Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerdeyim. Çok zorlanıyorum. Doktora mı çıkmalıyım?

Zorlu11

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kanka merhaba hayırlı akşamlar bende pazartesi günü piskoloğa çıkacam bende de uyum bozukluğu var sende durum nasıl işledi nasıl muaf olsun hava değişimi felan verdilermi yoksa direk kurula çıkıp muaflıkmi aldım

Selamın aleyküm hayırlı akşamlar abilerim şuanda askerdeyim rdm ye çıktım uyum bozukluğun var dedi yemek yiyemiyorum uyku düzenim kaçtı uyusam bile rüyalar görüyorum rüyamda konuşuyorum dayanamıyorum yapamıyorum diye bu pazartesi günü piskoloğa çıkacam bana nasıl bi işlem yaparlar muafmi tutarlar hava değişimimi verirler yoksa ilaç tedavisimi başlarlar bide bunlar sadece piskoloğamı bağlı olur

[SIZE=3]Sen nerede askerlik yapıyorsun delikanlı? Ve sınıfın nedir?
Buraya ortaya yazmayı sakıncalı görürsen özelden de yazabilirsin.
Selametle. [/SIZE]

çıkmayan sesimiz olun

İyi akşamlar kolay gelsin bugün hastaneye gittim hem piskiyetriye hemde dahiliye servisine iki servisin doktoruda dinlemedi neredeyse hastaneden kovacaklardı sonradan öğrendikki birliğimiz hasteneye yazı yazmış gelen erleri dikkate almayın diye piskiyatri gelen hastalara uyku ilacı verip verip yolluyo diğer servislerde ki doktorlara piskiyatriye derdimizi anlayamıyoruz 3 günden beri tansiyon 6/8 çıkıyor elim ayağım titriyo baygınlık geçiriyorum revir doktora sevk ediyor ama doktorlar derdimizi dinlemiyor dediğim gibi birlik hasteneye yazı yazmış buradan birşey yapamıyorum CİMERE şikayet etsek askerliğimiz uzuyor eziyete uğruyoruz SİZDEN TEK İSTEĞİM NE OLUR ÇIKMAYAN SESİMİZ OLUN NE OLUR YARDIM EDİN BU VATANIN EVLATLARI BUNLARI HAKKETMİYOR NE OLUR YARDIM EDİN NE OLUR SİZLERDEN BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI BU ZULMÜ BU EZİYETİ KİMLER HAKEDİYOR NE OLUR YARDIM EDİN

Askerlik yapmadım, pek bilmem o kurumu. Anlatıldığına göre disiplini katı bir yer...

Askerlikte psikolojik sorunu başlayan, ömür boyu böyle kalan çok insan var. Tabi şimdi yalana başvuran da çoktur, adamlar işin içinden çıkamıyordur.

Dayanılmayacak hiçbir şey yoktur. Çoğunluk nasıl dayanıyorsa sen de dayanabilirsin. Dayanamam deme, dayanabilirsin. Psikolojik sorun yaşarsan, kronik olursa hayatın heba olur. Aklına sahip çık, kendini bırakma. Olmadı bol bol ağla, olmadı kendi kendine şarkılar söyle Yani bir şekilde aklını rahatlat, psikolojine sahip çık.

Çevremde 2 kişi biliyorum, askerde şizofren olmaya başlayan ve ömür boyu devam eden. Kendini dertlere, sıkıntılara bırakma. Elbette askerlik bitecek, tek yapman gereken dayanmak. Kafanı buna takma bu geçici bir şey.

Ben olsam kendi kendime şarkı söyler ıslık çalardım. Sıkıntıya iyi geliyor bence... Bir şekilde sıkıntıyı üstünden at ve aklını rahatlat bence.

İnan ki herşeyi deniyorum sadece ben değilim burada 25-30 kişi var dediğin gibi kimisi hasta kimileri yalan söylüyorlar sadece sesimizi duyurmak istiyoruz buradan birşey yapamıyoruz hasta olduğumuza bile inanmıyorlar hastanelere yazı gönderiyorlar hastalık bahanesiyle gelen erlere hiçbirşekilde rapor v.s verilmeyecek diye ben rapor için gitmedim piskolojik sıkıntılarım başladı kendime hakim olamıyorum hergün durduk yere ağlamalar gelmeye başladı 3 günden beri tansiyonum düşüyor adam akıllı birşey demiyorlar 3 günden beri hastane köşelerinde perişan oldum dayanacak gücüm kalmadı ailemde bana destek çıkmıyor ne olur yardım edin ne olur çıkmayan sesimiz olun bu vatanın evlatları bunları hakketmiyor

