Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerdeyken 2 defa intihar ettim! F43.2 tanısıyla muaf olabilir miyim?

enesmeert

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi günler.
Şırnak'ta askerim psikolojim burda baya bozuldu 6 ay oldu.izine gittim intihar ettim Haydarpaşa gatada 4 gün yattim kapalı ruh ve sınır hastalıklarında yaşayan iyi bilir orayı.
izin dönüşü Üsteğmenim baya baskı kurdu vatan haını,serefsız vs. Tokat yedim küfür yedim intihar ettim 5 gün hastanede yattim ve orda sol böbreğimin 2 cm büyüdüğü söylendi.
30 gün f43.2 den hava değişimi aldım.şimdi tugaydakı yerim değişti bölük komutanim beni yollayacagını söyledi rdmcı de öyle. bölük komutanim annemle defalarca görüştü ve o üsteğmen yüzünden babam bana sırtını çevirdi inanmadı bana kaçmak istediğimi düşündü 2 aydır görüşmuyorum (anne baba ayrı).
15 güne sevk olucam ılac tedavisi başladı bugün biri bana yol gostersın Allah rızası için kafayı yıcem burda arkadaşım yok herkesle kavga edip duruyorum en ufak şeyleri bile büyütüyorum lütfen yardımcı olun bu 15 gün sonraki sevkte askerlik biter mı ?

enesmeert;
bende askerde çürüğe ayrıldım..
psikolojik sorunlar yüzünden.
önce hastanede yatırdılar.
sonra hava değişimine yolladılar.
en son bölük komutanımdan kıta anket formu isteyip çürüğe çıkardılar.

ailenle olan sorunları düşünme,dönünce oturur konuşur durumu anlatırsın.herşey düzelir..önemli olan senin sağlığın..

Ya usta o konular bir şekilde halledilir fakat askerlik sıkıntı.Yaşadıklarımı unutamıyorum sanki tekrardan yasayacakmısım gıbı. Boluk komutanim durumu biliyor kita anket formuma elverişsiz yazacak rdmcı de oyle. Benden tugay komutanının yanı tuğgeneralin bile haberi var sıkıntılı bir asker olarak tanınıyorum intihar olayı yüzünden maalesef.onunda kesin emri var ne ıstesem oluyor Allah razı olsun ama gitmekten başka istediğim hiç bir şey yok kafamda bitti yanı kamuflaj bile gıymıyorum tıksınıyorum yanı vatan haini değilim askerlikten kacmadım erken gelmek için tecil bile ettırmedım ama nefret ettirdiler..

@enesmeert

askerlik farklı bir boyut.herkesin psikolojisi askerliğe uygun olmuyor..zaten bu nedenle uygun olmayanları çürüğe ayırıyorlar.
sen çürük hastalıklı olduğun için değil,askerliğe uygun psikolojik bir altyapın olmadığı için çürüğe ayırıyorlar.

herkes askerlik yapabilseydi kimseyi çürüğe ayırmazlardı değilmi?

vatan haini diyenlerin hepsine kulaklarını tıka.duymamazlıktan gel...... dan aşağı kasım paşa.
vatan haini aramak gerekiyorsa , asıl vatan haini insanları askerlikten soğutanlardır..

sen kendine ve iyi olmaya bak.
al teskereni hayata dön..

boşver bu hayat senin..kimsenin hayatına abuk subuk müdehalelerde bulunmasına izin verme

Kurtulmak için cabalıyorum inşallah istediğim gıbı olur tekrar hava değişimi vermesınler de bitse direk zaten kita anket formunda elverişsiz yazacak bakalım zaman neyi gösterecek..

onlar namuslu olsaydı askerlik zorunlu olmazdı askerde pisikolojin bozuldu bunun hesabını kim verecek yarım adam oldun

hocam benımde oyle oldu aılem bıle ınanmadı boswer takma kafana kımseye muhtac degılsın sen babanda olsa ıster ınansın ıster ınanmasın ben 1 yıl odu alalı ama hala ruyalarımda askerlık yapıyorum ruyamda dahı aynı olayları yasıyorum hala atamadım o pıs psıkolojıyı ustumden bılınc altına yerlesıo cunku banada dedıler oyle yok vatan haını fılan mılan ama ben askere okulumu bırakıp gıttım cok ısteklıydım ama kendılerı bu vatan ıcın napmıs bır sor savasta elverıslı dıyor kagıtta savas cıksa benı almasalar bıle gıder kendim savasırım dusmanla o derece boswer takma kımseyı

