Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askere Elverişli Değildir (Çürük) raporu hikayem (Aort ve Mitral Kapak Yetmezliği)

spc51

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Cümleten hayırlı geceler arkadaşlar.2 gün sonunda askere elverişli değildir halk arasında ise çürük ile tabir edilen raporu aldım.Ve işin garip tarafı,çürük almak için bir talepte de bulunmadım :) Kendi memleketimde okuduğum için ve hiç yorulmadığım için rahatsızlık hissetmemişim.Neyse,olayı anlatayım ben eminim birçok arkadaş araştırıyordur.Bende çok araştırdım ama,bulamamıştım.

Önce tecilimi bozdurmak üzere şubeme gittim.Rahatsızlığın var mı dediler,bende 2010 yıllarında biküsbir aort kapak rahatsızlığım var dedim.Sağlık ocağına sevk edildim.Oradaki doktorum zaten rahatsızlığımı biliyordu,gata'ya sevk edelim eğitimlerde sorun yaşabilirsin dedi.Harbiden son 1 sene içinde 100-200 metre dışında koştuğumu hatırlamıyorum.

Neyse,gata'ya sevk ediyorum dedi doktor.Zarfımın üstüne etimesgut askeri hastahanesi yazmışlar dikket etmedim hiç.

>>>Beni ilk sevk ettikleri Gata değil,etimesgut askeri hastanesiymiş.Bi Allah'ın kulu da demedi ki girişte filan zarfın üstünde etimesgut a.h yazıyor diye.Bende yabancısıyım etimesguttaki hastahaneden haberim yok.

Neyse,iki aktarma yaparak etimesgut askeri hastahanesine gittim.

!!!Sevkli giden arkadaşlar,ankara gata "etlik"de.Etimesgut askeri hastahanesi Etimesgut'ta.Karıştırmayın!!!

Etimesgut'da görevli kardialog yokmuş,gataya geri sevk ettiler :D

Yine bir dolmuş macerası tabi bu arada kaç kişiye aders sordum bilmiyorum sosyallik seviyem tavan yaptı kadın erkek genç yaşlı herkese adres sordum :D

>>>Geldik Gata'ya.Önce kardialog için sıra aldım.Heyet odası yazıyordu kapıda.Doktor yüzüme bile bakmadı,kağıdı okudu eko çekin gel dedi.Muayene olmadan ekg çekindik tabi

>>>Eko'yu şans eseri mi desek Allah'ın lutfu mu desek aynı gün içinde çekinebildim.

>>>Ben sadece biküsbit aort için gitmiştim ama;aort kapak yetmezliği var denildi.Bir de mitral kapak yetmezliği tespit edildi ve minimal triküsbit kapak yetmezliği onlardan hiç haberim yoktu daha 1 sene önce kendi kardialogumda muayene olmuştum.

>>>Eko ile tekrar doktoruma gittim.O da bana heyete çıkacaksın dedi.Kağıtta askeri sağlık yönetmeliğinden bir madde ile birlikte askerliğe elverişli değildir yazıyordu.

>>>Akşama doğru elimdeli raporları,hem arkadaki binada bulunan sağlık kuruluna teslim ettim.Elime bir kağıt verildi ve tekrar kardialoga gidip doldurtman gerekli denildi.Ama akşam olmuşve ve öğleden saat 15.00 sularında gelen paşamız malesef yoktu ve ertesi güne kaldık.O gece halamlara gittim batıkente.

>>>Ertesi gün başka bir doktor vardı,raporlarıma baktı bir şeyler söyledi yanındaki yazıcıya D10 mu ne öyle bir şey verelim dedi.

>>>Oradan tekrar sağlık kuruluna yani heyete çıkmak için belge götürmeye gittim.Belgeleri verdim,öğleden sonra 13.30'da burada ol dediler.Sonuçlar ise 16.00'dan sonra çıkmakta.

>>>13.30 da bekleye bekleye bi hal oldum ve 15.00'a doğru girdim.İçerideki doktor bi kimliğe baktı,bi bana baktı mitral kapak yetmezliği(1 -2) derece askerlik yapmayacaksın bas parmaklarını dedi.Öndeki mürekkep emdirilmiş süngere iki baş parmağımı basım,daha sonra kağıda bastım.Şimdi dışarda bekle dedi.

>>>Saat 16.00'dan sonra aldım raporumu.Tekrar heyet odasına yani beni gönderdikleri yerdeki memuru bulmaya gittim bilet paramın iadesi için çıktı almaya ama yerinde yok.Neyse bulduk bi şekil,oradan da son belgeleri aldım ve askerlik serüvenim hiç başlamadan bitmiş oldu.

>>>2 Gün boyunca sabah girip akşam çıktım ama hafta bekleyen insanlar var orada.Ben son birkaç senedir hiç koşturup yorulmadığım için rahatsızlık hissetmemişim.Ankarada öyle yorulunca kalbim yerinden çıkacakmış gibi attı,boyunumdaki damarlar genişelyip şişti nefesim daraldı biraz da.Herkes ooohhh yırttın diyor ama,o kapak yetmezliklerinin kalp yetmezliğine ilerleme ihtimalini bilmiyorlar.Şöyle dik bir rapma çıkınca nasıl yorulduğumu,ilaç almazsam kalbimin nasıl fırlayacak gibi çarptığını bilmiyorlar...Ve ağzımdan çürük istiyorum diye bir şey de çıkmadı ne şubelerde ne hastahanelerde tamamen akışına bıraktım.