Senin çevrendekilerin durumları nasıl şuan muaf oldularmı yoksa bitirip geldilermi

Öncelikle,evet; Suistimal çok var,
Hekimlerin iş yoğunluğu nedeni ile doğruyu yalnışı karıştırmış durumdalar,kapıda 250-300 hasta.kapı açılır ve 250 hasta toplu halde içeri girer,veya girmek için kapıyı kırarlar,her biri ayrı ayrı şey anlatır,onlarda haklı.kime ne tanısı koyacaksın? Ne tür tedavi başlayacaksın? Önce hekimlerin çalışma sistemini değiştirmek lazım. Hekim yoksa "ithal" edilsin diye eleştiri yapalım,hastane çok ancak hekim yok.

Diğer konu,
Birliklerin hastanelere yazı yazma yetkisi yok, yada baskı yapma gibi bir şey söz konusu değil.yazma yetkisi olan her hekim özgürdür,buna reisi cumhur bile karışamaz,yazma yetksini alırsan ona bir şey diyemem .

Bulunduğun yer neresi bilmiyorum,
Çok fazla suistimal var demek ki.başka türlü hekim aksi bir karar almaz alamaz, hastaysan gereği ne ise uygular...
Zorlu11

İnan ki bugün kendi kulaklarımda duydum OğuzHan112 bugün piskiyatri ve dahiliye dinlemedi gittim hasta ilişkilerine bana anlattı da anlattı uzayıp gidince de bana dedi sizin birliğinizden bize yazı geldi dedi bizler bu yüzden sizleri dinlemiyoruz dedi ben şaşırdım dedim biz vatan hainiymiyiz neden bizim hastalığımız dinlenmiyor diye birşey demedi sadece şikayetci olup olmadığımı sordu bana ve bizler askere ilk geldiğimizde bizlere imzalatılan şeyi hatırladım vazgeçtim askerliğim uzamasın diye ek olarak "TEĞMENİN BİRİ SORDU BUGUN BANA NASİL OLDUĞUMU BENDE İLGİLENMEDİLER DEDİM BURADAN YAZİ GİTMİŞ İNANMADILAR DEDİM BENİ ONAYLADI EVET ÖYLE DEDİ" ben yine şaşkınlıklar içindeyim neden böyle birşey var anlamış değilim suistimal edilecek birşey değil bu biz cidden hasta olanlar mağdur oluyoruz 3 günden beri tansiyomun düşmesinden hastaneye kaldırıyorlar beni dahiliye doktoruna hormon testi yapılmasını iste diyorlar acil doktorunun dediklerini söylüyorum ve beni dinlemiyor

Hiç bir hekim risk almaz.
Doğacak sonuçlardan sorumlu olduğu için risk almazlar. Önemsiz görmüştür .
Yoksa bakar...

OğuzHan112 kanka peki kardiyoloji neden önemli gördü herşeye bakıyo çok afedersin idrarımda kan görülmüş ve bunu kardiyoloji fark ediyor dahiliyeye verdiğim numuden şimdi bana vatan millet borcu demeyin askerliğini yaptınmı yapmadınmı bilmiyorum ama yaptıysanda hiç hastalandı mi hastalanmadınmı onuda bilmiyorum ben sadece sesimizi duyurmak istiyorum bu vatanın evlatları bunları hakketmiyor seçim yaklaşıyor diye şuan herşeyi yapıyor birazda bu zorunlu askerliğe baksınlar içeride neler oluyor neler bitiyo benim gibi nice gençler var depresyon hapı kullanıyor kendini asıp kesenler var intihar edenler var bunların araştırması istemiş üst düzey rütbelerden gelen cevaplar ise madde kullanamadıkları içinmiş ha derdim siyaset felan değil cidden bende bu ülkenin bi ferdiysem bu ZORUNLU ASKERLİĞE geldiysem bizler hakkında neden yazı yazılıyor neden rapor nöbet tutamaz raporu veya istirahat verilmesin deniyor neden bizler hakkımızı aramaya kalktığımızda askerliğimiz uzuyor veya eziyet görüyoruz

Önemli görmüşse bakacak elbet,
Merak etmeyin.
Askerliğimi 18 ay olarak yaptım.

Diğer paylaşımlarıma bakarsanız özellikle askerlere çok yardımcı olmuşumdur,olmayada devam ediyorum.
Belliki siz beni yalnış anladınız,

Sizin üzerinizden bir bağlantı kurmadım,aksi bir şey de söylemedim.

