Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerden muaf olunca Çürük belgesi mi, Askerlikle İlişiği Yoktur belgesi mi verilir?

hasan90

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kilo fazlalığından dolayı 1 yıl erteleme aldım.Büyük ihtimalle 2. muayenede çürük raporu alacağım.
Sorum muafiyet belgesi haricinde, iş başvurularında istenen askerlikle ilişiği yoktur belgesinde çürük veya muaf olduğum yazar mı yoksa sadece ilişiği yoktur mu yazar?
Kısacası askerliğini yapmış bir kişi ile yapmamış(muaf) olan bir kişinin daha sonradan çeşitli sebeplerle aldığı(iş başvurusu,y.lisans vs...) askerlikle ilişiği yoktur belgesi aynı mıdır?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

bu ne saçmalık yaw. bu ayrımcılıktır.
askerliğini yapmayan kişiyi ömür boyu açlığa mahkum ediyorlar. emin olun bu yasalara ayrıdır.

kimse onlardan gerekce istemiyoırki, sadece askerlikle ilişkisi soruluyor. var veya yoktur diye belge vermesi gerekir. birisi mahkemeye verse kazanır
sen askerliği mecbur yap, gitmeyene - gidemiyene çürüktür, muaftır, elverişli değildir diye fişle, isim tak.

baho65;
kardeşim sormadınmı o raporu veren kişiye, '' ben sizden gerekcesini değil, askerlikle ilişiğim varmı, yokmu onu yazmanızı istiyorum'' diye.

bu işin ucu avrupa insan hakları mahkemesine kadar gider ve tazminat alırsınız. bence iyi bir avukat ile görüşün.

eğer raporunuz yok ise hayatınız boyunca ezziyet çekersiniz

+ kilo sorunlarında 5 yıl sonra muaf verirler diye biliyorum

bununla ilgili itirazı hangi merciye yapacağız milli savunma bakanlığına mı?

bir de askerlikten muaftır yazısı daha sonradan alınan belgelerde de mi yazıyor yoksa ilk karar verildiğinde verilen belgede mi yoksa her ikisinde de mi?

senmisin askerlğini yapmayan, diye.

eşcinselede, fazla kiloluyada, hasta olanada ''askerliğe uygun görülmemiştir'' raporu veriliyor.

hayatın boyu o damgayı taşıtıyorlarki, hiçbir işe giremiyesin, evde oturup aç kalasın.

UnFeeLinq;

'' askerlikle ilişiği yoktur.'' raporu verirlerse ne anlama gelir acaba.?

buradaki amaç ''her türk asker doğar'' mantığı.
işverenler bu raporu niye ister. ; ben bunu işe alırsam, ''yarın askerliği gelir, işi bırakıp gider'' düşüncesi.

işte darbelerin yaptığı anayasa bu kadar olur.
askerliğini yapmazsan adam sayılmazsın.

Askerliğe Elverişli Değildir ibareli rapor alırsın, o rapor çürük anlamına gelir ve askerlik durum sorulduğunda askerlikten muaf olduğunu söylersin.

Yani çürükten ve muaflıktan kasıt askerliğe elverişli değildir raporunun alınıp alınmadığıdır.

ÇÜRÜK !!!
NE DEMEKTİR ARKADAŞIM.

kimin haddine birilerine ÇÜRÜK demek.

yasalarımızda çürük diye bir terim yoktur inşllh

VİZDANİ RED diye bişeyler var.

çocuğuma oyuncak silah bile almadımki, şiddete meğilli olmasın diye, her türlü şiddetten uzak büyüttüm

sonra bizim kanunlarımız, bu çocuğu alacak, eline silah verecek, birilerini öldürtmeye başlayacak ve onlarca kişinin katili olacak. veya, birilerini öldüremediği için, kendisini öldürttürecek.

askerlik meslek olmalı. isteyen çok yüksek ücretle profesyonel asker olmalı.

dünyanın en büyük ordusuna sahibiz ama 5-6 bin kişilik pkk yı 30 senedir yok edemedik.

3 ay eğitim alıp cepheye savaşmaya giden asker ya şehit olur yada gazi. göz göre göre ölüme yollanıyorlar. yazık bu gençlere.

Üst Alt