Neyse,son birkaç uyarı ile koyunu tamamlaya'yım!

>Yanınızda kesici delici alet silah filan getirmeyin.Xray'dan geçeceksiniz
>İşiniz bir günde hallolmayacaktır büyük ihtimalle,ona göre yatacak yer ayarlayın ve para alın.
>Yanınızda fazladan resim,kimlik fotokobisi olsun ne olur ne olmaz bi imza eksik olsa geri gönderiyorlar...
>GATA HASTAHANESİ etlik'de,ETİMESGUT ASKERİ HASTAHANESİ etimesgut'da.YANLIŞ YAPMAYIN!
>Sinirleriniz zıplayacak,sürekli aksilikler yaşacaksınız ama sıkın dişinizi.Köprüyü geçene kadar kesinlikle kimse ile münakaşa girmeyin.Çekeceğiniz rezillik artar.
>Kendi raporlarınızı getirseniz bile askeriye'de geçmiyor,tetkitleri kendileri yapıyorlar.
>Ankara'da sanırım dürüm yapmayı bilen lokanta yok,o gün iyi bir lokanta aramayı bırakın ve karnınızı doyurmaya bakın!
>Büyük otobüslerde para da geçiyormuş,ben sadece kart sanıyordum :)
>Gata'dan etimesgut'a gitmeniz gerekirse,önce ulus'a gitmeniz gerek.
>Etimesgut'tan gataya dönmek için,o duraktan bozma girintide bekliyorsunuz.Kızılay'a binip meşrutiyet caddesinde iniyorsunuz(şöfore gelince hatırlat diyin.)Meşrutiyet caddesinde inip 263 no'lu etlik otobüsüne biniyorsunuz.
>Yüzünüzü kızartın ve kadın/erkek fark etmez sık sık adres sorun.Bineceğiniz yanlış bir otobüs,bir gün kaybettirebilir size.
>Aşti'nin arkasında ücretsiz kalkan servisler var.Gata'ya direk gidiyor ama etimesgut'a gider mi bilmem.
>Son olarak bilmediğiniz varoş gözüken mahallere girmeyin.Cüzdanınızı arka cebe değil sağlam bir cebe koyun!

İnşAllah yardımcı olabildiğim kimseler olmuştur.Tekrar görüşmek dileği ile :)

Haydi geçmiş olsun kardeşim spc51 ! :)

Detaylı paylaşımın için de çok çok teşekkürler.

1/6 sistolik üfürüm. kalp kapak uçları fibrotik. aort kapak yetmezliği teşhisi ile hava değişimi verdiler. Etimesgut a gönderdiler. Isparta devlet hastanesine sevk edildim ama hala muaf vermediler. muaf verilir mi yoksa devam mı ederim.

cantml

kalple ilgili konularda hiç riske girmezler, muafiyet verirler...

henuz alamadim. sadece hava degisimi aldim. Yapmam gereken baska bisey var mi.

hava değişimi süren bitince tekrar gidersin bu sefer muaf verirler (büyük olasılıkla).....

hava değişimi sonunda etimesguta gönderdiler. oradan hastalığımın olduğu fakat ypabailecegim belirtildi. birliğime tekrar gittim. birliğimden Isparta devlet hastanesine yolladılar. devlet hastanesi herhangi bir durum belirtmedi. suan tekrar birliğimdeyim. tekrar sevk mi istesem. biraz karışık oldu ama :)

Insallah kisa surer benim muaf raporu almam tam 3 yil surdu hakkinda hayirlisi olsun birdahaki gittiginde kendi doktorundan epikiriz alip gitmeni tavsiye ederim ise yariyor saygilar

ArkDaslr siteye yeni uye oldum arkadasin muaf raporu seruvenine bende kayseride basladim ankara etimesgutta son buldu hic bi talepte bulunmadim kendileri sonuc olarak raporu verip gindrdiler vel hasil ben simdi calisdigim belediyeye bağlı kurumda engelli raporu alirsam daha iyi bi yerde istihdan edilicem temizlik personeliyim onlisans mezunuyum kurum da engelli kadrosu bosaldi kurum baskani beni oraya gecirmek istedigini soledi ama rapor almam lazim sizc3 verirlermi yardimci olurmusunuz bana lutfen

hatırlamak istemediğim günler 33 gün etimesgutta 1 hafta gata yattım :D ve sonunda rapor aldım 2 yıl önce Allah kimseyi düşürmesin oralara hizmet çok iyi sonuçta ersin!

İyi günler

bende aort kapak yetmezligi var ve askerlik zamanım geldi
kardiolojiye gittim yanlız ne yazikki kimse bu konuda tam birsey bilmediği için 2 haftadır isimle uğraşıyorum
aort yetmezlik 2 ve hafif AY var bende acaba yeni zamanda devlet hastannesinden bu raporu alan var mı
doktorum bi gidemezsin bi gidersin dio emin olmadığı için bi hastaneye sevk etti orada yetkili hastane değildi alıp alamayacağım konuda kafam karıştı malesef
taşeron olarak çalışmasam sorun değil ama öyle olunca işten çıktığımda geri dönme şansım yok diyorlar ve hastaligimlada sevk edildiğim hastanedeki uzman doktor gidemezsin dedi ama yetkili olmadığım için rapor alamadim

yardımcı olursanız sevinirim simdiden teşekkürler.

dadaloglu29

Kalp rahatsızlığı olan kimseye askerlik yaptırmazlar. Tabii ki bunun bir ölçüsü var, ama en az riske girdikleri alan kalptir diyebiliriz.

Üst Alt