Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerden muaf olmama rağmen 111 tl para cezası geldi!?

suskun62

Üye
Konular
79
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar. Üniversiteden mezun olduktan 6 ay sonra askerlik işlemlerimi yapıp muaf oldum. Yaklaşık bir sene sonra , yani bugun. 111 tllik yoklama kaçağı olduğum ile ilgili bir ceza kesilmiş ve itirazım olması halinde sulh ceza mahkemesine dava açmam istenmiş.

Şimdi muaf olduğum halde sırf 111 tl için mahkemelerdemi sürünecem. Benzer süreç yaşayan arkadaşlar veya bu süreci nasıl yönetmem ile ilgili bilgi verecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

cabbarehlinamus

tşk ederim. Askerlik şubesine pazartesi gidecem. Ümit bu arada sen tokat turhal engelliler okulunda okudunmu hiç.

Ayrıca başka önerisi ve benzer durumu yaşıyan var mı

suskun62

hocam size posta yolu ile mi geldi bu ceza bende muaf oldum ve süreç aynı sendeki gibi ancak herhangi bir ceza gelmedi henüz

Askerlik Şubesine gidip işlemleri hallettim. Öğrenci iken askerlik yoklamam gelmişti. Öğrenci belgemi verip yırttığımı sandım. Meğerse öğrenci belgemi kaybetmişler ve bende asker kaçağı duruma düşmüşüm.
Askerlik şubesine gittiğimde kodese attılar :), Kelepçe yok, demir parmaklık yok ama söyle göz attığımda kodese benzediğini gördüm. Bir yere çişe bile gidemezsin her taraf duvar karşımda jandarma var. Kalksam bile dikkat çekiyor.
Size önerim tek başına gitmeyin.
Gerçekten işlemler yapılmış ise sorun yok eğer yapılmamış ise kısa zamanda birliğe teslim ediliyorsun. Önümdeki jandarma pek konuşkan değildi. Kestirip atıyordu. Memura denk geldiğimde sordum. Öğrendiklerim bu...

Neyseki Öğrenci olduğumu belgeledim, evrak verdiğimi de belgeledim ve 5 saat sonra o kodesden çıktım...

Dediğim gibi tek başına gitmeyin; sıkıntı olursa sizinle gelen birisi evrakları yetiştirip size yardımcı olur.
Bu arada gerçektene vrak vermiş isen sorun olacağı sanmam; işlem yapmayan memur yada her kim ise o ceza alır.

Mr.No çok teşekkürler. Elimde muaftır yazısı vs var. Merak ettiğim yoklamanın iptali vs değil. Para cezasını acaba askerlik şubesi iptal edebilir mi?

Banada ceza geldi ama ben ödemedim; işlem hatası ile kaynaklı bir sorun vardı. Ama askeriye bu;iptal edilir mi bilmiyorum çünkü herkes korkuyor..

Siz işlem yaptığınıza dair elinizde belge sunarsınız; cezayı iptal ettirirsiniz kanımca.

suskun62

Hüseyin ben tuhala sadece gezmeye giderim o da kafam eserse onun dışında kütük hariç dogma büyüme istanbuldayım. :D

Üst Alt