Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerdeyken muafiyet işlemleri için nereye başvurulur?

Tolgranade

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle selamün aleyküm şuan askerdeyim, Konuyla biraz alakasız olacak ama omuz çıkığım ve çapraz bağımda yırtık sorunum var, geldiğim birlikte ki komutanlar da hep sorunlu olduğu için epey sıkıntı çekiyorum bu da psikolojik açıdan beni etkiliyor, ayrıca Hatay'da depreme yakalanan askerlerden biriyim hala deprem korkusu ve yatak sallanınca deprem oluyor hissiyatı oluşuyor bu durumlar' ın toplamı beni askerlikten muaf etmeye yeter mi?

Tolgranade dediklerinden muaf alabileceğini hiç sanmıyorum ama omuz ve çapraz bağ sorunun için hastahaneye sevk al bir şansını dene.

hebatüel çıkıklar muaf sebebidir diyor ama bir sormak istedim merakımdan.

Tolgranade Kanka kolun bacağın olmasa yine askerlik yaptırmaya calısıyolar kışlada yaprak süpürecek ot yolacak tuvalet temizleyecek insan lazım nefes alsın yeter kafasındalar

Tolgranade

Ben şu an depremden dolayı olan travma, eşimin ve benim mağdur olmasından dolayı hava değişimi aldım. Halen arkadaşlarımın, komşularımın ölümünü kaldıramıyorum. Daha bugün Hatay da idim ve şehir bildiğiniz yok. Yaşamayan bilemez. TV lerde gördüğünüz yüzde 1 bile değil. Zaman geçiyor ama şehrin her yeri moloz halen.

Doktor paxera yazdı ama çok yan etkisi oldu. Bende aşırı artan çarpıntılarım için kardiyolojiye gittim. Doktor dideral yazdı. O ilaç olmasa uyurken bile çarpıntılarım oluyor ve tamamen depremden sonra olan şeyler bunlar. Anksiyete kaynaklı. Buna eşlik eden nefes darlığım, baş dönmelerim, kendimi ifade etmede eskiye oranla zorlanmam.. Allah kimseye ve ailesine depremi yaşatmasın ne diyim

Arkadaşlar öncelikle selamün aleyküm, 3 farklı ortopedik rahatsızlığım var. sol çapraz bağ da yırtık, sağ omuzda kronik çıkık ve bel de bel fıtığım var. TSK sağlık yönetmeliğinde şöyle bir madde var: Hastalık ve arızaların birleşmesi

MADDE 18- (1) Yükümlü, erbaş ve erlerde tespit edilen ikiden fazla hastalık veya arıza sekelleri ayrı ayrı olarak Hastalık ve Arızalar Listesinin (A) dilimleri kapsamında “Askerliğe Elverişlidir” kararı gerektirdiği halde, bu hastalık ve arızaların birarada bulunması kişinin askerlik görevi yapmasına engel olacak nitelikte ise bu kişi hakkında sağlık kurullarınca “Askerliğe Elverişli Değildir” kararı verilir.

Bu maddeye göre muaf olabilir miyim? Ağrılar sebebiyle duramıyorum maalesef doktorlar da, 3 hastalığım içinde operasyon önerdiler, fakat hepsi farklı zamanlarda olacak şekilde, her ameliyattan en az 45 gün rapor vereceklerini söylediler sizce durum ne olur? muafiyet işlemleri için nereye başvuracağım kime gideceğim?

Tolgranade birliğinde sorumlu komutan kimse ona rahatsız olduğunu söyle onlarda seni gerekli yere gönderir orda sıkıntılarını anlatırsın .
Umarım anlayışlı komutan ve doktorlara denk gelirsin hastalığı yorumlama işi doktor ve komutana göre değişiyor çünkü Allah yardımcın olsun.

kara duman

Çok teşekkür ederim sağolun, hayırlısı ile bakalım ne olacak bende çok merak ediyorum.

