Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerde yaralandım. Psikiyatriden ne kadar oran alabilirim?

Osman1234

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar bir konu hakkında bilgi alacaktım askerim operasyonda yaralandım 1yıldır psikiyatri tedavisi görüyorum f.32 uyum bozukluğu tanısı ile şimdi ben vücut fonksiyon kayıp oranı raporu alacam psikiyatriden ne kadar oran alabilirim Hocam

Vücut fonksiyon kayıp oranı

İyi güncel bir konu hakkında bilgi alacaktım askeri personelim operasyonda yaralandım 1 yıldır psikiyatri tedavisi görüyorum f.43.2 tanısıyla sorum şu vücut fonksiyon kayıp oranı raporu alacam psikiyatriden kaç oran alabilirim

Askerde konulan Uyum bozukluğu tanısı,Genel olarak Anksiyete bozukluğudur.
Cevabınız Aşağıdadır...

Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar
(yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 50

Majör Depresyon için
a.Manik nöbet, bipolar duygudurum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 70

Yani Hocam burda oran almamız doktorun insiyatifinde doğrumu %25 veya %50 oranı almamız için

Tam olarak öyle değil, 1 yıllık bir süredir tedavi aldığınızı söylediniz, bu süre 3.5.7.yıl olsaydı Anksiyete için rapor farklı çıkar.1 yıllık psikiyatri tedavisi almnız özellikle Anksiyete tanısıyala işine yaracak bir % de almanız biraz zor gibi, Tanı şizofren, psikoz, bipolar, psikotik bozukuk, Ağır depresif nöbet, okb,vs olsaydı % almanız kesin olurdu...Yine de heyette ne çıkar denemek lazım.Anksiyete bozukluğunda tedaviyle işlevselliği düzelmeyen şeklinde rapor çok zor çıkar..Anksiyete doğru hekim ve doğru ilaç tedavisiyle %yüz düzelen bir kaygı durumudur...

Sağolun Hocam bilginiz için

Bunun dışında alerjik astım var kbb den daha önce %26 oranım var iç hastalıklarda boy:1.71 kilo 55 orantısız bu durumda da özür oranı verilebilirmi Hocam

Osman1234 astım için sürekli kullandığınız ilaçlar varmı
Sft testinizde fev1 fvc değerleriniz nedir kilo için oran alamazsınız.

Bunları daha önce söyleseniz ona göre cevaplamış olurduk..Astım için ilaç raporunuz sürekli kullandığınız ilaclarınız varsa Evet heyette bunlarda dikkate alınır ve değerlendirilir...
Siz heyete girin.istediğiniz %deyi alırsınız umarım...
Geçmiş olsun.

Üst Alt