Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerden muaf olmak malulen emekliliğe mani sayılır diye tereddüt yaşıyoruz!?

rexcarter

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba benim 17 yaşında bir oğlum var hiperaktivite bozukluğu nedeniyle küçük yaştan bu yana tedavi görüyor ancak psikiyatrik bozukluklar eşlik etmeye başladı biz ailesi olarak askerlik yapamayacağı kanaatindeyiz şimdi bir rapor alsak belki askerlikten muaf olur ama malulen emeklilik onu kapanır diye düşünüyorum yaşı daha 17.. Mayıs 2020 itibariyle 18 olacak şimdi ne yapmamız gerekli askere gönderip psikolojik sorunlar içinde perişan olmamız mi yoksa hastalığını gizleyip askerlik yaptırıp daha sonrası işe girip ilerleyen zamanda raporlandirip malulen emeklilik yolunu takip mi etmeliyiz lütfen bir fikir verin teşekkürler

Psikolojik sorunlardan dolayı askerlikte perişan olmak yerine rapor alıp ekpss.ye girip engelli kadrosundan çalışması daha uygun olmaz mı?

Sayın ankyra benim çocuk lise terk ekpss ye girebilirim bilmiyorum

Orta okul mezunu olanlar ekpss ye giremiyormuş Google öyle diyor lise mezunu olmak zorunluluğu varmış ayrıca ise girmeden raporlandirmak çalışma günü doldugunda emeklilik sorun olmaz mı rapor işe girişten önce olduğu için

rexcarter

Askere gitmesin kesinlikle. Çok daha kötü hale gelir...
Bence askere gitmeden önce engelli raporu alsın. Eğer oran düşük olursa (maksimum %40-50) o zaman malulen emeklilik için sorun olmaz.

Bir de, malulen emekli olamasa da erken Yaşlılık emekliliği hakkı var:

bagkur.PNG

Sayın OturanBoğa yardımınız için teşekkür ederim sizede danışmak istiyorum bu engelli raporunu alsak askerlikten muaf olsa çocuk çalışıp gününü tamamladı veya tamamlamadan yeterli gün sayısıyla malulen müracaat etse raporu işe girişten önce oldu diye sorun çıkarmazlar mi SGK nin bu konuda bir madurunun yazısını okumuştum diye hatırlıyorum çok özür dilerim bilgilendirirseniz sevinirim

rexcarter

Malulen emeklilikte önemli olan ilk sigortalı olunan tarihte aynı hastalığın olup olmaması değil. Önemli olan o anda maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak (%60 ve üzeri) raporun olmaması. Aynı hastalık olabilir ve hastalık zaman içerisinde ilerleyip maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeye ulaşabilir.
Evet, SGK bunu yazdığım kadar kolay kabul etmez, ama dava sonucunda da olsa hak kazanılır.

Sayın oturanboğa ve sayın ankyra verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim

Üst Alt