OğuzHan112 abi selamün aleyküm, bir kaç seferdir foruma yazıyorum ama bir türlü doğru düzgün cevap bulamadım. Psikolojik olarak hiç iyi değilim, geceleri titreyerek uyanma, iştahsızlık(askere gelmeden önce 78 kiloydum şuan 72), ağlama, ani sinirlenme, bazı zamanlar(özellikle içime kapanık olduğum anlar) birine zarar verme isteği veya kendimi öldürme isteği, yoğun sigara kullanımı (günde 3 pakete kadar çıktı, daha önce kullanmıyordum) madde ve alkol kullanma isteğinde artış (ikisini de kullanmıyorum alkolü 2 sene önce bıraktım), askeriye içerisindeyken burası benim adeta göğsümü sıkıyormuş hissiyatına kapılıyorum, depreme Hatay'da yakalanan askerlerden bitanesiyim, her gece deprem olacak hissiyatı en ufak yatak sallanmasın da diğer uyanmalarım dışında uyanıyorum, bunlar dışında da fiziksel rahatsızlıklarım olan omuz çıkığı ve çapraz bağ da yırtık problemiyle uğraşıyorum, doktor bu ikisi için operasyon önerdi, artık son zamanlarda dayanamayıp izin hakkımı kullanıp evime gittim, evim de de bu sitemlerimin bazıları özellikle geceleri uyanma ve ani ruhsal değişimlerim( nişanlıyım bugüne kadar bir kez bağırmadım kırmadım ama bu gittiğim de bu ruhsal değişimlerim yüzünden biraz kırdım üzdüm ailem de buna dahil) içime kapanma ve boşluktaymışım hissiyatı, ağlamalarım vs devam etti, nasıl bir yol izleyeceğim hakkında en ufak bir fikrim yok abi bana bir yol önerebilir misin? Birliğime bugün geri döndüm..

Tolgranade
Anksiyete bozukluk gelişmiş tedavi almanız gerekiyor,

Muafiyet için soruyorsanız bunun bir prosedürü var. Birlik amirine çıkıp durumu anlatmalısınız, kıta işlevsellik formu ile hastaneye sevk edecektir. Kanaatimce ilk hava değişimi alırsınız.

OğuzHan112 forumda okuduğum kadarıyla genelde 2 hava değişimi alıp daha sonra muaf olan arkadaşlar olmuş, muafiyet işlemlerimi nasıl başlatabilirim bunlar hakkında komutanlarla konuşamıyorum maalesef çünkü; halden anlamıyorlar ve burası sürgün yeri olduğu için sıkıntılı hep. RDM ye çıkıp psikiyatriye gitsem, Kıta işlevsellik formu kesin gerekiyor mu?

Bir şekilde hastaneye sevk alman lazım.bsşka türlü olmaz.
2 kez hava değişimi 3.de muaf,genelde böyle olur, zaruri durumlar hariç.

Kıta işlevsellik evet isterler.
Tolgranade

Ne yap ne et hava değişimi al. 3ncüsünde muafiyet alırsın. Bunun dışında çok zor

OğuzHan112 benim çapraz bağım da yırtık ve omuz çıkığım da var ya bunları da heyette göz önünde bulundururlar mı peki? Bir de zaruri durumlardan kastınız nedir?
dreamfail hava değişimini doktor kendi verir mi yoksa ben özellikle isteyeyim mi uygun bir dille?

Tolgranade zaten askerlik yapmak istemiyorsun, komutanlarda ters davranıyor. İşi yokuşa sürersin. Doktora söyle. Komutanın herşeyi bilmesi gerekmiyor.

Tolgranade
Diğer şikayetlerini de hekime söyle,
Zaruri durum,yani aciliyeti olan durumlar.

Genel olarak 2 kez hava değişimi sonrası muafiyet,

Ama illaki de 2 kez hava değişimi alacaksın diye bir şey yok,aciliyeti varsa ilk seferde hekim kanaatine bağlı direkt muafiyet verilebilir...

dreamfail askerlik yapmak istiyordum aslında ama burada bu denli kötü olacağım aklımın ucundan geçmemişti, yarın bir şekilde RDM ye çıkıp hastaneye sevkimi isteyeceğim umarım verirler.
OğuzHan112 doktora diğer şikayetlerimi de anlatacağım fakat bir şey sormak istiyorum, RDM ye çıkıp psikiyatriye sevkimi istesem RDM servisi kıta işlevsellik formu kısmında bana yardımcı olur mu ve RDM servisinde ki asteğmen iyi bir adama benziyordu durumu ona anlatsam faydası dokunur mu sizce, muaf almam da ve diğer konularda? Tek sıkıntım bölük komutanları oluyor formu onlar dolduracak ama aleyhime birşeyler yazarlarsa bu beni doktor önünde sıkıntıya sokar mı?

Üst Alt