Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askere gidceğim ama anksiyete bozukluğu ile nasıl baş edeceğimi bilmiyorum!?

dermandede

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım umarım doğru yere açmışımdır konuyu.Ben kasım ayında askerliğe gideceğim fakat anksiyete bozukluğum var ve bu yüzden psikolog tedavisi görüyorum.Akşamları başlayan nöbetlerim ev ortamında bile yoğun oluyorken askerlikte bununla nasıl baş edebilirim ? Ayın 23'ün de nereye gideceğimiz belli olacak.Psikologtan veya psikiyatriden rapor alıp askerlik şubesine gitsem nasıl bir yol izlerler,ne yaparlar tecil veya muafiyet gibi tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.Not:İlaç kullanmıyorum.

https://www.engelliler.biz/forum/as...ugum-var-ama-askerlikten-muaf-tutmadilar.html

şurayı oku ama Türk psikiytri derneği ve Türk silahlı kuvvetleri arasında yapılan bir protokol söz konusu 17 yaşından sonra psikiyatrik tedavi gören askerliğini yapmamış kişilerin Milli Savunma Bakanlığına bildirilmesi

TPD'NİN PSİKOLOJİK SORUNLU VATANDAŞLARIN ASKERE SEVKLERİNDEN ÖNCE ASKERLİK ŞUBELERİNE BİLDİRİLMESİ HAKKINDAKİ UYGULAMAYA YÖNELİK YAPTIĞI GİRİŞİMDE GELİŞME | TÜRKİYE PSİKİYATRİ DERNEĞİ

Değerli yorumunuz için teşekkürler.Ekte yer alan linkteki yazıyı inceledim.Konu hakkında fikirlerini beyan etmek isteyen arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.Pazartesi günü doktorumla görüşüp askerlik şubesine gideceğim.Gelişmeleri bu konu da sizlerle paylaşırım.

dermandede

doktorunuzun görüşü ama askerlikte sorun yaşarsanız zaten sevk edilirsiniz yaş itibari ile yeni sistemi bilmiyorum ama şunu diyeyim herkezin konuştuğuna bakma asker dendiği zaman köle değilsiniz evet kısıtlamalar var ama arkadaşlık aile özlemi sevdiğin kişilere deger vermeyi öğreniyorsun
ALLAH gönlüne göre versin .

dermandede,

Bende benzer sıkıntılar çekiyorum. Ben epey araştırmadan sonra kesin yol haritasını öğrendim. Senin durumunda öncelikle pazartesi hemen askerlik şubesine git. Orada durmunu anlat ve hastenye veya aile hekimine sevk ise. Onlar seni aile hekimi veya hastahaneye sevk eder. Eğer aile hekimine sevk ederlerse bu defa aile hekimine durumu anlat ve hastahaneye sevk iste. Hastane de psikiyatr la konuşacaksın. Burada iki seçeneğin var. Birincisi, eğer durumun gerçekten çok kötü ise muafiyet alabilirsin. İkinci seçeneğin ise askerliği 1 sene ertelemek, ki bu genelde senin ve benim durumumdakiler için daha olası. Her iki seçeneği de aklında tut ve hastanede doktora belirt. Doktor eğer zorlandığı anlarsa seni heyete sevkdecek. Heyet'ten de onayı alınca ya tamamen muaf olacaksın ya da 1 sene askerlik ertelenecek. Heyetten aldığın belgeyi askerlik şubesine teslim edince işin bitmiş olacak. Hastanelerde genelde salı ve perşembe heyet günleri. Yani bu pazartesi mutlaka askerlik şubesine git. Şanslı isen salı günü işlerini halledebilirsin.

Normalde birliğe katılma gününe kadar hasteneye sevk isteyebilirsin. Ancak eğer olurda bir nedenden ötürü birliğe katılmadan önce işlerini halledemezsen korkma. Birliğe katıldığın zamanda bir önceki paragrafta ki işlemleri halledebilirsin. Şöyle ki birliğe katıldığın ilk gün sağlık durumuna dair bazı kağıtlar dolduracaksın veya sözlü olarak sağlık durumuna dair bilgiler vermen gerekecek. Burada durumunu mutlaka belirt ve eğer varsa elindeki eski rapor ve/veya reçete varsa yanında götür ve bunlarıda göster. Ardından birlik içinde ki ilgili sağlık bölümüne sevk edileceksin ki bu rdm isimli kısım olacak. Burada sana sağlığınla ilgili sorular sorulacak. Yine burada durumunu açık bir şekilde korkmadan belirt. Burada ki psikiyatr ve/veya psikolog eğer durumu iyi görmezse seni yine hastaneye sevk edecek. Buradan sonda bir önceki paragrafta ki hastene işlemlerinden geçeceksin. Yine iki seçenek var: Ya muafiyet ya da erteleme. İkisinden birini askerlik şubesine ibraz etmen durumunda askerlik işlemlenlerin tamamlanmış olacak. Daha sonra kışladan eşyalarını alır ve eve dönersin.

