Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerden diyaliz hastası olarak çıktım! Emeklilik ve diğer haklarım nelerdir?

NMoNe

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar burda ilk akşamım ve kafam çok karışık yardımcı olursanız sevinirim ...

1986 yılında doğdum 14 yaşında kronik böbrek hastalığı yaşadım ama sonra düzeldi ve askerlik dönemim geldiğinde geçmişte yaşadığın hastalık varmı dediler belirttim ama o dönemde problemim yoktu dinlemediler askere gönderdiler ve askerde 3 ay geçtikten sonra ( Bingöl soğuğunda askerlik yaptım ) rahatsızlandım ve hastaneye gittiğimde tekrar böreklerimin yetmezliğe girdiği anlaşıldı ve elazığ askeri hastanesine daha sonrada 3,1 crea olduğu için ankara gataya sevk edildim 45 güner olmak üzere 2 defa hava değişimi verdiler daha sonra anabilim dalı hocamız bizi mahkemeye verebilirsin dedi ve .... şu kadar tazminat alabilirsin diye belirtti.
neyse veremedim askerden geldikten 1 yıl sonra diyaliz hastası oldum ve 1.5 yıl sonra engelli raporumu aldım %90 ,
5 yıl diyalize girdikten sonra dayım sağolsun organ bağışı yaptı ve nakil oldum, şuan itibari ile 4003 günüm ssk lı olarak dolmuş durumda ve sigorta girişim 10. ay 2004 şimdi sorum şu 1. askerde yaşadığım hastalık nedeniyle tazminat talep edip emekli olabilir miyim

2. ise malulen emekli olabilir miyim ?

Geçmiş olsun eğer askerlik sürecin 10 yıl geçmediyse dava açıp hak kazanabilirsin tazminatini alabilirsin kazanırsan zaman aşımı suresi 10 yıldır 2. Malulen emeklilik kısmı yüzde 60 rapor alabilirsen olabilirsin

Teşekkür ederim egemat1 o konuyu son 1 aydır çok araştırdım 10 yıl geçmiş ama 3 avukatla görüştüm milli savunma bakanlığında 10 yıl şartı aranmıyormuş ve şuan mahkemeye vermeyi düşünüyorum, nakil oldum araştırdım 60-70 veriliyormuş olursam çok sevineceğim.

Rica ederim sevindim umarım öyledir avukatın işinde ehli tecrübeli birisi olsun ins hak ettiğini kazanırsın yolun açık olsun inş sağlıcakla kalın

çok teşekkür ederim umarım hepimizin gönlünde olan gerçekleşir sağlıcakla kal güzel insan

NMoNe

Nakil olan kişi malul sayılır. 10 yıl ve 1800 prim de tamam olduğu için malulen emekli de olabilirsiniz. Ama şu anda çalışmakta zorlanmıyorsanız, malulen değil de erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak daha doğru olur. Çünkü malulen emekli olursanız çalışamazsınız, ama Yaşlılık emeklisi olursanız emekli maaşını alırken aynı zamanda çalışabilirsiniz de.

(gün/10/2004 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4000 primle emekliliği hak edersiniz. Yani gün/10/2022'de erken Yaşlılık emeklisi olabilirsiniz.

Not: Buna niyetlenirseniz emeklilik zamanı gelmeden önce raporunuzla birlikte defterdarlığa gidip sakatlık indirim hakkı elde etmeniz lazım

2008_oncesi.PNG

Üst Alt