Diyorum ki;Hastaya hekim bakmak zorunda .
Diğer türlü sorumlu olur.

Ufak tefek şeyler için muafiyet verilmez,hekime soraralar bunu. Hasta isen gereğini yapar onu diyorum.

Şikayetlerin neler anlatır mısın bana?

oguzhan112 evet daha yeni fark ettim benim değinmek istediğim nokta şurada neden birlikler hastanelere yazı gönderiyorlar ve gerçekten hasta olanlar dinlenmiyor tahlili var şeyi var yalansa yalanı ortaya çıkar demi benim ve bazı arkadaşlarımın durumu cidden kötü gidiyoruz birşey demiyorlar soru sormamıza derdimizi anlatmamıza bile müsade etmiyorlar doktorlar neredeyse bize siz çürük raporu için geliyorsunuz diyecek derdim çürük felan değil ben 3 günden beri baygınlık geçiriyorum 1 ayda 7 kilo verdim bunların sebebini öğrenmek istiyorum sivil hayatta gerek ruh sağlığı gerek fiziksel sağlığım yerindeydi askere gelince böyle şeyler olmaya başladı bunların sebebini öğrenmeye çalışıyorum ama aldığım cevap sen rapormu istiyorsun

Piskolojik sıkıntılarım başladı kafamın içinde sesler duyuyorum gerçekle rüyayı ayırt edemiyorum hayaller görmeye başladım 3 gudnen beri baygınlık geçiriyorum 1 ayda 7 kilo verdim tansiyon değerim 6/8 çıkıyor

Psikiyatri kardiyoloji veya dahiliye gördümü sizi?
Sivilde esrar veya madde kullanımı varmıydı,soruyorum çünkü bunlar önemli.

Evet psikoloji derdimi dinlemeden uyku hapı verdi geçti dahiliye beni dinlemedi sadece tansiyonunun düşük olduğunu söyleyebildim başka cümle kurmama izin verilmedi kardiyoloji de yarın cihaz bağlayacak

Hiçbiri yok ne esrar nede madde

Cihaz dediğin Holter sanırım.

Ben uzatmayacağım,
Doğru neyse onu söyleyeceğim,

Hekimler risk almaz,önemli gördüğü şeyi araştırmadan bırakmaz, sonra sorumlu olacak olan kendisidir...

Var sayalım ciddi bir hastalığınız var ve buna kimseyi inandıramadınız,
İspatlarsanız hem birlik hem hekim sorumlu ve suçlu duruma düşer.

Aksi olursa bu durumda siz suçlu olursunuz,
Merak etmeyin,hekimler az çok anlayacak kadar okumuştur,iş yoğunluğu nedeni ile bazen yalnış kararlar da verebilir,onlarda insan sonucta.
Hasta olan bir insana veya askere aksi bir tavır takınmazlar.hekim için asker veye sivil fark etmez. Gereği ne ise yapar.

İnşallah hocamda yanlış anlamayın bugün ben gördüğüm tavrı hayatımda unutmam artık etimle kemigimle herşeyden soğuttular eğer ki ileride kalan 3 ayımda neler olacağı bilinmez intiharım olursa da tamamiyle askeriye sorumludur belki benim yalan söylediğimi düşünüyorsunuz belki haklı buluyorsunuz etten büften sebeplere çözüm bulunuyor önemli meselelerede çözüm bulunuyor ama bu zorunlu askerliğe kimse çözüm bulamıyor helal olsun yani ne diyim seçim zamanı da oy oy diye gezerler neyse siyaset konuşmuyoruz burada şunu anladım sadece yeterki en alt tabakada ol ne devletin doktoru nede devletin rütbeli personeli dinliyor ben bunu anladım iliğimle kemiğimle soğudum ben bu devirden Allah hayırlısını nasip etsin ben giderim başkası gelir veya gidemem kim bilir benim gibi niceleri var susan benimde sesimin çıktığı yere uğraşıyorum ben bu durumu şikayet etsem benim askerliğim 1 ay uzayacak

Hayatın güzel tarafları olduğu kadar acı ve kötü taraflarıda olabiliyor,malesef.

Tansiyon düşüklüğü için takip yapılacaktır,önemli bir durum var ise gereği yapılacaktır,
Göz ardı edilemez.

Psikiyatri üzerinden bakarsak,madde kullanımı da yok.
Ses duyma görüntü görme,bunlar daha çok organik veya organik olmayan psikoz'da görülür. Psikiyatri de görmüş sizi,risk alıp göz ardı edeceğini sanmıyorum.