Burada önemli olan nokta hem hastanede hem de gidersen kışla da kendini korkmadan doğru bir şekilde açıklaman. Dilersen burada şuan askere elverişli olmadığını dile getirebilirsin. Ama burası önemli.

Eğer hastaneden bir sene erteleme alırsan bir sene sonra tekrar aynı şekilde hastaneye gitmen gerekecek. Yine rahatsızlığın devam eder ve kendini kötü hissedersen yine aynı adımlarla bir sene daha erteleme alabilirsin. Eğer üçüncü ertelemeden sonra yine rahatsızlığın devam ederse bu erteleme seçeneği ortadan kalkar ve tamamen muaf olursun.

Umarım herşey iyi olur.

Çok teşekkür ederim bende zaten pazartesi tedavi icin gorustugum psikologa gidecektim ondan hastaligimla alakali bir belge alip askerlik subesine gitmeyi dusunuyordum.

@jedi
Merhaba bugün Istanbul da bir tane devlet hastanesinde acil psikiyatri bolumune gittim 2 adet ilaç verdi doktor raporu da aldim ve teshis yerinde f41.9 anksiyete bozuklugu,tanimlanmamis yaziyor yarin askerlik subesine bu raporla gidecegim bundan sonra nasil bir yol izlemem gerek acaba

dermandede

Askerlik şubesine raporla git, durumunu anlat ve hastaneye sevk iste. Ya aile hekimine ya da direk hastaneye sevk ederler. Eğer aile hekime sevk ederlere aile hekimine durmunu anlat, o seni hastaneye sevk eder. Eğer direk hastaneye sevk edilirsen daha çabuk biter işin. Hastanede psikiyatr a görüneceksin yine. Orada durmunu anlat ve raporlarını göster. Orada doktor muafiyet veya erteleme istemiyle heyete sevk eder. Heyetin saat ve tarihini öğren. Heyete çıktığında bir şey sorarlarsa durumunu anlat ama genelde direk imzalıyorlarmış. Daha heyetten alacağın belgeyi askerlik şubesine götüreceksin. Askerlik şubesi de heyetin verdiği sonuca göre işlemlerini tamamlayacak. Yapacakların bunlar, başka bir şey yapmana gerek yok.

jedi
Merhaba acil psikiyatriye gittim ve 2 tane ilaç verdi dün bugün de askerlik şubesine elimdeki rapor ve ilaçlarla gittim sevk tarihinden sonra hastaneye sevk edebiliriz dediler sevk tarihi de ayın 23 ün de sizce bir problem çıkar mı ?

Birliğe katılım tarihin önemli. Eğer askerlik şubesi öyle demişse büyük ihtimalle birliğine katıldıktan sonra sevk isteceksin. Sevk belgende birliğe katılma tarihin yazıyor. Eğer tarih yakınsa gidip birliğine katılacaksın. Sevk işlemini birliğine katıldıktan sonra gerçekşetireceksin. Birliğine katıldığında yazılı ve sözlü sağlık kontrolünden geçeceksin. Burada rahatsızlığını ve raporlarını belirt. Kontrolden sonra rdm (rehberlik danışmanlı) bölümüne sevk edileceksin. Burada psikiyart ve/veya psiklog ile görüşeceksin. ONlar durumunu iyi bulmazsa seni hastaneye sevk edecek. Hastaneden de önce doktara sonra da heyete gireceksin. Çıkan sonuca göre askerlik şubesine gidip. İşlemlerini tamamlayacaksın. Daha sonra birliğine dönüp eşyalarını alıp eve döneceksin.

Askerlik Tecili Yardım

Merhaba arkadaşlar bende anksiyete bozukluğu var ve askerlik tecili yapmak istiyorum en azindan iyilesince giderim diye dusunuyorum ama soyle bir sorunum var askerlik yeri belli oldu ve daha onceden de tecil ettirmistim acaba yine tecil ettirebilir miyim 2.universiteye basladim ogrenci belgesiyle gitsem tecil yapabilir miyim pazartesi subeye gideceğim yardiminiz lazim simdiden cok tesekkurler..

Üst Alt