Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askere alınmadım ama engelli de sayılmıyorum!?

EngelsizFikir

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Cüce olduğum için askere bile alınmadığım halde engelli raporu alamıyorum peki sizce asker raporu nerelerde etkili olur?

Sadece askeriyede geçerlidir o rapor.engelli raporun kaç çıkıyor

Öncelikle Cüce kelimesi bana doğru gelmiyor yalnış anlamayın lütfen, boyum kısa daha mantıklı. sadece bunu belirtmek istedim.

EngelsizFikir

%40 olmadıkça özürlü kabul edilmezsiniz. Askeriyedeki rapor farklı amaçladır..

shoalin

Bu durum beni rahatsız etmiyor kendimle barışık biriyim zaten :) tıp tanımı cücelik olduğu için söylemek istedim. birine boyum kısa derseniz sizi herhalde 1.70 ten biraz aşağı sanar. Ama cücelik standartları belli zaten :)

Ebru Gündeş'den araftayım şarkısı bunu üstüne iyi gelebilir. :D

Ben de otomobil almaya kalktım %50 sakatlığım yeterli olmadı. ÖTV indirimli otomobil alamayacak kadar sağlıklı, engelli statüsünde memur olacak kadar sakatım. :D

Ben kimim? aslında sevgi neydi? sevgi emekti? :D

Malesef Türkiye şartlarında bu tür durumlarla karşılaşılıyor,

Engelli Ehliyeti almak içi gidiyorsun engelli değilsin diyorlar
B sınıfı almak için gidiyorsun sen engelli statusundesin B sınıfı alamassın H sınıfına başvur dıyor,
vs vs daha yazamıyacagım bir cok şeyşer.

enson işci bulma kurumu için almak istediğim 20 yıldır %47 raporum neden se birden bire %20 ye indir :D
Ortapedik engelliyim sol bacagımda 20cm kısalık + %60 kas kaybı yürüme bozukluğu ayakta duramama vs vs rahatsızlıklarım var ben bile şüpeye düştüm''ülen ben engelli değilmiyim aceba diye :D''

Sivil hayatta herkes görünce diyorlar maaşın vardır kesin. Yok hayır dediğimde çok şaşırıyorlar ve doktorlara sövmeye başlıyorlar :) Trajikomik birşey bu ülkede yaşamak. Doktor diyor engelli değilsin ama işveren diyor sen ne yapabilirsin benim için engellisin. Doktora diyorsun iş için rapor istiyorum doktor yine aynı raporu veriyor. Aynı vizontele filmindeki baba akü gitti tepkisine benziyor :)

Evet başvurucam bu sefer babamla beraber gideceğim çünkü babamlar istanbulda iken onunla gidemedim ama burda onunla beraber gidip itiraz edersem daha etkili olabilir.

Babanın ne gibi etkisi olabilir ?

Başhekimi tanıyorum faydası olmuyo gerçi ben istemedim de

Üst Alt