Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerde yaklaşık 20 kg kaybettim. Muaf olabilir miyim?

Lazzy

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
1.75 Boy 70 Kg yazıyor askeri kimliğimde. Askere giderken ilk muayenede 70 kilodaydım. 4 Ayda yaklaşık 20 kg kilo verdim. Terör bölgesinde görev yaptığımız için hastaneye sık sık çıkamıyorduk acil bir durum olmadığı sürece. Hemoroidden sevk alıp havadeğişimi aldım. Artık iyice çekilmez bir hal aldı.

Biraz araştırdım ve kilomdan dolayı muaf olabileceğimi okudum. Bu konuyla ilgili bilgi almak istiyorum mümkünse.

TSK Sağlık Yönetmeliğini inceledim.
Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesi.

Kilo ile ilgili bölüm.

Burada yazılanlara göre, 47 kg olduğum takdirde 1 yıl erteleme sonrasında muaf mı oluyorum ?

Ben askerde yaklaşık 20 kg kaybettim şuanda alt sınırdayım. Muaf olma durumum varmı acaba ?

Lazzy

Bu kadar yüksek kilo kaybında buna neden olan rahatsızlık da dikkate alınır. Ama görünen o ki muafiyete neden olacak bir durum söz konusu.

Öncelikle ilgine teşekkür ederim OturanBoğa

Görev yaptığım yerde hastaneye çıkamıyoruz doğru düzgün ve orada hastalığının pek bir önemi yok. Komutanın insiyatifinde gönderip göndermemek. Onlarda kaytarmak düşüncesi ile önyargılı davranıp sevki vermiyorlar. Havadeğişiminin bitiminde bulunduğum şehirdeki merkez komutanlığına gidip sevk istemeyi düşünüyorum. Ama aklımda sorular var. Orada ne için sevk istiyorsun derlerse kilo kaybımı ve Tsk sağlık yönetmeliğine göre muayene olmak istiyorum mu demeliyim ? Veya bu şekilde söylersem sevk etmeme durumları olabilirmi şüpheliyim. Eğer kışlaya geri dönersem çok çok zor hastaneye çıkmak çünkü. Bu şekilde birliğime katılmadan muayene olma şansım vardır değilmi ?

Lazzy

Kilo kaybı tek başına bir bahane gibi algılanabilir. Karnımdan büyük bi ağrı var vb. bir şeyler söylemeni öneririm. Beraberinde gelen büyük kilo kaybı önemli bir şeye işaret ediyor...

@OturanBoğa

Gönderildiğim hastanedeki doktor gerekli tetkikleri yaptıktan sonra herhangi bir rahatsızlığım çıkmazsa ( ki öyle umuyorum ) muafiyet için nasıl bir yol izlemeliyim ?

Lazzy

Boy-kilo cetveline göre zayıflığın değerlendirilir mutlaka doktor tarafından. Bunun için özel bir talepte bulunmaya gerek olacağını sanmam. Ama baktın ki doktor pas geçiyor, bu cetveli hatırlatabilirsin.

@OturanBoğa

Yani bu durumda askerlik şubesinin muafiyet için sevk etmesi gerekmiyor. ( kapalı zarf şeklinde )
Normal bir şekilde sevk edildikten sonra ilgili doktor gerekli görürse ve kanuni olanaklar sağlanmışsa erteleme veya muafiyet yoluna gidebilir doğru mu ?

Üst Alt