İsterseniz başka hastane veya başka hekime sevk alabiliyorsan oraya gidin.
İyi geceler.

işe girmicekseniz çürük alın gircekseniz almayın

Askerde zulüm yok kurunun yanında yaşda yanar hesabı art niyetli kişiler askerlik yapmamak için her yolu dener. Bu onlarda saplantı haline gelir son ayı yaklaşmış kişilerde dahi bunu gördüm tabi bizim zamanımızda daha zordu degişikdi bence kendini biraz sakin tut sen ne kadar revire gitmek ister zorlarsan üstlerin bir o kadar sana engel olmaya calışır galiba biraz göze batmışsın bunuda farklı anlamış ola bilirler dedigim gibi sakin ol rahatla zaten 6 ay gibi bir zaman ben 18 ay yaptım 1990 lı yıllarda güneydoguda ilk zamanlar zordu ama bazı şeyleri kabullenince düzelir Askerde zulum görüyom kelimesi biraz agır yazmışsın

ulan askerlik harbiden mantığın bittiği yermiş ben bunu anladım abisi....

sağlık bu başka şeye benzemez hasta olan asker veya sivil nasıl dinlemez nasıl ilgilenmez ? akıl alır gibi değil.. benide askere almadılar ama bazen şükrediyorum almadıklarına...

haliloz

benim babam da güneydoğuda 18 ay çok zor şartlarda askerlik yapmış oda sizin gibi anlatıyor bitler pireler elimiz de yüzümüz de gezerdi diyor botlar ayağımızdan günlerce çıkmaz dı diyor. işte asıl askerlik yapan o dönemin insanları şimdi askere giden arkadaşlarıma soruyorum ne dayak ne küfür hiçbirşey yok diyorlar hatta adam hafta sonu çarşıya izne gidip yiyecek içecek aldığı zaman komutan istiyormuş vermiyor lar diye anlatırlardı... :D

İstemeyerek

Merhaba saygı değer büyüklerim beni istemediğim halde rdm ye gönderdiler rdm de beni piskiyetriye sevk etti piskiyatiride ilaç yazdı hepsine kullanmak istemediğimi söylememe rağmen kimse beni dinlemedi bazılarıda bana artık ise giremeyeceğimi söyledi piskiyatrinin heryerde karşıma çıkacağını söylediler bana yardımcı olacak birisi varmı askerliğimin bitmesine 1 buçuk ay kaldı askerden çıktıkdan sonra devlet dairesinde çalışabilecekmiyim bölük komutanıma söyledim ben gitmek istemiyordum dedim ben sana emir veriyorum gitmezsen askerliğini uzatırim senin dedi bana

Piskiyatri

Merhaba hayırlı akşamlar askerdeyim bölük komutanım istememe rağmen beni rdm ye yolladı gitmezsen emrime karşı geldiğin için senin askerliğini uzatırım diye söyledi rdm ye de durumu anlattım beni dinlemedi ve piskoloğa sevk etti piskiyatiride bana ilaç verdi kullanmadım bile ama bu sisteme düşmüş durumda bazı kişilerde bana bi işe giremeyeceğimi söylediler ve sağlık raporumda görünürmüş bana yardımcı olabilirmisiniz kaç günden beri bunu düşünüyorum hiç yaşayan oldumu girmeyi çok istediğim bi iş yeri var ve heyet raporu aldırıyolarmış kafam allak bullak oldu

haliloz

Arkadaşim insan haklari olarak bakmak gerek olaya zorunlu askerlik saçma profesyonel ordu çogu avrupa ülkelerinde

Zaman gelecek 6 ayida kaldiracaklar

Ben askerlik yapmadım ama bana ilaç verselerdi içerdim ilacı iç rahat rahat uyu zaten sakinleşeceğin kesin ne diyecen ben dört yıldır psikiyatriye yan etki var diyorum dahada ilaç yazıyor veya dozunu artırıyor özele gidecem iyi bir hastaneye ilacını al bence uymasa söyle doktoruna

Sakin olup sabredip bitireceksin inş.
Elbette size katıldığım çok şey var,Söz konusu vatan olunca yapacak bir şey yok,vatan için nice evlere ateş düştü,bize de düştü malesef, hemde iki kez iki canımızı hayatının baharında vatana feda ettik😥

Bir ata sözü yada halk deyimi sanıyorum.biraz argo olacak. Kadı ile ilgili bir söz var. Bulursun internette,buraya yazsam ayıp olur .aynen o tabir şu anki durum.

