Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

'Askere elverişli değildir' raporunu askeriyeden nasıl alabilirim?

cdisci

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
1992 de almış olduğum askere elverişli değildir raporumu şubeden mektupla tarafıma verilmesini bir dilekçe ile istedim ne var ki şu ana kadar bir cevap yok mektubun içine pul dahi koydum ama göndermediler ne yapmam gerekiyor illaki şubeye ben mi gitmeliyim

Sanmıyorum ki sana verilsin. Bildiğimden demiyorum ama, bence ancak bir kurum talebi olursa verilir.

bulunduğun askerlik şubesine yada sana askerliğe elverişsizdir raporu veren hastaneye bir bilgi edinme dilekçesi yaz raporu aldığın tarihi hangi birimden aldını açıkca yaz ki işlemin hızlı olsun. bilgi edinme hakkı çercevesi içinde sana 15 gün içerisinde cevap vermek zorundalar ( bilgi edinme dilekçesi formatını internetten bulabilirsin )

bende de aynı sıkıntı var msb ye bilgi edinme için başvurdum cevap bekliyorum

mrb

bildigim kadarıyla askeri hastaneden almış oldugunuz askerlige elverişli degildir raporunun aslının bi nüshasını baglı bulundugunuz subeden size veriliyor.2001 yılında bana baglı bulundugum askerlik subesınden verılmıstı tabiki degişip degişmedigini bilmiyorum...

yikiz, msb den cevap gelemsi uzun sürer, onlardan gelcek cevap şu oalcaktır, size raporu veren hastaneye dilekçe verin, hastane de msb ye git diyebilir onun için msb den gelen cevabı yanında bulundur çünkü bir çok kurum daha bilgi edinme dilekçesiin ne işe yaradığını bilmıyor, ben gata ya gittim msb ye git dediler msb ye bilgi edinme dilekçesi yazdım onlar gata size bu evrakalrı verecektir orayla yazışın dedi. ben yazıyı da alıp gata ya gittim gata yine biz bu dilekçeyi alamayız dedi ben de msb den aldığım yazıyı gösterdim, o zaman internetten bilgi edinme dilekçesini doldur dediler, "yani iş yapmmk için ellerinden geleni yapıyorlar" bende hayır bu dilekçemi alıp bana sayı ve numarasını vereceksınız dedim . ve mecburen istemedende olsa aldılar 15 gün içerisinde de cevabı aldım. normalde bilgi edinme dilekçesine 15 günde cevap vermek zorundalar ama kurum içerisnde iç yazışmaalr oluyor bu da süreyi uzatabilir, msb yi bir ara dilkeçeyi vereli cok olduysa. takip etmezsen işin cok uzun sürer.

sami ataay;

Bana da göndermişlerdi raporun bir nüshasını. Postayla geldi. Tabii bir kaç ay sürmüştü.

En yakın askerlik şubesine gönderildim onlar kurum arası yazışma ile getirdiler aöa fax ile gelmiş resim tam belli değil ama işimi gördü

Üst Alt