Selamün aleyküm ben askerden psikolojik sorunumdan dolayı intihara teşebbüs ettim. Heyete sevk ettiler ve 2 ay hava değişimi aldım. Şimdi evdeyim 20 gün kaldı birliğe dönmeme sizce çürük verirler mi teşhiste uyum bozukluğu yazıyor. Lütfen yardım olun

2 ay hava değişimi almıştım psikolojik sorunlardan dolayı bide intihar girişiminde bulunmuştum. Bugün askerlik şubesine gittim hava değişimim bitti diye beni hastaneye sevk ettiler ve bana bir zarf verdiler açma sakın bunu dediler hastane açacak miş galiba ben anlamdım ne olucak şimdi yarın hastaneye gidecem sonuç ne olur çürük alır miyim iyice psikolojim bozuldu. Lütfen yardımcı olun bilgilendirin beni

Cumali Güngör

Özelden değil de buradan cevaplayalım,

Kapalı zarfta sizinle ilgili bilgiler var,idam fermanı yok,sakin olun.

Stres yapacak bir durum yok.
%90 Muaf verecekler,tekrar hava değişimi çok düşük bir olasılık, suisid girişimin varsa risk alınmaz, muaf olacaksınız,

Giderken ailenle gidersen daha mantıklı olur...

Abi çok strese giriyorum. Ve bu 2 aylık hava değişimi beni daha çok bunalttı iyice psikolojim bozuldu. Tekrar oraya gitmek istemiyorum. Orda komutanım doldurdu kıta anket formunu ve oraya yazdı herşeyi intihar girişimi de yazdı uyum bozuklu falan yazdı. Yarın hastaneye gidicem bu zarfı oraya vericem öyle söyledi şube sence yarın belli olurmu bu durum ne olacağı askerde de intihar girişimin den sonra askerde ki psikoloğa çıktım psikoloğ bu durumu yazacağım demişti. Abi sence yarın sonuç ne olur. Valla uyuyamıyorum artık stresten

Yarın gittiğimde abim götürecek zaten beni abi şuanda zaten ilaç falan kullanıyorum psikolojik sinir falan iyi değilim abi

Yarın önce sizi psikiyatri görecek,
Muhtemel heyete sevk edecek, heyete sevk ederse muafsınız demektir,. Ön görüşmede belli olur,

Size tedavi başlanmadı mı? Tedavini düzenli al, şikayetlerini gittiğinde söyle,tedavi yetersiz gibi,

Sonucu paylaşırsın...
Cumali Güngör

Tamam abi inşallah dediğin gibi olur. Bide benimle beraber bir arkadaş vardı onada 2 ay hava değişimi verdiler bugün oda gitmiş şubeye ona zarf vermemişler. Onun durumu benim ki gibi değildi çünkü benimle çok ilgilendiler askerde abi zaten askerden önce psikiyatri ye gitmiştim askere gidince daha da bozuldu. Kötü oldum orda 11 gün askerde kaldım zaten acemi sonra heyete çıktım ve gönderdiler.

Abi sence muaf olurmuyum?

Sonucu paylaşacam abi seninle yarın İnşşalh

İnşallah abi 🙏🏻

Abi tekrar hava değişimi verirlerse hepten kafayi yerim ben

Abi çok saol birazda olsa beni rahatlattın ama yinede içimde sıkıntı var. Yarın ne olacak sonuç diye inşallah dediğin gibi olur abi çok saol abi

o komutanlar vatan haini arıyorsa bedelli yapanlara baksınlar önce.....

Abi ben hastaneye gittim ve beni birliğime sevk ettiler.

Burda karar veremiyorlarmış askeri hastane karar verecekmiş ben birşey anlamadım Neden beni burda sevk ettiler

Smk kodu koyulduğu için şube hasateneye göndermek zorunda,

İşi uzatmışlar,sabırlı olacaksın,

Birliğinden amir görüşü ile birlikte hastaneye gideceksin, bazen işler böyle uzar,sabır.

Şimdi askerde beni çıkarırlar mi doktora yada kontrole falan abi burda sağlık kurumuna girdim ama heyete girmedim sadece pskyatri doktoru ilaç yazdı abi tekrar hava değişimi istemiyorum psikolojim tam bozulur öyle abi sence durum ne olur teslim olduktan sonra 12sinde teslim olacam abi

Teslim olduğunda komutanlarına söyle hasta olduğunu, onlar seni tekrar sevk ederler.

Hava değişimi yada muaf orada karar verilir,
Hastaysan zorla askerlik yapacaksın diye bir kaide yok.bazen işler uzar, sabırlı olmak lazım...

Üst Alt