Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerdeyken kilo alt sınırının altına düştüm. Durumum ne olur?

-Tekin-

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Şuan askerliğimi yedek subay olarak yapıyorum ve 2 ayımı doldururken kıta'ya çıkmadan psikiyatriden hava değişimi aldım ve eve geldiğimde 10 kiloya yakın kilo kaybım olduğunu farkettim. Normalde zaten "Kilo Alt sınırı" ile askere gitmiştim ancak şuan o sınırın neredeyse 5 kilo altındayım. Misal alttaki tablo'da 1.80 boy ile alt sınır 53 iken ben 48 kiloyum. Sürekli halsizlik, hantallık ve ayakta çok duramamak gibi sorunlarım da var.

Hava değişimi bitince düşük kilo'dan muaf olabilir miyim? Ne yapmam gerekiyor?

askerlik-boy-kilo-muafiyet.png

-Tekin-

Hastaneye sevk aldığında muhtemelen 1 ay istirahat vereceklerdir. Eve çıkıp kendini toparlar, birliğine dönersin. Eğer bir gelişme olmazsa 1 ay daha verirler. Zaten askerliğin de sonu yaklaşır heralde o arada... Çok zor değilse sık dişini ve bu süreçle bitir derim.

@OturanBoğa

Yedek subaylıkta askerlik 12 ay hocam ve şuan psikolojim de ilaç kullanmama rağmen iyi değil + iştah da olmayınca yavaş yavaş eriyip bitiyorum. Aslında herşey en başında iyiydi. Gönüllü geldik vs. ama psikoloji elvermedi ve birnevi herşeyi yadırgamaya başladım. Şimdi bu psikoloji ve beden sağlığı ile askerliğime devam edebileceğimi düşünmüyorum.

Üst Alt