozukluğu yüzünden muafiyet aldım galiba yine kaygı bozukluğu yüzünden boşuna endişeleniyorum

Cahitkisisel
Galiba değil kesin rahatsızlığın yüzünden yapıyorsun.
Ama bu yorumu yapman çok güzel neyi yanlış yaptığının farkında olduğunu gösterir.
Ruhsal hastalıklarda tedavi için en önemli şey hastanın rahatsızlığının farkında olması ve kabullenmesidir.
İyi yoldasın ilaçlarını aksatma inşaallah yakın zamanda şifa bulursun.

ne korkuyosunuz su askerlikten ya. şimdi askerli,kte kalmadı 6 ay zaten. azcık erkek olun

Cahitkisisel

Hocam yardımına ihtiyacım var askerde şikayetlerin neydi sürecin nasıl oldu Allah rızası için yardım eder misin

Üst Alt