Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerden firar etmek ve Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması (HAGB)..?

serkany1699

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Hırsızlık ile suçlandım hiç bir duruşmaya katılmadan mahkeme sonuçlandı 5yıl HAGB ve 60 tl para cezası aldım.
ortalama 3 veya 4 sene kaldı denetimin bitmesine

askeriyede psikiyatriden 15 gün hava değişimi aldım 6 kasımda birliğime katılmam gerekirken korktuğum için katılamadım bugün ayın 23 ü firarım verildi. Dolayısıyla bu suçtan ötürü ilk dosyam patlarmı yardımcı olursanız sevinirim

Sivilde 5 yıl HAGB Askeriyede firar

Sivilde 17 yaşımda hırsızlık suçundan 5 YIL HAGB aldım. Ve bundan 2 3 ay öncesinde askeriyeden psikiyatri sayesinde 15 gün hava değişimi aldım. 15 günün sonunda 1 ay kadar firar kalıp. Askeriyeye teslim oldum ardından 2. Defa psikiyatri 30 gün hava değişimi verdi. Memleketimde iken telefonum çaldı emniyet arıyordu savcıya ifade vermen gerektiğini ve hakkımda yakalama kararı olduğu söylendi. Bende kendim gittim hiç bir şekilde polis jandarma beni yakalamadı kendim gidip ifademi verdim. Ondan sonra hava değişimi sona erdi tekrar hava değişimi 30 aldım. Oda bitince psikiyatriden çürük raporu aldım. Az önce mahkemeye bakarken dosyayı inceledim
Dosyada " her ne kadar sanık birliğime katıldım desede dosya içerisinde katıldığını belgeleyen bir evrak bulunmadığından sanığa indirim yapılmamasına ve cezalandırılması önerilir" gibisinden bir makale var mahkeme 10. Aya ertelendi.

Sorularım: SIVILDE ISLENEN SUC ILE 5 YIL HIC BIR SUÇA KARISMAMA DENETIM ALDIM IMZASIZ SADECE 5 YIL BOYUNCA SUÇA KARISMAMAM GEREKIYOR. 2017 DE MAHKEME BU KARARI VERDI ASKERIYEDE RAHATSIZLIGIMDAN VE KORKULARIMDAN DOLAYI FIRAR ETTIM SIVIL DENETIMINI ASKERI SUÇ ETKILERMI YOKSA O KIZI FARKLIMIDIR SIVIL DENETIM YANMADAN ILERLERMI serkany1699
+
+
+
ASKERİ SUÇTANDA DENETİM ALMA ŞANSIM VEYA PARA CEZASINA CEVRILME ŞANSIM OLURMU YOKSA HAPIS CEZASI ALIRMIYIM. LÜTFEN YARDIMCI OLURMUSUNUZ

@serkany1699 kesin birşey diyemeyiz çünki Askeri Mahkemeler ile sivil mahkemeler birleştirildi . Yapacağın şey duruşma esnasında askerde almış olduğun psikiyatri raporları ve çürüğe çıkma kararının fotokopilerini duruşma hakimine sunman en akıllıcası olur . Adli Tıpta psikiyatri bölümünde muayene olarak sorunun çözülür diye tahmin ediyorum .

Ceza avukatına danışmanı da öneririm , şuan vizitesi yani görüşmesi 350 TL oluyor . Daha farklı yol ve yöntem gösterebilir .

Üst Alt