Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerden psikolojik nedenlerle firar ettim. Ne yapabilirim?

xadamx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 22 yaşından beridir panik atak hastasıyım şuan 30 yaşındayım 26 yaşinda askere gitmeye karar verdim ama askerde sıkıntılarım çok aşırı arttı kalp sıkıntılarım çarpıntılar nefes darlıgı beni çok yıprattı 3-4 kez doktora gittim ama çare olmadı çok agırlaşmıştı bende bu sıkıntılardan dolayı firar ettim 3 kez 3. firarımdan sonra birdaha gitmedim askere 4 sene oluyor evden dışarı çıkıp uzaklaşamıyorum bende derin yaralar bıraktı ve üstüne suçlu durumundayım bu sene ygs sınavına girdim iyi bir puan aldım ne yapabilirim

xadamx

çok geçmiş olsun.
tabi firar etmiş olman iyi olmamış.
bence bu konuda yapman gereken şey,
hemen bir devlet hastanesinde kayıtlı psikiyatri hastası olman,düzenli tedaviye gitmen ve hatta doktorda uygun görürse bir sağlık raporu veya engelli raporu alman.Eğer gerçekten bu senin için bir engelse ve doktorun engelli olduğuna karar verirse.

neden mi?
yarın obür gün yakalandığında,polis çevirdiğinde asker kaçağı olduğun ortaya çıkacak..tutup kolundan götürecekler,belkide dava açacaklar sana.
o zaman durumunu nasıl ispatlamayı düşünüyorsun.
sana demezlermi maden psikolojik bir sorunun vardı,hastaydın ve askerden kaçtın.

e o zaman neden sivil deyken,askerden kaçtıktan sonra tedavi olmadın.Hani varmı tedavi belgelerin,durumunu belgeleyebilirmisin? sağlık kurulu raporun varmı? bunları hep sorarlar.Bu belgelerin elinde olması lazım diye düşünüyorum.

xadamx

Geçmiş olsun. Sanırım bir avukatla görüşüp kendine yol çizmen daha doğru olur. Bir rapor alıp muafiyet sağlamaya çalışmalısın. Firari durumdan dolayı bir para cezası verilir ve sorun çözülür diye umuyorum.

sagolun, peki ben askerlikten muaf olsam bu durum benim üniversiteye gitmeme engel olurmu acaba ögretmen olabilirmiyim mesela

xadamx

Eğitim açısından bir sıkıntıya yol açmaz. Ama iş bulma aşamasında sorun olur. Kamuda da işe girerken görevi yapmaya mani sağlık sorunun olmadığını sağlık kurulu raporuyla belgelemen gerekir.

Panik atak anksiyete bozuklugu ile çürük alırsam bu eğitimime olumsuz. yansır mı?

Selam arkadaşlar ben 5 yıldır panik atak kalp carpintisi ile ugrasiyorum bu yüzden sürekli askerden firar ettim durdum kalabalikta duramadim ama bu gecen surede sürekli ders calistim ve hukuk fakultesine gidecek puanı aldim lys sınavīndan size soracagım sonucta bu panik atak pskoloji ye giriyor acaba çürük alsam üniversiteye gitmemde bir sorun çıkarmı bitirince avukatlık savcılık yapabilirmiyim. Saygılar

Sagol abicim birde avukat veya savcı onaylasa iyi olurdu :)

Askerde bırak panik atak hastasını kalp hastasına bile yerine göre acımazlar, mesela bana öl geber şehit olursun fena mı demişlerdi.

Bu sebeple mevcut rahatsızlığını belirten raporların elinde varsa bunlarla bir an önce teslim olup çürük almaya bakmaya lazım. Yoksa 100 yaşına da gelsen yakalandığında askerliği yaptırtırlar.

Dogru valla

Firar ettim 50gün sona gittim teslim oldum hastaneye sevk edildim f43.2 tanısı koydular 10 gün sıhhı istaraht verdi.KARAR: Yakınmalarının devamı halinde resimli sevk kıta kanaat formu ve askeri islevsizlik formuyla sevki uygundur. Yazıyo Sizce ne olur OğuzHan112

İyiki teslim olmuşsun,Karar bölümünde yazan (Yakınmalarının devamı halinde resimli sevk kıta kanaat formu ve askeri islevsizlik formuyla sevki uygundur) Bu yolu izleyeceksin...
İlk olarak Hava değişimi verilebilir sonrasında muafiyet olabilir.

Firar etmenizle ilgili doğacak hukuki işlemler,doktor görüşünde bilinçli yapılmamış kanaati oluşursa ceza almazsınız.
Bunlar kesin değil,son kararı sizi takip eden doktor söyler...
cannz

Son düzenleme:
Aynı bencillik bu konuda da var. Vatandaş ilk mesajını 2016 da yazmış, sonra 2017 yılında bir daha karalamış ama 5 yıldır gözükmüyor, ne oldu ne bitti kimseyi haberdar etmiyor. Sonuç ne kimse bilmiyor. Doğru davranış değil bunlar. Tek kelime ile bencillik. Selametle

Üst Alt