Biliyoruz her şeyi biliyoruz, 18 ay askerlik yaptım,
Gittiğim gün burnunu kırdılar 3 ünite kanım aktı. Vatana helal olsun,onu yapan üst rütbeli olan kişiye haram olsun. Sinirlerim bozuldu.bizler sizler veya diğer vatan evlatları vatan için gidip hayatının en iyi yıllarını orada bırakıyor,veya hayatını feda ediyor,ne için,vatan için. Ama malesefki çok trajedik durumlara maruz kalıyorlar. Kadı hikayesini tekrarlıyorum. Aynen böyle malesef.
Zorlu11

Özelden sorduğunuz soruya ilaveten,askerde kullandığın psikiyatri ilacları iş hayatınızda herangi bir sorun teşkil etmez,rahat olun...

OğuzHan112 abi askeriye kendi ilaç yazmadı bana devlet hastanesindeki bi piskoloğa yolladılar oradan ilaç yazıldı bu sıkıntı yaratır mı fabrikanın birine girecem.ve o fabrikada heyet raporu istiyormuş

Heyet raporun da piskiyatri ilaç kullandığımı görüp vermeme durumu varmış 1-2 günden beri kafam allak.bullak oldu.abi kuracağım güzel bi hayat vardı onuda elimden aldılar sesimizi duyan eden yokmu bunları okuyanlar lütfen yardım edin vatan borcu dedik geldik askere başımıza gelmeyen şey kalmadı

Niye paronaya türetiyorsun,

Olmaz dedim ,hiç bir sorun teşkil etmez dedim.
İlaç yazdı da heralde bunları yazma dı.

Flufenazin, haloperidol, risperidon, perfenazin, aripiprazol, klozapin.
Bunları yazsa bile sorun olmaz,
Basit serotonin geri alım ilaçları yazmıştır ve hiç bir önemi yok.

Askeriyenin belli başlı kuralları var,bu olmaz sa olmaz.disiplin olmak zorunda,olmazsa onca askeri idare edemezsin.sadece işi abartan elindeki yetkileri abartılı bir şekilde kullanan rütbeli'ler var, bu her yerde, her kurumda var.
bu biraz da insanın karakteri ile alakalı.

Sorun olmaz rahat ol,önce sağlık.

Zorlu11

OğuzHan112 abi çok teşekkür ederim saolasın bionic sana gelecek olursak yok vatan borcu yok şu borcu diyon ya benim yaptığım sadece üst rütbelilerin egosunu tatmin etmekten başka birşey değil bu vatan için canımı vereceksem seve seve veririm ama.bu yaptığımız askerlik değil bahçe temizliyoz köpeğe çağırırlar gibi çağırıyorlar en ufak birşey de askerliğinizi uzatırız diye tehdit ediyolar

Zorlu11

Katiliyorum sana kanka egolarini tatminden başka bişey yok istege bagli olmasi lazim isteyen gider istemeyen gitmemesi lazim sen gidiyorsun diye benim gitmemmi gerek 100 çeşit insan var eşcinseli var sagcisi var solcusu var satanisti var 😁insan haklarina aykiri milliyetciler gidebilir😎😎😎

Parasi olan zaten gitmiyor bedelli yapiyor

(Gölge) kanka benim gibi zor durumda olanlar çok fazla benim annem şuan tek yaşıyor 5 aydan beri ne yiyor ne içiyor bilmiyorum ben anneme bakmak zorundaydım muhtaç aile yardımına başvurdum sigortalı işte çalışdım diye vermediler ya annem tek başına yaşıyor eve para kazanan bendim şimdi olmuyor ne yapıyor ne yiyip içiyor kafayı yiyecek gibi oluyorum sesimi kimseye duyuramadım bölük komutanına söyledim beni dinlemedi bile elinde telefonla yoluna devam etti kimi kimsemiz yok bu askerlik felan değil bu bildiğiniz eziyet sesimi duyurmak için buralara yazıyorum ama fayda etmiyor herşeyden tepki çekiliyor çantaya kadar tepki çekiliyor ama bu ZORUNLU ASKERLİĞE tepki çekilmiyor benim gibi evin geçimini sağlamakda zorunlu olan binlercesi var yarısından çoğu zorunlu askerliğe gelmiş geçim sağlayamıyor lütfen bu çırpınışlarım boşa olmasın kimse anasından babasından ayrılmasın

Üst Alt