Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerdeyken yaralandım. Nasıl vazife malülü olabilirim?

berdo30

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm ben ihsan şubat 2017 de Bayburta askerlik yaparken yaralandım .temmuz 2017 sgk ya başvuru yaptım .Kasım 2017 de tedavim biiti.Şimdiye kadar bi belge istemediler ne yapmalıyım e devlette de kurumlar arasında yazışmalar gözüküyor .

@berdo30
Ihsan kardeşim,sen askerdeyken yaralandin,ama neden yaralandın.
Sgk'ya gittin ama,sgk'ya ne amaçla gittin.

Tedavin yapıldı ama,tedavin ne idi.
bunları sen biliyorsun ve senin cevabını bildiğin şeylerin sonucunu bize soruyorsun.

Hele konuyu bi aç bakalım,da bizde ona göre sana yardımcı olmaya çalışalım.

Mehmet005

Bayburtta kısa dönem askerliğimi yaparken mutfakta çalıyordum .komutanlar bizi yemekhaneye çağırdılar duvar kırdırtmak için bizde arkadaşlarla balyozla duvar kırıyorduk sıra bana gelince duvar bir anda çöktü üzerime kaçarken düştüm ve sol elimin bileklerine sert bi cisim damarlarımı kesti

ağır bi şekilde hemen hastaneye bi ameliyat geçirdim .35 gün bayburt devlet hastanesinde kaldım sonrada fizik tedavi için Ankaraya gönderildim tedavim devam ederken askerliğim bitti birlik normal teskere göstermiş benimde tedavim kasımda bitti ve rehabilitasyon merkezi kati raporu için taburcu etti beni devlet hastanesinden askerliğe elverişli değildir raporu verdiler bana şimdi benim haklarım nelerdir teşekkür ederim .

berdo30

Kalıcı bir hasar olmuşsa mutlaka maaş bağlanacaktır. Yanı sıra tazminat hakkınız da olur.

Bilen arkadaşlarımız prosedür hakkında yazarsa yararlı olur...

@berdo30
İhsan kardeşim yaralanma veya sakatlanma durumunu tam olarak bilemediğimden yapman gerekenleri sana yazıyorum.

1-Askerlik görevini yaparken yaralandığinı veya sakatlandıgını belirten,sana nakdi tazminat ve maaş bağlanmasını taleb eden bir dilekçe

2-Hastanede tedavi gördüğunü belirten askerliğe elverişsizdir belgesi,

3-Şuan Sgk'lı olmadıgını belirten sgk yazısi
ile askerlik şubene başvuruyorsun ve taminat maaş talebinde bulunuyorsun.

Onlar seni hastaneye tekrar sevk edip,son durum bildirir raporunu çikartıyorlar ve dosyana ekleyip,üst makama gönderiyorlar.
Üst makamda,birliginden olay tutanağını istiyor ve durumun kurul tarafından değerlendiriliyor,burda en önemli konu birliğindeki komutanlarının hazırlayacağı rapor.

Şayet birliğindeki komutanların,ihsan duran duvara kafa attı duvarda üstüne çöktü koluda altında kaldı,suçlu ihsandı demezlerse.
Durumunda gerçekten kötü ise tazminat ve maaş alırsın.
Tekrar geçmiş olsun abim.

Üst Alt